Review: Samsung Galaxy Tab 7.7

Za 24 maart 2012 16:30, Marc Wielaert, 8363

Review: Samsung Galaxy Tab 7.7

In het sterk toenemende aanbod van tablets speelt Samsung een grote rol. Al eind oktober 2010 presenteerde het bedrijf vol trots de eerste 7 inch tablet , en nog geen jaar later kon ik de Galaxy Tab 10.1 reviewen. Inmiddels zijn we iets meer dan een half jaar verder en heb ik enige tijd met de Galaxy Tab 7.7 kunnen werken. En dat is goed bevallen – veel beter dan ik had verwacht.


Inleiding
Het wat bescheidener schermformaat kennen we al van Samsung´s eerste Galaxy Tab (P1000), dat met 7 inch goed in de binnenzak van jack of colbert bleek te passen. Een welkome bijkomstigheid: je hebt onderweg niet per sé een tas nodig. Daarna kwam Samsung met “the big guns”. 

De allereerste 10 inch Galaxy Tab werd na de aankondiging van Apple’s iPad 2 vlot omgedoopt tot 10.1v (exclusief gegund aan Vodafone), zodat Samsung indruk kon maken met de Galaxy Tab 10.1 (P7500): een stuk slanker model met een mooi display, dat voorzien van de eigen TouchWiz interface al vanaf het begin – en nog steeds – grote indruk maakt op de Android community. Het toestel kreeg publicitair een gigantische push omdat concurrent Apple zich er mateloos over opwond en er diverse rechtszaken over voerde (en in Nederland verloor): het moest dus wel een bijzonder goed tablet zijn, was de conclusie van de consument.

Maar er is ook een (klein) nadeel aan de grote Galaxy Tab: je kan er niet mee telefoneren over het GSM netwerk. Natuurlijk was ook de 7 inch tablet al veel te groot om aan het oor te houden, maar de mogelijkheid om via een al dan niet draadloze headset te kunnen bellen met je tablet, is toch een “unique selling point” dat die grote concurrent niet biedt. Samsung kwam tot dezelfde conclusie en heeft besloten dat iedere tablet zal worden voorzien van die “klassieke” GSM functionaliteit. En dat geldt ook al voor de nieuwste Galaxy Tab 7.7 (P6800).

P1080124
Gestapeld: de Galaxy Note, Tab 7, 7.7 en 10.1

Vergelijken
Samsung benadert de Android markt met een rijk aanbod in vrijwel alle denkbare formaten en prijsklassen. Dat die benadering succesvol is, blijkt uit hoe het bedrijf de smartphonemarkt domineert. Twee opvolgers van de Galaxy Tab – een 7 en 10 inch “Tab 2” – zijn inmiddels aangekondigd. Ook van de Galaxy Note is tijdens het MWC in Barcelona de 10.1 versie voorgesteld. 

Waar je de New iPad één op één kunt vergelijken met z’n voorganger, is dat bij de Galaxy Tab 7.7 dus minder eenvoudig. Qua schermformaat lijkt hij het meeste op de eerste editie, wat productcategorie betreft ligt de vergelijking met zijn directe voorganger 10.1 voor de hand, maar omdat je er ook mobiel mee kunt bellen komt de eerste Galaxy Note (N7000) ook in beeld.

Gelukkig hebben we alle versies op kantoor. In de vergelijking met deze drie toestellen op de volgende pagina's lees je direct de opvallende specificaties van de Tab 7.7 zelf.

Reacties (3)

 

  • Deborah Landman
  • Za 24 mrt 2012, 14:40

  Ik was een gelukkige eigenaar van de Tab 7. Ik gebruikte die overigens wel degelijk als smartphone (wilde geen 2 apparaten mee in mijn tas). Het lag dus eigenlijk voor de hand om te kiezen voor de Tab 7.7. Wat mij overhaalde om over te stappen op de Note was de camera. Hadden ze de Tab een betere camera gegeven, was de keuze nog moeilijker geworden. Ook vond ik de kleuren op de foto's van de Note sprankelender dan op de Tab. Ik had de Tab (en nu dus de Note) altijd bij me in mijn handtas en voor Twitter/Foursquare/Facebook updates met foto's heb ik meer profijt van de betere camera van de Note. Moet soms nog wel wennen dat apps de Note zien als smartphone en dus anders reageren dan ik gewend was met de Tab...


  • MC Marc Wielaert [website]
  • Za 24 mrt 2012, 19:14

  @Deborah Leuke reactie, thanx. Ik kan me voorstellen dat de Note aan je eisen voldoet. Zoals ik al schreef: goed dat Samsung juist meer keuze biedt.


  • Ed
  • Za 24 mrt 2012, 21:30

  Ik gebruik mijn Flyer met klein scherm heel veel om thuis op te internetten e.d. Maar ook past hij in mijn colbert binnenzak. Deze week erg handig op een meerdaagse beurs. Net wat fijner dan enkel een telefoon en prima mee te nemen. Dus qua formaat vind ik een 7-8 inch tab erg handig. Eentje die lichter is dan de Flyer zou nog mooier zijn. Al blijft voor 'normaal' gebruik een iPad favoriet voor me. Voor een apparaat van dit formaat vind ik de bel-functie absoluut een pré. In mijn voorbeeld van een beurs, betekent dit simpelweg minder volle zakken. Hoe minder hoe beter, want je zeult wat mee.... (tablet, pen(nen), Smint, telefoon, pak visitekaartjes, betaalkaarten en -munten, portemonnee, sleutels, standhouderskaart, kleingeld. Om maar wat te noemen :) )

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veldReviews

 • De eerste Honor van dichtbij bekeken; 'n bekend gezicht Toestellen

  Honor is een nieuw smartphone merk. De Honor 6 is het eerste toestel dat in de winkels verschijnt

 • Eerste indruk Samsung Galaxy Alpha (video) Toestellen

  De Galaxy Alpha is de eerste Samsung met een metalen frame en een nieuw design. Helaas is hij niet bepaald goedkoop

 • Review: Drie dagen met de Galaxy Note 4 (video) Toestellen

  Samsung heeft de phablet groot gemaakt, letterlijk en figuurlijk. Hoe bevalt de Note 4 na drie dagen?

 • Eerste indruk HTC Desire Eye en Re camera Toestellen

  HTC zet stevig in op foto's, video's en selfies. De Desire Eye en Re camera van dichtbij bekeken,

 • Eerste indruk Sony Xperia Z3; mega accu en dito camera Toestellen

  Sony heeft de Xperia Z3 precies op de juiste punten beter gemaakt dan zijn voorganger en concurrenten

 • Eerste indruk iPhone 6 en iPhone 6 Plus: groter, grootst Toestellen

  De twee nieuwe iPhones zijn vooral groter en ronder dan de voorgangers. Hoort Apple nu bij de 'grote jongens'? Mijn eerste indruk

Poll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

 1. Nokia Lumia 800 (27406)
 2. Nokia Lumia 900 (22878)
 3. Nokia C6-01 (22057)
 4. Samsung i9100 Galaxy S II (21386)
 5. Foony (21011)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines