HTC One X, de beste Android smartphone van 2012, tot nu toe!

Ma 2 april 2012 10:55, Ron Smeets, 7009

HTC One X, de beste Android smartphone van 2012, tot nu toe!

HTC presenteerde in Barcelona haar nieuwste smartphone line up; de HTC One Series. Volgens de Taiwanese fabrikant wordt dit de ‘One’ smartphone die we dit jaar nog nodig zullen hebben. Daarom presenteerden ze dus ook maar meteen drie varianten, de One X, One S en One V ;-)

De One X is zonder enige twijfel het topmodel van de One Series. Die heeft namelijk een quad core processor (plus een extra core voor de accu en 12-core GPU van NVIDIA), een 4.7 inch HD (720p) display en een razendsnelle 8 megapixel camera waarmee je bovendien gelijktijdig in full HD kunt filmen én foto’s maken. Ik had het geluk dat ik de afgelopen 10 dagen al met het toestel kon ‘spelen’ en mijn review dus ook klaar was op het moment dat de One X officieel in de winkels ligt, vandaag, 2 april.

Een van de klachten die HTC in 2011 ten deel viel was het ietwat saaie, dertien in een dozijn, design van haar toestellen. Met de HTC One X zijn de Taiwanezen er echter weer in geslaagd om een toestel te ontwerpen dat, vergeleken met eerdere modellen en de concurrentie, weer een ietwat eigen gezicht heeft.

Uiterlijk valt vooral de gebogen achterzijde op. De body van de One X is zodanig ontworpen dat de indruk gewekt wordt dat ook het scherm ietwat gebogen is, net zoals we dat kennen van de Galaxy Nexus bijvoorbeeld. Bij de One X is dat echter gezichtsbedrog (eerste foto hieronder). Het scherm is wel degelijk helemaal vlak

HTC-One-X-Side-L

Omdat HTC er voor gekozen heeft onder het scherm nog een relatief grote ruimte te reserveren voor de drie Android tiptoetsen (‘back’, ‘home’ en ‘menu’) is de One X ietwat langer dan sommige andere toestellen. Toch ligt de One X prima in de hand en als ik hem vergelijk met de Nokia Lumia 800, wiens scherm een hele inch (2.5 centimeter) kleiner is, dan valt de afmeting van de One X nog alleszins mee. Hij is wel beduidend groter, maar niet onhandig in gebruik, ook niet bij één-hand-bediening.

Aan de voorzijde van de One X zie je verder nog de front camera, boven het scherm. Daar zit ook de luidspreker (om te bellen). Wat ik zelf een handige feature blijf vinden voor smartphones is een notificatie ledje die aangeeft dat er nieuwe meldingen zijn (gemiste oproepen, binnenkomende SMS, social media updates en dergelijke). Bij de HTC One X is dat ledje verstop in het ‘raster’ van de luidspreker, om precies te zijn, in het zesde ‘gaatje’ van de onderste rij (vanaf rechts gekeken;-))

HTC-One-X-Front

Op de achterzijde van de HTC One X vind je, natuurlijk, de camera met, enkele, LED flitser. Prominent in het midden staat het HTC logo en de pogo-pin connector, iets waar je nog weinig mee kunt overigens. Net als bij de recente Sensation modellen is de One X ook voorzien van Beats Audio. Links boven de camera zit de ingang voor de microSIM kaart. Om die te openen heb je een naald of speld nodig (het Apple gereedschap werkt ook), maar HTC levert in de doos ook een eigen tooltje mee. Rechts boven de camera zit verder nog de 3.5mm audio (headset) aansluiting.

HTC-One-X-Top-Cam

Helemaal bovenop het toestel zit de aan-uit/unlock toets. Links zie je ook nog een klein gaatje, identiek aan de microfoon die aan de onderzijde geplaatst is. Dat bovenste ‘microfoontje’ zorgt door het ‘wegpoetsen’ van achtergrondgeluiden tijdens het bellen.

De lader ingang, microUSB, bevindt zich aan de linkerzijde van de One X en heeft, gelukkig, geen beschermend klepje, dat toch alleen maar kapot zou gaan op die plek. Aan de rechterzijde zit alleen de volumetoets, één langere toets die helaas geen dienst kan doen als zoom-knop voor de camera. Een aparte camera toets heeft de One X ook niet.

HTC-One-X-Side-R

Datzelfde geldt voor eventuele geheugenuitbreiding. Dat is voor de HTC One X geen optie. De achterzijde kan niet verwijderd worden. Het wisselen van de accu kan dus ook niet. Standaard heeft de One X 32GB intern geheugen. Voor de meeste gebruikers zal dat meer dan voldoende zijn.  Daarnaast krijg je ook standaard 25GB opslag via DropBox (in de cloud) erbij. De eerste twee jaar is dat gratis. Daarna koop je waarschijnlijk toch de One X 2 (of 3 ;-)) met 64 of 128GB geheugen met eventueel weer nieuwe gratis DropBox functie, maar dat is puur speculatie van mijn kant.

Het toestel voelt degelijk aan en ligt, zoals gezegd, lekker in de hand. De meeste personen aan wie ik de One X in de afgelopen 10 dagen heb laten zien waren het met mij eens dat deze HTC nog altijd duidelijk herkenbaar is als een HTC maar toch mooier ontworpen is, met betere ‘looks’ dan de toestellen die de Taiwanese fabrikant in 2011 uitbracht. Dit blijft natuurlijk ook een kwestie van smaak. Een klein minpuntje is wel dat de behuizing, wanneer je er een beetje in knijpt, wat krakende geluiden maakt (plastic op plastic). Dat heb ik bijvoorbeeld bij de Galaxy Note en Xperia S niet gemerkt.

Reacties (81)

 

  • Marcel
  • Ma 2 apr 2012, 11:48

  Ik vond dit vanaf de eerste keer dat ik hem zag al een erg mooi toestel. Ben blij dat het de hoge verwachtingen waarmaakt. HTC kan voorlopig weer mee.


  • Remi
  • Ma 2 apr 2012, 12:08

  Heb het artikel niet helemaal gelezen, maar Tweakers heeft ook een test gedaan en de X is niet overal het beste in, ondanks de Tegra3.


  • danny
  • Ma 2 apr 2012, 12:24

  Geen accu verwisselen te snel leeg dus ik ga naar Samsung


  • Frank [website]
  • Ma 2 apr 2012, 13:07

  Ik snap niet waarom die Taiwanezen een 'puist' lens hebben gemaakt... je lens gaat op den duur toch echt naar de klote zo lijkt mij.....


  • Ralph
  • Ma 2 apr 2012, 13:42

  @remi: wat boeien die benchmarks? Het gaat om de gebruikservaring. Die paar honderdste milliseconden dat het ene toestel sneller is dan de anders is voor mij theoretisch geneuzel.

  @danny: heb jij de review wel gelezen? Accu is juist zeer goed!

  Ik vind het ontwerp dus juist helemaal niks. Hou meer van wat strakker en rechter als de Xperia S. Maar goed dat smaken verschillen!

  Verder prima review Ron! Erg duidelijk waarom je de One X zou moeten kopen.


  • Maarten
  • Ma 2 apr 2012, 14:00

  @ Ralph: als je ervoor betaalt maakt het wel degelijk uit. Als een iPhone 4s of Samsung GSII het op verschillende punten duidelijk beter doen, kan je je afvragen of alles wel zo 'superieur' is.
  Daarnaast presteert de quadcore wel waar het moet: op pure kracht. Maar is dat zo nodig? Ik wil binnen een jaar eens zien of quadcores echt zo nodig zijn, een idee waar Qualcomm alvast niet achter staat, die houden het op duals.
  De camera, waar htc graag mee uitpakt, lijkt het overigens ook niet zo bijster goed te doen. Niet slecht, maar voor deze prijs alweer...
  Dat de behuizing kraakt... vind ik het dieptepunt. Geen slecht toestel, maar voor zijn prijs?


  • Peter
  • Ma 2 apr 2012, 15:27

  Sinds zaterdag in m'n bezit en al flink getest. T.o.v. de Desire HD echt een hele stap vooruit en z'n geld zeker waard.


  • Enes
  • Ma 2 apr 2012, 15:53

  De camera waar zo enthousiast over gedaan word valt mij juist vies tegen. In een ruimte met licht of buiten overdag is het beeld erg overbelicht. En als het schemerig is heb je last van ruis. Ook de camera van mijn HTC Incredible S heeft deze problemen. Maar met mijn iPhone 4S heb ik hier geen last van.


  • nielZ
  • Ma 2 apr 2012, 16:30

  Ik begrijp iets niet helemaal ron. Ik heb zon 10 reviews nu gelezen ( deze als laatst ) en overal zijn ze totaal niet te spreken over die accu(duur). Wat doe jij anders!


  • Civilian321
  • Ma 2 apr 2012, 16:44

  @Maarten: Je spreekt jezelf tegen. Eerst zeggen dat benchmarks uitmaken, en dat de SGS2 en 4S beter scoren. Vervolgens zeg je dat de quadcore wel beter scoort op pure kracht maar dan vraag je je ineens af of dat nodig is.

  Dit zelfde geldt toch ook voor de GPU (de punten waarop de SGS2 en 4S beter scoren)? De GPU van deze twee blijkt namelijk ook onnodig snel te zijn als je ziet dat mijn sensation de zwaardere grafische games ook zonder stotteren weergeeft.


  • Civilian321
  • Ma 2 apr 2012, 16:48

  @nielZ: Op tweakers zijn ze anders ook niet geheel ontevreden over de accu hoor. Enige negatieve resultaat is de browsertest. De andere testen zijn zeer positief voor de one X.


  • Maarten
  • Ma 2 apr 2012, 17:00

  Als je zo nodig een smartphone met quadcore wil, moet je niet afkomen dat benchmarks niet uitmaken. Daar doel ik op.
  Je moet dan ook weten dat het een reactie op Ralph was, die reageerde op Remi. En Remi stelt correct vast: je bent niet steeds de snelste.

  Ik zeg enkel dat deze benchmarks aantonen dat je superieure quadcore smartphone het op verschillende vlakken moet afleggen tegen 'verouderde' smartphones. Het grootste doel van de meeste kopers van een quadcore lijkt me momenteel het kunnen opscheppen. 'Ik heb een quadcore, ik ben de snelste'. Wel neen... Een iPhone 4s en SGSII zijn op verschillende vlakken beter.

  Al zie ik nog niemand die op de werkvloer een discussie starten over het aantal fps van zijn 4s t.o.v. een quadcore.

  Mijn opmerking daarbij is of het zo van belang is te smeken achter en racen met quadcores. Waar ik enig nut zag van single naar dual, ontbreekt dit nut me nu. Dat zie je ook wanneer ze het gebruik van de cores bekijken. Ja, ze zijn alle vier redelijk vaak actief, maar bij het installeren van Angry Birds is de One X nauwelijks sneller te noemen. Die vier kernen dienen nochtans net om zware taken efficiënter uit te voeren. Iets wat hier niet het geval lijkt.


  • ReusVRotterdam
  • Ma 2 apr 2012, 20:45
  Iphone_comment

  Heb me vraagtekens bij dat nvidia. Bij de asus transformer prime presteert deze niet veel beter dan een duwalkoor tablet. Ik denk dat htc met de one series een leuke smartfoon heeft, die de meeste consumenten zal aanspreken. Ik ben nog niet overtuigd van de bouwkwaliteit.


  • Ralph
  • Ma 2 apr 2012, 20:48

  @maarten: waar heb ik gezegd dat ik een quadcore wil? Ik wil helemaal geen quadcore. Ook geen dualcore. Ik heb net een nieuwe phone: singlecore: Nokia Lumia 800. Loopt zo soepel als maar kan. Dat dualcores en zeker quadcores nodig zijn zegt meer iets over het besturingssysteem.

  Verder heb je helemaal gelijk Maarten.

  @nielZ en Ron: idd, viel mij ook op dat Ron als enige reviewer zo positief is over de accu. De camera wordt heel wisselend ontvangen. Kwestie van smaak denk ik maar veel wijzer wordt je er niet van.


  • Maarten
  • Ma 2 apr 2012, 20:52

  Nergens, maar ik veralgemeende jou mening naar de doelpopulatie van deze smartphone. ;-)


  • Maarten
  • Ma 2 apr 2012, 20:54

  Aanpassing: ik veralgemeen mijn uitspraak over jou mening. :p


  • valentijn
  • Ma 2 apr 2012, 22:19

  Jammer dat de camera niet echt stabilizer trekken vertoond of heb ik dat mis bij de video's ??? De iphone 4s heeft oof stabilizer maar had verwacht de de video minder stuttering vertoonde hier helaas...
  Maar ja ik ga voor de iphone 5 en wil zowel android [htc one x] als iphone gebruiken als developer ;-)
  Is wel zo dat zowel HTC, samsung nog steeds niet kunnen tippen aan de cam en speaker van de iphone 4/4s. Uit de kleine opening van de iphone komt best redelijk geluid [voor radio bijv.] Op de htc sensation was dat horror. Hoop dat de X ook daar iets beter is en wat meer volume heeft... moest toch kunnen in de 500-600 euro range???


  • Remko
  • Di 3 apr 2012, 08:38

  Mooie en duidelijke review, Ron, daar hebben de consumenten wat aan.

  Ik ben de One X nu een paar dagen aan het testen en ik heb toch een paar andere bevindingen dan jij.
  Zo vind ik de batterijduur niet al te best, als ik hem 's ochtends helemaal oplaadt dan is hij aan het begin van de avond leeg en als ik dat vergelijk met de Galaxy SII dan heeft de laatste qua batterij wat meer inhoud.
  Bijkomend nadeel is dat de batterij niet verwisselbaar is dus een extra batterij op zak om dit nadeel te ondervangen is er niet.

  Ook de camera vind ik tegenvallen, buitenshuis zijn de foto's nogal overbelicht terwijl het resultaat van foto's binnenshuis nogal korrelig is.
  De diverse mogelijkheden om te fotograferen die je op de One X hebt zijn schitterend maar als het eindresultaat behoorlijk tegenvalt dan heb je aan al die tierlantijnen ook niet veel.

  Persoonlijk vind ik het onbegrijpelijk dat HTC geen SD-card slot heeft ingebouwd, de mogelijkheid om bestanden via de cloud te beheren is maar een hoop gedoe, gewoon een extra kaartje gebruiken is zoveel makkelijker, vindt dat echt een gemis aan dit toestel.

  Ondanks de bovengenoemde minpunten ben ik het met je eens dat de One X over het algemmen het beste Android toestel van dit moment is maar ik zou de mensen die binnen afzienbare tijd een nieuwe Android willen aanschaffen toch adviseren even te wachten op de introductie van de Galaxy SIII.
  De verwachting is dat dit toestel met een nog krachtiger processor en grafische chip op de markt komt, een scherm krijgt met een nog betere resolutie terwijl ook de batterij t.o.v. de SII een extra boost krijgt.


  • Val
  • Di 3 apr 2012, 09:06

  @remko: heb je niet veel widgets lopen en volgens mij heb je zaken nog niet helemaal getweakt, 's nachts kan je de in/uit zaken uitschakelen...
  Wat foto en video betrefte: heb je andere cam appz gebruikt? Om te kijken of dat beter is ??
  Hoe is het geluid uit de speaker???

  gr Valentijn


  • ReusVRotterdam
  • Di 3 apr 2012, 09:11
  Iphone_comment

  @Remko goed en duidelijk. @Ron hoe ken het dat jij andere bevindingen hebt??


  • Ruud
  • Di 3 apr 2012, 09:23

  Een goede camera wil niet direct zeggen dat iedereen mooie foto´s kan maken, fotograferen is nog steeds een vak. En wat betreft accu, ik denk dat je pas een goed oordeel kunt vellen na een aantal weken gebruik, en de reden dat de ene persoon positief is en de andere negatief heeft waarschijnlijk te maken met de manier van gebruik, en de zaken die op de achtergrond synchroniseren / draaien. Ik hoop dan ook dat Ron nog even doorgaat met het dagelijks gebruik van de OneX zodat we een nog beter beeld van de accu-duur gaan krijgen.


  • Ron Smeets [website]
  • Di 3 apr 2012, 09:47

  @ReusVRotterdam @Remko

  Inmiddels ben ik er achter gekomen (uit monde van Mark Moons van HTC Nederland) dat de eerste toestellen die uitgeleverd worden firmware versie 1.26.xxx hebben. Die versie had ik eerst ook op mijn toestel staan (een prototype). In de loop van de week, tijdens het testen, kreeg ik van HTC de FW 1.27.xxx

  Daarbij was het verschil in accuprestatie navenant. Met FW 1.26.xxx liep de accu binnen 8 tot 10 uur leeg als ik BT, WiFi en GPS aan had staan. Volgens HTC zou de update (FW 1.27.xxx) ook op de 'winkeltoestellen' zitten.
  Nu blijkt dus dat dit niet het geval is.

  Letwel, volgens HTC worden deze week nog (eind deze week) alle reeds in omloop zijnde toestellen geupgrade naar FW 1.28 (nog een nieuwere versie dus). Die zou op bepaalde punten (accu en camera onder andere) nog iets beter presteren.

  Ik was van plan om mijn 'accu-bevindingen' met de 'oude' firmware ook online te zetten, maar HTC gaf aan dat dit niet zou gaan spelen bij de definitieve winkelversie. Dat blijkt nu dus wel het geval te zijn.

  Hetzelfde geldt dus voor de prestaties van de camera. Ik heb zondag een professionele fotograaf naar de kwaliteit van de foto's, ook bij minder licht (binnen) laten kijken en die was, op het toestel met FW 1.27.xxx behoorlijk goed te spreken over hoe weinig ruis en 'korrel' in die foto's aanwezig was. Daarop heb ik dus ook mijn bevindingen met de camera gebaseerd.

  Concluderend: wacht heel even deze week af en kijk hoe het toestel gaat presteren nadat jullie de FW (1.28.xxx dus) ontvangen hebben.


  • Boudewijn
  • Di 3 apr 2012, 09:59

  Goede review, al zet ook ik mijn vraagtekens bij de accu-duur gezien alle andere reviews die ik heb gelezen.

  Daarnaast valt me op dat dit de eerste review is die HTC Sense, in het algemeen, zeer gebruiksvriendelijk noemt. Anderen zien Sense 4.0 als een stap in de goede richting (minder zwaar en beperkend als 3.0) maar hadden toch graag nog meer het pure ICS terug gezien.
  Ik kan me daarin goed vinden, aanpassingen maken "omdat het moet" zodat je een eigen look/feel creëert, komen vaak niet ten goede van de usability.


  • Ron Smeets [website]
  • Di 3 apr 2012, 10:43

  @Boudewijn
  Heb jij ook mijn update, van deze ochtend, over de accuprestaties gelezen?
  De gebruiksvriendelijkheid van Sense 4.0 vs. Android Puur is natuurlijk ook een kwestie van smaak en gewenning. Inderdaad, zoals ik ook schrijf, zou een custom UI bij Android 4.0 niet meer echt nodig hoeven te zijn. Echter, is dat een keuze van fabrikanten om nog een beetje hun eigen gezicht te kunnen geven aan Android. In tegenstelling tot hetgeen Microsoft toe staat.


  • Boudewijn
  • Di 3 apr 2012, 10:45

  @Ron
  Ja, ik zag de update over de accu een minuut na mijn post, duidelijk :-)


  • Cees
  • Di 3 apr 2012, 11:21

  Ik heb een custom rom met Android 4. Hierin zit de powershutterfunctie. Daarmee kun je met de uitknop van je telefoon foto's maken als de camera aanstaat. ben benieuwd of dat hier ook op zit.


  • Remko
  • Di 3 apr 2012, 11:25

  @Ron
  Ik zit hier inderdaad nog op de 1.26 en als ik jou bevindingen zo lees dan waren onze ervaringen met deze firmware hetzelfde; batterij na 10 uur bijna dood en ook jij zou niet enthousiast zijn geworden over de kwaliteit van de camera.
  Nu eerst maar even de 1.28 afwachten en kijken of dat daadwerkelijk een enorme verbetering is.


  • Ron Smeets [website]
  • Di 3 apr 2012, 11:41

  @Cees
  Dat heb ik net even geprobeerd op mijn One X. Werkt niet...

  @Remko
  Dat is wel het verhaal dat ik gisteren van HTC te horen kreeg. Letwel, ik ben nu met ze in gesprek omdat er schijnbaar iets gezegd is tegen mij dat niet gecommuniceerd mocht worden, op deze manier. Hoe dan ook de verschillen tussen 1.26 en 1.27 waren echt mega (accu en camera). Afwachten dus maar even. Ik krijg zometeen nog een reactie van HTC, als het goed is.


  • Civilian321
  • Di 3 apr 2012, 12:18

  @Maarten: Oke dan snap ik je bedoeling.

  Ik ben wel van mening dat de quad-core een toekomst heeft, ook in telefoons. Echter kunnen er ook nog verbeteringen in de cores worden doorgevoerd maar dit gebeurt ook bij elke nieuwe generatie. Wanneer de telefoons sneller worden zullen ontwikkelaars hier op inspelen, niet andersom. Echter is de verhouding tussen de snelheid van de CPU en GPU dan nog het belangrijkst om een goed rendement uit je telefoon te halen. Tot nu toe ben ik altijd zeer tevreden over Qualcom al zijn ze grafisch wat minder. Ze trekken de zwaarste games uit de market.


  • Hans Z
  • Di 3 apr 2012, 19:45

  Vanaf zaterdag dit toestel in mijn bezit en een zware teleurstelling aangaande de batterij. Met 6 a 7 uur is hij leeg, ik moet 2 tot 3x per dag opladen, durf hem amper te gebruiken dus dat is voor 90% in standby toestand, met locatie diensten uitgeschakelt. Het maakt het toestel in de praktijk onbruikbaar. Dit was voor mij de 3e en allerlaatste HTC die ik heb geprobeerd. Hij gaat van de week nog terug want dit is gewoon waardeloos. Je kan dan wel ongeveer alles gaan uitschakelen om stroom te besparen maar dan heb je ook niks aan dit toestel. Gelukkig mag ik hem terugbrengen.


  • Ron Smeets [website]
  • Di 3 apr 2012, 20:00

  @Hans Z
  Heb je gekeken welke FW versie jou toestel heeft. Als dat dus de versie met 1.26.xxx is, dan moet je even wachten op de update. Zie ook mijn bevindingen op deze pagina (plus update) over de accu: http://www.mobilecowboys.nl/toestellen/16361/p5


  • Ruud
  • Wo 4 apr 2012, 08:53

  Ik heb ook software versie 1,26xxx en standby valt inderdaad tegen, camera heb ik nog niet goed naar gekeken. Dus kom maar op met die update want verder is het echt een geweldige superdupertelefoon :)


  • nielZ
  • Wo 4 apr 2012, 16:20

  @ Hans Z.

  Hou toch op man. voor 90% in standbay en dan 2 a 3 keer per dag moeten opladen.
  Of je batterij is gewoon naar de knoppen of je praat onzin. Geen andere optie(s) mogelijk.

  PUNT.


  • Val
  • Wo 4 apr 2012, 16:26

  @Hans: heb je de standaardinstellingen van HTC gehandhaafd? Inclusief de widgets? Etc etc


  • Hans Z
  • Wo 4 apr 2012, 19:37

  @NielZ: er is geen woord onwaar van wat ik heb geschreven, dus hou zelf maar op met bijdehandte opmerkingen. Ook geen andere optie mogelijk. Wel is er de mogelijkheid dat de batterij niet goed is daar ik hem inmiddels ook een keer na 100% opladen meteen heb uitgezet en de volgende morgen werd aangegeven dat er nog 50% over was, terwijl het toestel heeft uitgestaan. Hij gaat in ieder geval terug en aangezien dit mijn 3e slechte ervaring is met een HTC toestel ben ik er nu ook klaar mee, zonder hier verder een oordeel te vellen. Voor de mensen die wel blij zijn met het toestel, veel succes en geniet er van.


  • Hans Z
  • Wo 4 apr 2012, 20:41

  @Ron Smeets: jou review nog even nagelezen en gezien jou ervaring met het toestel en batterijduur kan het haast niet anders dan dat hij in mijn toestel niet in orde is.


  • Maarten
  • Wo 4 apr 2012, 23:17

  Vanmiddag One X gekregen, volledig opgeladen en na 4 uur waarvan 3 uur intensief gebruik) heb ik nog 28% over. Firmware 1.26.401.2. Geen fijne start. Gelukkig heb ik de bevindingen van Ron hierboven om me aan vast te houden, dat het nog wat kan worden.
  Iemand enig idee wanneer die update komt? Wellicht kan ik hem zelf ergens ophalen?


  • Ruud
  • Do 5 apr 2012, 11:16

  Ik heb ergens gelezen dat hij einde van deze week komt.


  • robbie
  • Do 5 apr 2012, 20:18

  zit ook te twijfelen tussen de one x en een iphone. nu bezitter van een htc en nooit tevreden geweest over de battery duur. maar zoals de eerste reacties nu alweer over de battery duur gaan begin ik toch echt te twijfelen, laat ze daar eens wat aan doen bij htc


  • Valentijn
  • Vr 6 apr 2012, 08:25

  Net 1 dag met de one x, gehele dag aan het infuus vanwege het vele downloaden van de maps e.d.

  Paar opmerkingen tot nu toe:
  - nog niet zo snappy als ik dacht, htc sense 4 is aardig buggy, geen geen quad core feel
  - camera app hebben allemaal verschillende uitwerkingen met nadruk video zoals dat soms de verhouding niet klopt [te krap] waardoor je dunne koppen krijgt
  -- daarbij doet de standaard camera app de compressie wel erg omhoog, want zie digitale ruis, dus de h264 compressie mag wel instelbaar zijn
  --- daar heb je wel appz voor dat je zelf de bitrate kan instellen en meestal krijg ik dan een een 3gp file maar wel betere kwaliteit

  - video stabilizer: zie niet zoveel verschil met aan en uit, zie vaak de stuttering dat de camera de beweging niet kan bijbenen....


  Met iets positiefs eindigen
  +scherm erg mooi/groot, kan je films op kijken inderdaad in je bed
  + geluid uit de speaker is rijker soms dan de iphone 4 viel mij op, ook is het volume icm volume+ nog op te fokken, prettige om radio mee te luisten heb ik gemerkt


  • Valentijn
  • Vr 6 apr 2012, 12:16

  Update2 :
  - batterij in gewoon standby loopt prima
  beetje radio geluisterd wat test foto's en video's gemaakt nu na 4,5 uur op a 69%, dus da's voor nu even acceptabel voo rnu, maar kom maar op met de 1.27/1.28 firmware mark moons!

  - geluid telefoon ook prima [doch issues met vodafone maar ik met niet de enige dit lange weekend!]
  - speaker is prima voor radio, ook muziek on par met iphone vind ik.... jammer alleen dat de speak niet
  op een zelfde plek zit als de iphone, zeker als je de telefoon in je broekzak hebt...

  Oh ja nog 1 ding, ik spendeer 550 euro aan een toestel, kan daar geen 5 euro hoesje van af??????? Al voor de eerste keer gekletterd op de grond, mini deukje bij camera dus beware all!! gelukkig niet in centrum van de lens... oeffff

  Ps tip: siliconen hoesjes te koop op ebay in Engeland 5-10 euro incl verzending.... heb transparant en witte gekozen om te kijken welke mooi is....


  • Eise
  • Zo 8 apr 2012, 01:12

  @Maarten

  Sorry hoor maar benchmarks zeggen niety zoveel. In de praktijk is hij toch echt de snelste.... En dan nog, overall is dit t beste toestel wat je kan krijgen, simpel zat.


  • Valentijn
  • Zo 8 apr 2012, 11:48

  Update3
  Vandaag video gemaakt met zonnig paasdagje en beeld video prima..
  Dus zoek nog meer opties om lichtbalans aan te passen voor videocamera.
  Verder kan ik het geluid met volume+ niet opfokken van de speaker helaas kon wel met sensation xe

  Verder crashed HTC sense regelmatig bij mij dus systeem nog zeker buggy
  Ik dacht dat nieuwe Firmware eraan kwam dit weekend


  • Valentijn
  • Ma 9 apr 2012, 00:34

  Update3
  Op 25% battery crash gehad ook dat homescreen op zwart bleef staan en menu too wel zichtbaar
  Koude reboot met uitzetten dus, weer normaal

  Tip lgcamera pro, maar beetje buggy in begin maar na paar keer starten deed ie normaal kreeg eerst video fail error.
  Nu kan je bitrate verhogen en dat is duidelijk zichtbaar in kwaliteit


  • Gert
  • Di 10 apr 2012, 21:56

  Ben ook benieuwd naar de nieuwe firmware, en ik hoop dat deze niet alleen voor de accu bedoeld is want deze is bij mijn HTC one X met versie 1.26 juist wel goed.

  Wel ondervind ik ook de nodige naar mijn weten "softwarematige" problemen, laden gaat soms maar tot 31%
  Hier lijkt het ook verschil te maken of dit aan de stroom of rechtstreeks aan de usb gebeurd?

  Soms heb ik super foto's, maar ook zijn er perioden gewoon bij daglicht dat ik vreemde groene blokjes op de foto's zie, aan en uit zetten van de telefoon is dan meestal weer voldoende om verder te fotograferen!

  Sinds enkele uren werkt het kantelen van het scherm ook plotseling niet meer, aan en uit vinken bij instellingen werkt niet en een soft reset ook nog niet.
  Nog maar weer even verder vogelen.

  Wat denken jullie, is dit herkenbaar voor sommigen, softwarematig?
  Of heb ik echt een "slechte" versie ontvangen die retour moet?


  • Maarten
  • Di 10 apr 2012, 22:01

  Mijn batterij loopt razendsnel leeg, soms in 4 a 5 uur. Langer dan 13 uur heb ik nog niet gehaald.

  Foto's zijn behoorlijk korrelig, maar aanzienlijk beter dan op mijn Desire HD. Zou met de update ook verbeteren, laten we het maar hopen. 1.26 is stabiel, maar niet bug-loos!

  Hoor tot nu toe alleen maar geruchten en HTC laat helemaal niets horen! Ook niet bij navraag.


  • dekale
  • Wo 11 apr 2012, 07:56

  Nou het is nu 11-4 en hij is er nog niet dat gaat weer goed wat is er bij al die providers en mobiel zaken aan de hand ik word er kotsziek van beloof het dan niet


  • Rolinka
  • Vr 13 apr 2012, 19:09

  Super toestel!
  Het enige probleem bij mij is ook dat de batterij niet helemaal oplaad (ong. tot 60%) Heb al meer gelezen dat mensen dit probleem hebben.

  Wat te doen??


  • Valentijn
  • Vr 13 apr 2012, 23:03

  Update 4:
  Heb nu apex launcher ipv sense en daarmee heb je dan geen ergerlijke menu onderaan continu in Beeld... Als je het met go launcher vergelijkt.
  Nu is het wachten op de developers dat ze android 4.03 updates maken... Scheelt flink deel van je mooie 4.7 inch scherm heh


  • Harm
  • Za 14 apr 2012, 17:27

  Ik had de keuze de one x of een 4s
  Ik heb voor de laatste gekozen
  Maar ik geloof dat het persoonlijk is en er geen beste bestaat.
  Wel had ik meer van de quad core verwacht .
  Uit alle verhalen die ik lees valt dit dus tegen .
  Ik hoop nog steeds dat er een toestel op de markt komt die iedereen verbaasd .


  • Valentijn
  • Za 14 apr 2012, 19:07

  Update 4:
  Heb nu apex launcher ipv sense en daarmee heb je dan geen ergerlijke menu onderaan continu in Beeld... Als je het met go launcher vergelijkt.
  Nu is het wachten op de developers dat ze android 4.03 updates maken... Scheelt flink deel van je mooie 4.7 inch scherm heh


  • Valentijn
  • Za 14 apr 2012, 19:09

  @harm, huh 4s heeft quad core graphics niet cpu....


  • Harm
  • Za 14 apr 2012, 19:23

  Valentijn ik bedoelde ook de Quadcore van de htc .
  Op you tube zijn diverse filmpjes over de snelheid te zien .
  Ik had gewoon verwacht dat hij sneller dan de iPhone zou zijn .
  Maar bij veel testen verliest hij gewoon .


  • Valentijn
  • Za 14 apr 2012, 20:09

  @harm: ja klopt, android 4.0 is verre van optimaal nog, gebeurd nog zoveel tegelijkertijd...
  Voordeel van Apple dat het een software<>hardware huwelijk is.... Dat is nog niet bij elke fabrikant van android hardware....
  Ik ben deels developer dus ik wil zowel ios als android bedienen.... andere mobiele platformen over mobiele webversies.... indien mogelijk ;-)

  Vind het wel heerlijk dat je zonder root al aardig kan klooien aan je setup, widgets e.d. want vind de ios interface wel een erg aap-noot-mies uitstraling hebben. Ondanks het feit dat het relatief stabiel is al is ios 4.3/ios5 wel minder stabiel geworden... vaak app restarts nodig... memory opruim issues denk ik.... Verder is de kwaliteit van ios appz gemiddeld gezien stukken beter...
  wellicht iets op termijn in te halen....


  • pieter
  • Di 17 apr 2012, 07:32

  wooow, net zo"n x one in mijn bezit. Als ik deze vergelijk met de apple 4s is de apple echt een pussy!!
  HTC rules again!!!


  • Harm
  • Di 17 apr 2012, 14:51

  Ik denk eraan om er een Htc one x bij te kopen
  Om dan zelf het verschil te ervaren .
  Het is wel een toestel die mij nieuwschierig heeft gemaakt .


  • Valentijn
  • Wo 18 apr 2012, 12:32

  Er is een update gekomen OTA voor de HTC one X..... To be continued!


  • Valentijn
  • Wo 18 apr 2012, 12:37

  Update is nu binnen: betreft firmware 1.28.401.9


  • dekale
  • Wo 18 apr 2012, 12:57

  Hij is hem nu aan het installeren dit gaat sneller als bij samsung


  • Harm
  • Wo 18 apr 2012, 17:06

  Ik krijg vanavond een One x en geef mijn 4s aan mijn vrouw
  Ik ben nieuwsgierig hoe de HTC gaat bevallen .
  Ik hoop dat ik er veel plezier van heb
  Gelukkig is de update al te downloaden .


  • Cees
  • Vr 20 apr 2012, 12:39

  En hoe is de update? Heeft het toestel een langere batterijduur? Ben benieuwd!


  • dekale
  • Vr 20 apr 2012, 14:49

  Het is weer een dooie mus het is echt niet beter


  • Harm
  • Vr 20 apr 2012, 15:52

  Geen verbetering de accu is snel leeg


  • Harm
  • Za 21 apr 2012, 09:41

  Accu probleem ligt niet aan de HTC
  Volgens mij is het wel een goede update .
  Mijn probleem komt door mijn provider .
  Door een fout bij hun is mijn Internet snelheid 0,36 mbps
  Het zou 3,6 mbps moeten zijn .
  Dus als ik alles automatisch laat doen moet de htc er zwaar voor werken .
  Ondanks dat de snelheid zo laag is , laad hij redelijk snel de pagina's .
  Dus uiteindelijk toch een snel toestel en de accu is ook oké


  • paulh
  • Za 21 apr 2012, 10:40

  Ietwat krakende behuizing?
  Ik heb juist deze One X aangeschaft vanwege zijn unibody. De unibody's van HTC staan bekend om hun duurzaamheid/degelijkheid. Bij mij kraakt er echt helemaal niks, de polycarbonaat (één van de hardste kunststoffen) behuizing is zeer stevig.


  • Valentijn
  • Za 21 apr 2012, 11:23

  Pff nou ben aardig ver met flashes nu, alleen was vergeten nieuwe rom op de sd te knallen [duhhh] waardoor ik terug moet naar de stockrom grmp... Zit op een mac met vmware te klooien om de RUU stock file weer erop terug te krijgen... zijn er 2 in inloop
  RUU​_ENDEAVOR​_U_ICS​_40_HTC​_Europe​_1.20​.401​. 1...
  RUU​_ENDEAVOR​_U_ICS​_40_HTC​_Europe​_1.20​.401​.2

  Welke te gebruiken???


  • Valentijn
  • Zo 22 apr 2012, 13:51

  Hi
  Nou HTC weer in de lucht.... Na gespeel met roms terug naar originele rom en kan je niet naar 1.26 maar wel weer naar 1.28 RUU​_ENDEAVOR​_U_ICS​_40_HTC​_Europe​_1.28 etc
  Moest vanaf Win7 dat doen op mn imac... vmware etc ging gelukkig goed toen ik gisteravond de 1.28 RUU file zag online... In 10 min weer terug tot leven geblazen....
  Dus lijkt erop dat je niet kan downgraden van 1.28 naar 1.26....
  Dus geen paniek! ;-)


  • Boudewijn
  • Do 26 apr 2012, 09:59

  Vraag: heeft het aanschaffen van een screenprotector voor de One X nut? Heeft het toestel snel last van krassen, of wordt dit (in grote mate) verholpen door het Gorilla Glass?


  • Valentijn
  • Do 26 apr 2012, 10:04

  @boudewijn: nah waste of money en lelijk meestal...
  heb er geen last van... zou wel siliconen hoesje kopen bijv transparant op ebay voor een paar euro uit de UK ;-) ik kreeg er nb 'gratis' screen protector bij... maar ligt in de kast.....


  • Boudewijn
  • Do 26 apr 2012, 11:37

  @Valentijn: Thnx :-)

  Siliconen hoesjes zijn niet aan mij besteedt, die belanden ook in de kast namelijk ;-)


  • sygys
  • Wo 16 mei 2012, 15:54

  Ik zou iedereen aanraden te wachten op de galaxy S3 deze is in alle opzichten sneller en beter dan de one X. snellere CPU, snellere GPU betere accu, stabielere schil..

  Je kunt blijven wachten uiteraard.. maar samsung heeft een betere software service dan HTC. Ik wacht ook op de samsung S3


  • Gert
  • Wo 16 mei 2012, 17:15

  Maarre "the looks" hé.....die is toch wel binnen voor de HTC ;-).

  Tja, de Galaxy S3 moet het toch ook nog maar laten zien met de nieuwe quadcore, en benchmarks zeggen mij niets.

  Het schilletje van de One X begint mij eigenlijk steeds meer te bekoren, en gisteren kreeg ik inmiddels al de derde software update binnen!

  De software-service van HTC vind ik daarmee toch zeker niet slecht als je kijkt hoe kort de One X er eigenlijk nog maar is. Voor mij is dat een pluim waard!

  Misschien wel zo eerlijk om te vermelden, maar mijn problemen die ik hier ergens boven omschreef zijn inmiddels allen door de updates verholpen!
  • valentijn
  • Wo 16 mei 2012, 17:55

  Nou inmiddels geroot en custom rom van Leedroid erop gezet en custom kernel van Franco nu erg tevreden qua performance en batterijuur eindelijk normaal...


  • Boudewijn
  • Wo 16 mei 2012, 17:57

  @Gert:
  Voor mij doen de looks het ook absoluut. Daarnaast de dedicated multi-task knop (One X) ipv de home-button inhouden (SG3). Toch wel een must als je overstapt vanaf een N900, multitask-walhalla.

  Over paar dagen krijg ik hem ook binnen, kan niet wachten.


  • sygys
  • Do 24 mei 2012, 08:11

  @Ron,Ik heb gisteren ook een One X gehaald. Ik had vooraf research gedaan op internet en werd er toch wel een beetje bang van. Zo heeft 1 op de 3 mensen problemen met het scherm volgens een poll op het xda forum.

  Ondanks dat ben ik toch naar de winkel gegaan om hem te gaan halen. ik heb daar 5 toestellen in mijn hand gehad waarvan er 4 niet goed waren. Het grootste probleem was dode pixels. sommige toestellen hadden er enkele heel goed zichtbaar op het scherm. Naast dat zijn er bij waarvan het scherm niet goed vast zit (zoals bij die van mijn vriendin) waardoor het scherm bij het aanraken in de bovenhoeken kraakt. Ook zijn er een heleboel gevallen van toestellen waarbij bij het aanraken op de bovenbalk heel het scherm niets goed meer weergeeft, en hebben alle toestellen het probleem dat als je hele lichte druk op de randen en onderkant zet, je het ripple effect krijgt... dat is het effect als je op een lcd scherm drukt en je ziet de golven.

  Ron kun jij beamen dat jou toestel 1 van deze kwaaltjes ook heeft? De mijne heeft gelukkig alleen het ripple effect.

  Ik vindt het een slechte zaak dat een toestel zo slecht gebouwd wordt en dan wordt verkocht als een flagship. terwijl het af fabriek al bijna uit elkaar valt.

  hieronder nog een drie tal video's van voorbeelden wat ik bedoel.

  http://www.youtube.com/watch?v=zLqfvVt12FY
  http://www.youtube.com/watch?v=tkWZ5IsLx38
  http://www.youtube.com/watch?v=Dl1X37IyzdA


  • Boudewijn
  • Do 24 mei 2012, 14:15

  @sgys Heb het toestel sinds gister binnen. Ik heb ook enkel last van het ripple-effect, rechts onderin, andere hoeken/kanten niet


  • JuanCarlos1966
  • Do 7 jun 2012, 17:59

  Hallo,

  Heb zelf ook de HTC One X vanaf zaterdag 02-06-2012.
  Inmiddels update gehad naar 1.29.401.11
  Werkt uitstekend.
  Mvg, JuanCarlos1966


  • JuanCarlos1966
  • Do 7 jun 2012, 17:59

  Hallo,

  Heb zelf ook de HTC One X vanaf zaterdag 02-06-2012.
  Inmiddels update gehad naar 1.29.401.11
  Werkt uitstekend.
  Mvg, JuanCarlos1966


  • Rutger
  • Wo 15 aug 2012, 09:01

  Wat een hoop verschillende soorten verhalen over dezelfde telefoon. Ik heb het idee dat het verschil tussen de s3 en de one x niet zo groot is. Ik zelf vind sense net iets mooier dan de toch wiz van Samsung. Samen met het uiterlijk trek ik meer naar de one x.

  Alleen de speaker kwaliteit. Hoe is de one x nou? Ik gebruik de telefoon als radio op het werk. Hoeft echt niet hard te kunnen, maar het geluid moet wel een beetje normaal zijn.


  • zoetje
  • Vr 28 dec 2012, 23:27

  @sygys
  Ik heb mijn HTC one X nu een kleine maand en mijn scherm lijkt ook los te zitten. Het ene moment kraakt hij en het andere moment is het spontaan weg. De home en terug button weigeren af en toen en ze branden niet altijd. De gsm trilt ook een stuk harder als eerst. Dezelfde problemen?

  Ik heb HTC hierover al opgebeld en ze waren nogal sceptisch, of het niet mijn eigen schuld was. Ben jij hiermee terug naar de winkel gegaan en wat hebben ze er dan aan gedaan? Ik vind dat bij zn duur product het niet na een maand al gebreken mag hebben.


  • dld [website]
  • Di 18 mrt 2014, 22:59

  is er iemand overleden ofzo
  moet ik iemand condoleren
  bel contacten menu ziet eruit als een rouwkaart

  oproepen bekijken en dan een touchje en hij begint gelijk te bellen
  niet handig
  vind ik een swipe als op andere telefoons beter

  sorry kan htc als telefoon niet aanbevelen

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veldReviews

 • Eerste indruk HTC Desire Eye en Re camera Toestellen

  HTC zet stevig in op foto's, video's en selfies. De Desire Eye en Re camera van dichtbij bekeken,

 • Eerste indruk Sony Xperia Z3; mega accu en dito camera Toestellen

  Sony heeft de Xperia Z3 precies op de juiste punten beter gemaakt dan zijn voorganger en concurrenten

 • Eerste indruk iPhone 6 en iPhone 6 Plus: groter, grootst Toestellen

  De twee nieuwe iPhones zijn vooral groter en ronder dan de voorgangers. Hoort Apple nu bij de 'grote jongens'? Mijn eerste indruk

Poll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

 1. Nokia Lumia 800 (27005)
 2. Nokia Lumia 900 (22522)
 3. Nokia C6-01 (21819)
 4. Samsung i9100 Galaxy S II (21035)
 5. Foony (20711)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines