Abonnementen mét toestel bij KPN

Koninklijke PTT Nederland (KPN) is één van de grootste aanbieders van mobiele telefonie, internet en digitale televisie in Nederland. Het bedrijf heeft het grootste gedeelte van het Nederlandse vaste telefonienetwerk in het beheer en is sinds 1989 zelfstandig. Ook op de mobiele markt doet KPN het goed met een marktaandeel van rond de 50%. Dit marktaandeel is te danken aan de goede landelijke dekking en de verschillende voordeelbundels bij het aanschaffen van een abonnement met toestel in combinatie met andere diensten. Ook op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen scoort het bedrijf goed.

Een zeer compleet aanbod

KPN heeft meer dan 50 smartphones die je bij een abonnement met toestel kunt aanschaffen. De bekendste merken in het assortiment zijn: Samsung, Nokia, HTC, Apple, Sony, Huawei en LG. De mobiele telefoons van Apple draaien op het besturingssysteem iOS. Alle overige telefoons hebben Android. Je hebt de keuze uit een KPN abonnement met toestel in elke prijsklasse, waarbij de meeste telefoons in meerdere kleuren leverbaar zijn. Een KPN abonnement met toestel is dus geschikt voor zowel mensen die de nieuwste Apple iPhone of Samsung Galaxy S telefoon willen hebben, als voor mensen die een telefoon zoeken in een lager budget. Sinds medio 2017 is het zo dat wanneer je een abonnement met een toestel van meer dan 250 euro afsluit, je een BKR-registratie krijgt. BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Dit is een bureau dat schulden registreert. Bij het bepalen van de hoogte van een hypotheek wordt er ook gekeken of je een BKR-registratie hebt. Is dit het geval dan kan het voorkomen dat je door het afsluiten van een mobiel abonnement van boven de 250 euro een lagere hypotheek kunt afsluiten, al gaat dit vaak om een klein bedrag.

Kwaliteit van het netwerk

Er zijn slechts enkele providers met een eigen netwerk en KPN is er daar één van. Neem je een abonnement met toestel dan heb je in vrijwel heel Nederland mobiel bereik en mobiel internet. Ook heb je dan binnen Nederland een dekking van 3G en 4G internet van boven de 98%. Daarbij heeft een aanzienlijk deel van Nederland ook 3G+ en 4G+ dekking. De snelheid van 3G+ ligt ongeveer 30 tot 50% hoger dan 3G en de snelheid van 4G+ ligt gemiddeld 2 tot 2.5 keer hoger dan 4G. KPN werkt momenteel (net zoals de andere providers) aan de doorontwikkeling van het 4G netwerk, waarbij deze nieuwe TD-LTE technologie de naam 4.5G heeft gekregen. Deze technologie moet een aanzienlijke toename van de 4G internetsnelheid betekenen en is tevens een voorbereiding op het uitrollen van een toekomstig 5G netwerk. In 2019 komt er een veiling voor verschillende ether frequenties, welke een toevoeging kunnen zijn voor bestaande 4G netwerken of gebruikt kunnen worden voor het toekomstige 5G netwerk. De verwachting is dat ze hier, net als bij vorige veilingen, nieuwe frequenties zullen aanschaffen. De maximale 4G+ snelheid van een KPN abonnement met toestel is momenteel 225mb/s.

Extra combivoordeel

KPN geeft bij een toestel met abonnement flinke voordelen wanneer je al beschikt over een andere dienst van het bedrijf. Dit voordeel krijg je wanneer er al een dienst is afgenomen op het adres waar je woont. Heeft iemand op hetzelfde adres al een telefoon abonnement, dan krijgen alle contracten op dat adres 5 euro korting per maand. Ook kun je gratis onderling bellen met iedereen op jouw adres die ook een abonnement heeft. Via de ‘MijnKPN’ app hebben jullie dan ook de mogelijkheid om een deel van de internetbundel te delen. Heb je MB’s internet over dan kun je deze dus aan een familielid geven. Is er al een vast internet aansluiting aanwezig van deze provider dan worden naast de 5 euro korting per maand, ook je internet-, bel- en sms bundel verdubbeld. Heb je ook interactieve televisie dan komt hier nog eens een gratis zendpakket bovenop. Beschik je over ‘vast bellen’ dan krijg je helaas geen voordelen bij het afsluiten van een abonnement met toestel. Door de combivoordelen kan het erg voordelig zijn om met meerdere familieleden een KPN abonnement met toestel af te sluiten. Ook als je al vast internet of interactieve televisie van KPN hebt zul je de voordelen mee kunnen nemen tijdens het vergelijken van verschillende providers.

Een gevestigde naam in Nederland

KPN bestaat al meer dan 130 jaar in Nederland. Dit begon bij de aanleg van het eerste telefoonnetwerk in Nederland in 1881. In 1893 is de APT (Administratie der Posterijen en Telegrafie) opgericht, welke verantwoordelijk was voor telefonie, post en koeriersdiensten. In 1928 kreeg deze organisatie een nieuwe naam: Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie (PTT). In 1989 is de PTT geprivatiseerd en ging het bedrijf verder onder de naam KPN, met als belangrijkste afdelingen PTT Telecom en PTT Post. Vanaf 1998 is PTT Post niet langer onderdeel van het bedrijf. In 2005 heeft KPN Telfort overgenomen, inclusief de 2 miljoen klanten van Telfort. In 2012 is voor meer dan 1.3 miljard euro aan licenties op frequenties gekocht welke gebruikt werden om het 4G netwerk uit te rollen. Het bedrijf was in 2013 de eerste om 4G in heel Nederland aan te bieden en is sinds 2015 klimaat neutraal.

Duurzaamheid staat voorop

KPN is in 2017 door onafhankelijke experts benoemd tot het meest duurzame telecombedrijf ter wereld. Deze titel heeft het bedrijf niet zomaar gekregen. Dit is namelijk te danken aan de jarenlange inzet op het gebied van duurzaamheid. Al vanaf 2011 verbruikt het bedrijf alleen nog groene energie en sinds 2015 is het gelukt om volledig klimaatneutraal te zijn. In samenwerking met de grootste leveranciers wordt ervoor gezorgd dat apparatuur steeds langer mee gaat. Het plan is zelfs om in 2025 alle apparatuur volledig te kunnen recyclen. Dat is ook het jaar waarin geen enkele auto van het bedrijf nog CO2 mag uitstoten. Er wordt niet alleen gekeken naar de producten van de leveranciers maar ook naar arbeidsomstandigheden van medewerkers en maatschappelijke betrokkenheid. De meeste energie wordt verbruikt door de 10 datacenters van het bedrijf. Daarom zetten ze vol in op het duurzaam maken hiervan. Datacenters geven veel warmte af en daarom is er bij het nieuwste datacenter voor gekozen om de restwarmte te delen met gebouwen welke om het datacenter heen staan. Ook bij de materiaalkeuze van dit datacenter is ingezet op duurzaamheid; vrijwel alle materialen die in het datacenter gebruikt worden kunnen opnieuw gebruikt worden. Het mag duidelijk zijn dat de provider niet alleen een bijdrage wil leveren aan een duurzame samenleving, maar zelfs koploper op dit gebied wil zijn.