HTC Radar en Titan; de 1e Windows Phone Mango's in Nederland

Do 1 september 2011 23:30, Ron Smeets, 11439

HTC Radar en Titan; de 1e Windows Phone Mango's in Nederland

Vanavond heeft HTC, zoals verwacht werd, de eerste twee Windows Phone 7 Mango toestellen gepresenteerd. De HTC Radar en de HTC Titan worden bovendien, zo liet HTC weten, de eerste Windows Phone 7 Mango toestellen die in de Europese, en dus ook Nederlandse, winkels gaan verschijnen. De winkelrelease staat gepland voor oktober.

Na de presentatie hier in Berlijn had ik de kans om even met beide toestellen te spelen. Daarvoor moest ik (en iedereen) wel mijn ID-kaart inleveren, anders mocht ik niet met de toestellen de donkere ruimte verlaten. Voor de foto's was dat nou niet meteen de beste lokatie.

Enfin, mijn eerste ongezouten indruk van beide toestellen, die ik eerder vanavond ook al twitterde ;-)) kan ik kort en bondig formuleren: De HTC Radar is een stukje speelgoed en de HTC Titan is een 'wannahave'. Natuurlijk zal ik die mening even wat nader verklaren. Wat betreft de HTC Radar is het vooral bij de witte versie zo dat deze mijns inziens een ietwat te goedkope, speelgoedachtige, uitstralng heeft. Dit is ongetwijfeld voor een groot deel een kwestie van smaak, maar ik vind hem niet een smartphone look hebben, voor zover je die 'look' kunt definiëren. Nee, mijn eerste buikgevoel was er niet eentje van 'wow, dat is een leuk toestel zeg' maar meer zoiets van 'dit is een speeltje voor de kids'.

De HTC Titan daarentegen heeft wel alle looks van een high end smartphone zoals je die anno 2011 in de winkels ziet. De Titan heeft zijn naam vooral te danken aan het mega, 4.7 inch, display, alhoewel de term mega scherm voor een smartphone sinds de introductie van de Samsung Note met zijn 5.3 inch display, eerder vandaag, nog vóór de introductie van de Titan alweer in een heel ander daglicht gezet was ;-)) Uiterlijk heeft de HTC Titan, vooral aan de achterzijde, ook wel wat weg van de HD2.

HTC gaf tijdens de presentatie nog geen informatie over de prijzen van de Radar en Titan maar het moge duidelijk zijn dat de eerste een mid range model wordt en de tweede in het high end segment gepositioneerd gaat worden. Het verschil tussen de Radar en Titan komen natuurlijk ook in de specs naar voren. Zo heeft de Titan onder andere een 1.5GHz processor, 8 megapixel camera, het 4.7 inch LCD scherm (480 x 800) en een 1600 mAh accu. De Radar moet het doen met 'n 1 GHz processor, 5 megapixel camera, een 3.8 inch touchscreen display (480 x 800) en een 1520 mAh accu. Kortom, geen echt schokkende verschillen maar de specs van de Radar zijn ietsje 'minder'. Op de volgende pagina staan alle specs op een rijtje.

 

2 - Alle specificaties

Inhoudsopgave: HTC Radar en Titan; de 1e Windows Phone Mango's in Nederland

HTC Radar en Titan; de 1e Windows Phone Mango's in Nederland
 1. HTC Radar en HTC Titan
 2. Alle specificaties
 3. Foto's HTC Titan
 4. Foto's HTC Radar
 5. Video's van de HTC Radar en HTC Titan

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veldReviews

 • Eerste indruk HTC Desire Eye en Re camera Toestellen

  HTC zet stevig in op foto's, video's en selfies. De Desire Eye en Re camera van dichtbij bekeken,

 • Eerste indruk Sony Xperia Z3; mega accu en dito camera Toestellen

  Sony heeft de Xperia Z3 precies op de juiste punten beter gemaakt dan zijn voorganger en concurrenten

 • Eerste indruk iPhone 6 en iPhone 6 Plus: groter, grootst Toestellen

  De twee nieuwe iPhones zijn vooral groter en ronder dan de voorgangers. Hoort Apple nu bij de 'grote jongens'? Mijn eerste indruk

Poll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

 1. Nokia Lumia 800 (27014)
 2. Nokia Lumia 900 (22529)
 3. Nokia C6-01 (21822)
 4. Samsung i9100 Galaxy S II (21043)
 5. Foony (20720)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines