Streaming music op de Nokia Play 360°

Za 21 april 2012 21:50, Marc Wielaert, 6635

Streaming music op de Nokia Play 360°

Nokia heeft een grote reputatie wat betreft innovatie, en dat beperkt zich niet tot telefoons. Er staat ook een steeds mooiere line-up aan audio-accessoires. Dan heb ik het niet alleen over Bluetooth headsets, maar ook over de recent verschenen Monster koptelefoons, met een klassiek snoer, microfoontje en prima geluidskwaliteit. De laatste weken heb ik even kunnen spelen met de Nokia Play 360°.

Deze is al wat langer op de markt, maar is hier nog niet eerder aan bod gekomen. Het is een stand-alone speaker die de muziek weergeeft die je telefoon via Bluetooth streamt. Hij ziet er goed uit, ongeveer zo hoog als een smartphone, een halve centimeter hoger dan de Lumia 800, om een maat aan te geven. Hij is beschikbaar in zwart, zilver en cyaan – de enige kleur die je nog zou verwachten is magenta, maar die is er (nog?) niet.

De bediening is kinderlijk eenvoudig. Je zet de Play 360° aan en activeert Bluetooth op je telefoon. De eerste keer moet je je telefoon nog koppelen: door op de Bluetooth button op de Play 360°te drukken maak je hem zichtbaar voor je telefoon. De Nokia Play 360° verschijnt vervolgens in je Bluetooth menu, je raakt het touchscreen aan, en beide apparaten zijn gekoppeld. Aan weerszijden van de merknaam vind je twee volumetoetsen, met de speaker reageert ook op de volumetoetsen van je telefoon.

Het werkt dus eigenlijk net als een stereo bluetooth headset. En ook in dit geval hoor je de muziek die op je telefoon staat, maar dan uit één speaker. Om die reden zou je denken dat het geluid mono is, maar dat is (uiteraard) niet het geval. De Nokia 360° Play speelt de muziek letterlijk rondom af, en dat klinkt verrassend goed: een mooi vol geluid met voldoende bas, maar ook mooi transparant.

Ik heb de speaker vooral beluisterd terwijl ik luisterde naar het aanbod van Nokia Music. De "Mix Radio" optie daarvan blijft leuk, zeker sinds de recente update van Nokia Music op Windows Phone 7. Ik heb al eerder een lang verhaal geschreven over Nokia Music, maar sinds de update zijn de mogelijkheden nog iets uitgebreider. Zo kan je nu ook via de optie "maken" aanbevelingen afspelen van muziek die vergelijkbaar is met je eigen favoriete artiesten, en dat leidt vaak tot prettige verrassingen in de stream. Anders gezegd: je voert bijvoorbeeld Prince in als artiest, en vervolgens krijg je muziek van tal van verwante musici. 

Nokia%20Play%20360%20colors

Andere toestellen
Anders dan ik eerlijk gezegd vermoedde blijkt de Nokia Play 360° niet uitsluitend te werken met Nokia toestellen, al wil ik nog wel de hier niet uitgebrachte Nokia N9 noemen, die je wel heel eenvoudig kunt koppelen door ook NFC op het toestel te activeren. Houdt je het toestel tegen de Play 360° en hij koppelt direct. Houd hem er nog eens tegenaan en hij verbreekt de verbinding.

Snel en makkelijk, maar: het werkt voor zover ik kan controleren alleen met de N9. Ook de HTC One X is voorzien van NFC, maar die herkent de NFC tag van de Play 360° niet. Zo blijkt NFC toch niet zo probleemloos te functioneren als wel wordt gesuggereerd.

Verder heb je uiteraard wel het Bluetooth stereoprofiel (A2DP) nodig, maar alleen echt oudere modellen hebben dat profiel nog niet. Mocht je het je nog afvragen: binnenkomende telefoongesprekken worden niet via de speaker weergegeven. Zoals gezegd is de Nokia Play 360° al wat langer op de markt, en daarom inmiddels goed voor een lager bedrag te vinden dan de adviesprijs van €149 euro.

Pley%20360%20en%20Lumia%20800

Reacties (4)

 

  • Menno
  • Za 21 apr 2012, 22:16

  Heel leuk allemaal, alleen jammer dat Nokia op de beurs nog elke dag verder de afgrond in gedrukt wordt. Laat ze nou eens met iets echt innovatiefs komen, waar de markt een 'wow' gevoel bij krijgt. Nu is het langzaam afsterven, leuke/goede producten zijn niet genoeg voor Nokia, ze hebben een SUPER product nodig. Hoop van harte dat ze ons gaan verrassen, ze zullen er haast mee moeten maken....


  • rene
  • Zo 22 apr 2012, 12:24

  Een bespreking va een speaker aangrijpen om nokia weer te bashen. Get a life. Geef gewoon je mening over de revieuw en verkoop je aandelen nokia. Klein kind.


  • Maarten
  • Zo 22 apr 2012, 23:53

  Heb hem ook. Ben er tevreden over. Goede kwaliteit, mocht voor mij een fractie groter: sommige klanken zijn ietswat te oppervlakkig, zachte bass komt er ook soms moeilijk uit. Niet voor dagelijks gebruik, maar wel leuk voor op vakanties, buiten, op andere kamers waar je geen klank hebt.
  Overigens is het effectief kamer vullend en kan hij steeds mee. De batterij doet het eveneens uitstekend.


  • Kees
  • Ma 23 apr 2012, 09:47

  Leuk ding. Handig voor in de keuken, waar ik nu rechtstreeks naar mijn telefoon luister. Het geluid van de N8 houdt echter niet over.

  Maar bijna 150 euro is wel heel veel geld voor een net wat beter geluid.

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veldReviews

 • Eerste indruk HTC Desire Eye en Re camera Toestellen

  HTC zet stevig in op foto's, video's en selfies. De Desire Eye en Re camera van dichtbij bekeken,

 • Eerste indruk Sony Xperia Z3; mega accu en dito camera Toestellen

  Sony heeft de Xperia Z3 precies op de juiste punten beter gemaakt dan zijn voorganger en concurrenten

 • Eerste indruk iPhone 6 en iPhone 6 Plus: groter, grootst Toestellen

  De twee nieuwe iPhones zijn vooral groter en ronder dan de voorgangers. Hoort Apple nu bij de 'grote jongens'? Mijn eerste indruk

 • Nokia Lumia 630 videoreview; veel waar voor weinig geld Toestellen

  De Nokia Lumia 630 is een van de goedkopere smartphones van dit moment. Maar voldoet hij ook?

Poll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

 1. Nokia Lumia 800 (26967)
 2. Nokia Lumia 900 (22490)
 3. Nokia C6-01 (21790)
 4. Samsung i9100 Galaxy S II (20981)
 5. Foony (20631)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines