VoIP niet op de N95 voor Orange en Vodafone klanten!

Ma 23 april 2007 14:18, Redactie, 10070

VoIP niet op de N95 voor Orange en Vodafone klanten!

Zowel Orange als Vodafone hebben de ‘internet telephony’ optie voor de Nokia N95 ge-disabled.

Een Nokia woordvoerster zei dat Orange Nokia gevraagt heeft om de VoIP functie uit te zetten, maar zei ook dat Orange had gezegd dat het niet Orange’s policy is om VoIP te verwijderen van mobiele telefoons.

"This a handset-specific issue," Zei ze. "In this particular instance Orange was asked by Nokia whether they wanted the functionality switched on or off, and Orange selected off."

Een woordvoerder van Orange zei dat de keuze gemaakt was omdat er te weinig tijd was om de applicatie goed te testen. Maar dat toekomstige Telefoons wel VoIP waarschijnlijk zullen hebben.

Vodafone zei dat ze VoIP nog niet aanbeiden omdat de technologie nog niet goed genoeg is. "in-depth testing, a solid end-to-end customer experience, billing integration and customer service support which is not currently available". "Customers can download VoIP applications if they choose to do so or can use VoIP services via a laptop and data card," Aldus Vodafone.

Opzich dus niet zo’n drama omdat je altijd nog gewoon Fring op je N95 kan installeren aardoor je ook Skype kan gebruiken en Google Talk.

Toch vind het internet telephony bedrijf Truphone deze actie een poging om open competitie voor mobiele internet services tegen te houden.

"The danger is that the net neutrality we enjoy and take for granted with the internet on PCs will not be replicated in the mobile world,"

"By effectively denying oxygen to, for example, fledgling VoIP service providers on the Nokia N95, the mobile operators concerned are forcing us into their walled gardens.

"If this is successful [from the operators' perspective] it is likely that this situation will be replicated on other handsets and other networks, and even for other services.

"This will be disastrous for the consumer; the best way to encourage innovation and lower prices is through fair competition."

Aldus een woordvoerder van TruphoneGerelateerde links:
Eerste foto's van de Nederlandse Nokia N95
Fototour van de N95
Nokia N95 vanaf vandaag leverbaar
Nokia N95: verbazingwekkend licht maar toch te dik
N95 wordt dé smartphone van 2007
Nokia N95 eind Maart in Nederland te koop
Nokia N95 volop aanwezig op de CES
Eerste 5 megapixel foto van de N95 online

Reacties (13)

 

  • Dédé
  • Ma 23 apr 2007, 16:42

  Ik snap niet dat een operator zomaar beslist om iets op hun toestellen te deactiveren wat zelfs niet va hun netwerk hoeft te gaan. Toch weeral spijtig dat, zelfs als het toestel het toelaat, er wederom een third party programma voor gebruikt moet worden....


  • Armando Kolleman
  • Ma 23 apr 2007, 22:54

  Ja idd ik vind het ook echt schandalig gelukkig heb ik al veel met fring gewerkt en is het ot nu toe een van de beste programma's die ik ooit op een nokia heb zien draaien. En volgens mij kun je er in totaaliteit nog meer mee dan het echte programma je kan er namelijk ook SID mee bellen als je even zo'n accountje aan maakt. Binnekort zal er namelijk ook een versie komen met camera voip bellen dus gratis beeldbellen dat vind ik echt heel vet. Laat die smerige strekn maar van die providers wij vinden altijd oplossingen haha.

  Groeten Armando


  • flex
  • Di 24 apr 2007, 15:46

  ben ik even blij, heb orange maar heb los de n95 gekocht


  • Lemco
  • Di 24 apr 2007, 21:13

  Ik heb het toestel vandaag kunnen ontvangen,en die is ook los. Super snel, maar voor mij al minder spannend omdat ik de N95 al eerder in m'n handen heb gehad


  • maho
  • Do 26 apr 2007, 08:54

  los is idd beter. ik had hiervoor (voor de n95) de nokia 6630, was ook prima toestel (eerste 1mp van nokia geloof ik) maar daar zat (zit nog steeds) een heel vervelende blokkade op: je kan een mp3 niet als ringtone instellen. een gedownloadde mp3 van vodafone site kan weer wel. ik neem nooit meer vodafone - ook niet als simonly abo.Zelfs niet als die geheel gratis is met 500 minuten, want vodafone stuude mij altijd torenhoge rekeningen terwijl ik maar 3 keer per week belde destijds. (hooguit 3 minuten totaal)
  en trouwens, die stomme logo kreeg ik er ook niet af (van de toetsen)

  kortom, ik ben blij dat ik deze keer een 'losse' nokia heb :)


  • maho
  • Do 26 apr 2007, 16:36

  beetje off topic; vraagje:

  is het normaal dat de lader van de N95 zo ontzettend heet wordt?

  ( ik brand mijn handen bijna zo heet wordt ie!) ik vraag me af of anderen dat ook hebben..


  • Lemco
  • Do 26 apr 2007, 21:49

  Ik heb nergens last van, maar het is niet normaal. Ik zou maar naar een Nokia servicepoint toegaan de N95 daar ook eens aan de stroom te zetten voor het bewijzen. Maar het is zeker niet normaal het kunststof kan wel smelten van die lader


  • Armando Kolleman
  • Do 26 apr 2007, 23:26

  nee haha mijn opladers worden ook wel warm maar zo warm dat je hem bijna niet kan vast houden is nooit goed. Ik zou idd even naar het nokia center gaan. Succes.

  Groeten Armando


  • lino
  • Vr 27 apr 2007, 19:45

  ik heb weinig ervaring met voip ook op mijn computer. ik wou weten of het dan mogelijk zou zijn om van een n95 naar een andere n95 te bellen via voip. want dan bel je toch gratis of zie ik het verkeerd


  • Armando Kolleman
  • Vr 27 apr 2007, 22:33

  @Lino

  Ja hoor das idd mogelijk. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat je dan of debitel one of een
  t-mobile en volgens mij heeft kpn het ook dat je altijd online kunt zijn. Dan betaal je bijvoorbeeld een 10tje extra in de maand alleen kun je dan onbeperkt hun internet verbinding gebruiken om bijvoorbeeld dingen op te zoeken op het net, of door voip aan te zetten en altijd bereikbaar zijn via een sid of een skype account. Dus dan moeten beide n95tigs moet alle twee die internet verbinding hebben. OF je kunt het allemaal via wifi points doen. Alleen moet je dan we laltijd in de buurt van draadlooas internet zijn om bereikbaar te blijfen. Dus om echt altijd voip bereikbaar te zijn om van n95 naar n95 te bellen moeten eigenlijk alle twee zo'n internet account hebben bij de desbetreffende provider en dan kun je dat altijd gebruiken. Heel veel succes en ik hoor het wel als je iets niet begrijpt.

  Groeten Armando


  • Pascal
  • Di 29 mei 2007, 00:37

  Heb hier een t-mobile abonnement, maar als ik voip bel via umts dan wordt de verbinding binnen 5 seconden verbroken.
  Via wifi gaat het wel perfect.
  Gelukkig heb ik m'n N95 ook los gekocht.


  • Spliff
  • Zo 29 jul 2007, 14:50

  Dit is onzin ze hebben enkel P2T prog gedissabled (wordt toch niet ondersteund in NL we waren toch hitech land not)en reclame bij aan uit zetten ik heb de branded en unbranded naast elkaar gehad dus....

  VOIP WERKT UITSTEKEND HIER op elke WIFI Ap ook hotspot dus lul maar weer in de ruimte


  • arnold l
  • Di 21 jul 2009, 22:37

  dat fring is toch wel perfect, maar waarom kan ik niet InternetBellen

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veldReviews

 • Review: Drie dagen met de Galaxy Note 4 (video) Toestellen

  Samsung heeft de phablet groot gemaakt, letterlijk en figuurlijk. Hoe bevalt de Note 4 na drie dagen?

 • Eerste indruk HTC Desire Eye en Re camera Toestellen

  HTC zet stevig in op foto's, video's en selfies. De Desire Eye en Re camera van dichtbij bekeken,

 • Eerste indruk Sony Xperia Z3; mega accu en dito camera Toestellen

  Sony heeft de Xperia Z3 precies op de juiste punten beter gemaakt dan zijn voorganger en concurrenten

 • Eerste indruk iPhone 6 en iPhone 6 Plus: groter, grootst Toestellen

  De twee nieuwe iPhones zijn vooral groter en ronder dan de voorgangers. Hoort Apple nu bij de 'grote jongens'? Mijn eerste indruk

Laatste reacties

Poll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

 1. Nokia Lumia 800 (27215)
 2. Nokia Lumia 900 (22722)
 3. Nokia C6-01 (21927)
 4. Samsung i9100 Galaxy S II (21235)
 5. Foony (20878)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines