Workarounds voor Samsung Kies

Za 6 november 2010 19:10, Marc Wielaert, 35321

Workarounds voor Samsung Kies

Wie een Samsung Galaxy S heeft verheugt zich natuurlijk op de update naar Android 2.2, die net officieel uit is. Maar dat kan alleen via het programma Samsung Kies, en je zou niet de eerste zijn bij wie het niet lukt het toestel te koppelen aan de PC. Ik ben er twee avonden zoet mee geweest, en weet nog altijd niet zeker waarom het uiteindelijk gelukt is. Maar het leek me toch nuttig om de volgende tips met de lezers te delen.

Wat is het probleem?
Het kan gaan om de versie van het programma Kies, de juiste drivers, instellingen van je PC, of om bestanden op je Galaxy S, die er op een of andere manier voor zorgen dat Kies weigert de telefoon te herkennen.

Een hardnekkig verschijnsel is dat de Galaxy S als het ware begint te stuiteren op het moment dat je het toestel op de PC aansluit. In het scherm zie je het programma dat de verbinding tot stand moet brengen voortdurend opnieuw opstarten, en natuurlijk blijft de verbinding uit. Logischerwijs herkent Kies de telefoon niet en kom je geen steek verder.

Hier heeft iemand een filmpje van het probleem online gezet: http://tinyurl.com/3ak7afk

Drie oplossingen
Mocht je dit veelvoorkomende fenomeen ook kennen, hieronder vind je drie mogelijke oplossingen. De eerste is de meest eenvoudige mogelijke oplossing, en ook de tweede, uitgebreidere oplossing heb ik gevonden aan de hand van talloze suggesties op andere, met name buitenlandse websites (het probleem speelt zeker niet alleen hier!). De derde, meer specifiek voor Windows 7, heb ik gekregen via Samsung Nederland.

Nogmaals: ik kan je geen enkele garantie geven dat het alsnog gaat werken, maar je kan er ook niets “stuk” mee maken, dus mocht het niet lukken om de verbinding tot stand te brengen, kan het in ieder geval geen kwaad een van onderstaande workarounds te proberen.

Vooraf
Ten eerste moet je de nieuwste versie van Samsung Kies downloaden, dat doe je hier: http://bit.ly/bY6ZlU

Ik ga ervan uit dat je weet dat je bij “Instellingen” via “Over het toestel” en "USB instellingen" ervoor kan kiezen om je toestel met de PC te verbinden als Massaopslag of voor Samsung Kies.

Heb je ‘m voor massaopslag ingesteld (dus om de data in de mappen op je telefoon te zien) dan moet je het toestel na het aansluiten nog zelf koppelen met de PC. Voor de meeste lezers zal deze informatie inmiddels wel bekend zijn.

Workaround 1
Dit is de meest eenvoudige poging om het probleem op te lossen, en bovendien iets dat je sowieso moet doen. Delete álle bestanden van je Galaxy S die méér dan 15 tekens na de punt in de bestandsnaam hebben. Deze twee worden met name vaak genoemd:

.thumbdata3-1763508120
.thumbdata3—1967290299

Maar er kunnen nog andere van dergelijke bestanden zijn, onder andere veroorzaakt door Soundhoud, Shazam of Skyfire, zo maak ik op uit eerdere berichten.

Je kan je Samsung Galaxy S in de modus “Massaopslag” altijd verbinden met de PC, zodat je daar in je toestel op zoek kunt gaan naar té lange bestandsnamen. Soms is het al genoeg om die lange bestandnamen te deleten. Wil je toestel daarna echter nog altijd niet koppelen met je PC, probeer dan stap 2, die voor mij uiteindelijk succesvol bleek (vermoed ik).

Kies%20menu%20def

Workaround 2
Hieronder een stapsgewijs plan van aanpak.

1. Je Galaxy S nog niet met de PC verbinden!
2. Essentieel: de meest recente versie van Kies downloaden en opstarten (zie boven waar je de laatste versie kunt downloaden).
3. In het programma linksboven op het symbool KIES klikken en vervolgens kiezen voor: Stuurprogramma herstellen. De drivers worden nu opnieuw geïnstalleerd. Let op: dat kan even duren.

4. Vervolgens in Samsung Kies bij Instellingen, naar Algemeen gaan, en daar “Controle van apparaatverbinding automatisch starten wanneer Windows wordt gestart” uitvinken, net als – mocht dat nog nodig zijn – “Kies automatisch starten wanneer een apparaat is aangesloten”. De wijzigingen vervolgens bevestigen via “Toepassen”.
5. Je PC vervolgens opnieuw opstarten, en daarna via Taskmanager controleren dat Kies.exe echt niet actief is.

6. De USB instellingen van je Galaxy S instellen op verbinden met Samsung Kies. Het programma Kies zelf dus op je PC nog niet opstarten!
7. Nu koppel je het toestel aan je PC. Dan volgt de installatie van de “MTP applicatie”, waar het zo vaak misgaat. Als het installatie programma, zichtbaar in het display van je Galaxy S, niet voortdurend herstart ben je op de goede weg. Maar wacht tot je PC zegt dat het toestel verbonden is. Ook dit kan weer even duren. Het is natuurlijk aan te raden om tussentijds niets anders met je Galaxy S te doen.
8. Pas als je PC aan heeft gegeven dat de verbinding tot stand gebracht is, moet je het programma Samsung Kies starten. Ook dat heeft vervolgens even nodig om de verbinding met de telefoon tot stand te brengen.
9. Als dat gelukt is geeft het programma zelf al aan dat er een update beschikbaar is. Sluit alle andere programma’s op je PC en ook hier weer: geduld voor het uitvoeren van de update.

Het is eigenlijk net zo simpel als het er uit ziet, maar het kost bij elkaar behoorlijk wat tijd en ik heb het sowieso meerdere malen moeten proberen. Eerlijk gezegd weet ik nog altijd niet zeker waarom het opeens wél werkte. Een van de redenen is wellicht dat ik m´n Galaxy S op ´n bepaald moment helemaal heb gereset, vervolgens opnieuw de te lange bestandsnamen (zie boven) heb gedelete. Nadat ik m’n PC opnieuw heb opgestart – en Samsung Kies dus nog niet actief was – kwam de verbinding tussen toestel en PC wel tot stand.

Kies%20upgrade%20def

Voor Windows 7
Hieronder volgt nog de methode die ik van Samsung doorkreeg, en mij met name is bedoeld voor PC’s op Vista of Windows 7. Bovenstaande methode kan trouwens ook werken voor beide systemen. Deze methode (hieronder) heeft bij mij niet gewerkt, maar dat kan er aan liggen dat ik na de reset de lange bestandsnamen nog moest verwijderen. Na twee avonden trial and error weet je op den duur niet meer wat je wanneer deed. Ik geef de methode die ik van Samsung kreeg hier dus toch door, wellicht dat iemand er nog profijt van heeft. Let wel: te lange bestandsnamen (zie boven) vormen ook hier een probleem, en natuurlijk heb je ook hier de laatste softwareversie nodig.

Workaround 3
Ook hier weer een stappenplan, waarbij er van uit gegaan wordt dat er een oudere versie van Kies geïnstalleerd is.

1. Ga naar Start Start → Configuratiescherm → Programma´s → Programma´s en Onderdelen → Windows-onderdelen in- of uitschakelen
2. Schakel .NET Framework 3.5.1 in
3. Herstart de computer

4. Sluit de telefoon aan op de computer (in Samsung Kies modus)

5. ga naar Start → Configuratiescherm → Systeem en Beveiliging → Systeem → Apparaatbeheer

6. bij het uitklapbare submenu Universal Serial Bus–controllers "Samsung USB Composite Device" selecteren → rechter muis knop, Installatie ongedaan maken → OK

7. Telefoon loskoppelen

 

8. Start → Configuratiescherm → Programma´s → Programma´s en Onderdelen

9. Selecteer KIES en druk op verwijderen (verwijder het programma)

10. Selecteer SAMSUNG USB Driver for Mobile Phones en druk op verwijderen (verwijder het

programma)

11. Sluit programma´s / windows af, herstart de computer.

 

12. Schakel Antivirus programma uit (note: als dat kan, Microsoft Essentials laat zich niet deactiveren)

 

13. Installeer (de meest recente versie van) KIES opnieuw via rechter muis knop op het bestand → “Als administrator uitvoeren”

14. Start KIES op

15. Sluit de toestel op de PC aan

 

BELANGRIJK!

16. Toestel moet in USB modus “Vragen bij verbinden” zijn

Toepassingen → Intellingen → Over het toestel → USB-instellingen → Vragen bij verbinden

 

Tot zover de optie die ik via Samsung Nederland gekregen heb. Als gezegd: bij mij heeft dit niet het gewenste resultaat opgeleverd, maar wellicht zijn er lezers die er profijt van hebben. Het belangrijkste is het contact met de “MTP applicatie”, als dat eenmaal lukt ben je al ’n heel stuk dichterbij de gewenste update naar Android 2.2.

 

Tot slot
Je kan hieronder natuurlijk vragen stellen, maar dit is echt alles wat ik weet, het resultaat van twee lange avonden zoeken en uittesten. Er zijn vast lezers die nog antwoorden kunnen geven of zelfs andere tips hebben. Ze zijn allemaal welkom, en het lijkt me ook leuk om te lezen welke van bovenstaande oplossingen gewerkt heeft.

 

Er zijn trouwens heel wat gebruikers die geen enkel probleem met Samsung Kies hebben – het is onduidelijk waarom het bij de een soepel, en bij de ander nauwelijks wil werken.

 

En of het allemaal echt de moeite waard is? Het lijkt me van wel. Mijn Galaxy S is volgens Quadrant standard wat sneller geworden, maar eerlijk gezegd niet schokkend veel. Ik heb het idee dat ik veel minder last heb van het “lag” probleem, maar daar had ik ook na de totale reset van het toestel al minder mee te maken. Elders lees ik dat de GPS nog altijd niet goed werkt, maar dat heb ik nog niet kunnen uittesten. Verder zien sommige menu´s er op het nieuwe Android 2.2 wat kleurrijker en handiger uit, maar ik heb sinds de geslaagde update nog geen tijd gehad om me uitgebreid in de verschillen met de vorige versie te verdiepen.

 

Ik ben benieuwd of ik hiermee enkele Galaxy S bezitters van dienst heb kunnen zijn.

 

Downloading%20def

 

 

Reacties (114)

 

  • Jeroen
  • Za 6 nov 2010, 19:58

  Dank voor deze workarounds, maar het is natuurlijk belachelijk dat het met deze software niet gewoon vanzelf gaat...


  • Pim Brussee
  • Za 6 nov 2010, 20:18
  Iphone_comment

  Oooooh wat ben ik blij met de iPhone.


  • Marc W
  • Za 6 nov 2010, 20:23

  @Jeroen
  Ik sta er ook versteld van, en velen met ons. Het kon wel eens het beste zijn als Samsung zou besluiten om het sw-pakket van de grond af opnieuw op te bouwen. De patches van de nieuwste versies blijken nog altijd niet voor iedereen goed te werken.


  • Marc W
  • Za 6 nov 2010, 20:26

  @Pim
  Good for you! & Why am I not surprised? ;-)

  Mijn iPhone is zo goed als verkocht. Ben er weer compleet op uitgekeken. Dat dat kan hè?


  • Marcel
  • Za 6 nov 2010, 20:48

  @ Pim

  De iPhone heeft dan weer andere gebreken, o.a. het antenneprobleem.

  Ieder toestel heeft wel wat, het perfecte toestel moet nog uitgevonden worden.


  • Mark
  • Za 6 nov 2010, 21:25

  Met alle respect, een mooi artikel en inhoudelijk goed, maar het levert mij uiteindelijk helemaal niks op helaas. Ik vind het zo klote van Samsung dat ze zulke shit software leveren, want ik heb een goede Galaxy S en een goede Windows 7, niks problemen, alleen het connecten gaat fout na tientallen probeersels. Doe er iets aan Samsung.


  • Marc W
  • Za 6 nov 2010, 21:50

  @Mark
  Ik begrijp de frustratie, maar als ik vragen mag: heb je een van bovenstaande "workarounds" geprobeerd? Ik heb ook liever dat 't gewoon werkt, maar wilde me ook niet laten kisten door 'n brak stukje software...


  • Mark
  • Za 6 nov 2010, 21:52

  Ja sorry, het is heel frustrerend. Kies is altijd een probleem geweest, al vanaf het begin. Ik heb het zowel op Windows 7 als Windows XP geprobeerd om te connecten met Kies, niks werkt.

  Ik heb alle 3 workarounds gevolgd en uitgevoerd, de eerste 2 had ik gisteren al gedaan (voordat ik dit artikel had gelezen). Ben er al 2 dagen mee bezig om het werkend te krijgen.


  • Marcel
  • Za 6 nov 2010, 21:58

  Ik begrijp niet dat het op zo een omslachtige wijze moet gaan! Heb zelf een HTC Desire. Buiten het feit dat het een fluitje van een cent was om te upgraden naar 2.2. Was HTC er ook als de kippen bij. Heel vreemd, bij Samsung is je toestel eerder vervangen door een opvolger, bij wijze van spreken, dan dat ze een upgrade voor elkaar hebben. Dat kan toch beter.


  • Marc W
  • Za 6 nov 2010, 21:59

  Know the feeling... Het moest ook ff met m'n ogen knipperen toen 't opeens wél werkte. Stug volhouden, en zoveel mogelijk "clean" connecten (resetten, herstarten, etc). Hoop dat je 't aan de praat krijgt, al is 't nog zo absurd dat 't zo moet. Waarom niet OTA, bijv...


  • Samsung dokter
  • Za 6 nov 2010, 22:36

  Ik heb vandaag mijn Samsung i9000 geüpdatet naar 2.2. door onderstaande stappen uit te voeren (het staat chronologisch)

  het toestel volledig op te laden;
  daarna de OneClickLagFix te verwijderen;
  daarna de i9000 te unrooten;
  daarna mijn geheugenkaart verwijderd;
  daarna alles wat met Samsung te maken heeft op mijn PC met Vista verwijderd;
  daarna de nieuwste versie van Kies geïnstalleerd;
  daarna een factory reset op mijn i9000 uitgevoerd;
  daarna wipe cache gedaan (staat in hetzelfde overzicht waar de factory reset uitgevoerd moet worden;
  daarna i9000 via USB gekoppeld;
  daarna de instructies opgevolgd.
  Als laatste heb ik wederom een factory reset uitgevoerd nadat 2.2. op de i9000 stond,

  met als gevolg dat ik nu eindelijk 2.2. draai. Met andere woorden; zorg ervoor dat het toestel compleet schoon wordt door alles ervan af te gooien.

  Als je een backup maakt van al je gegevens kost deze methode volgens mij minder tijd dan al je gegevens bewaren op je toestel en dan het toestel proberen te updaten.

  Samsung heeft goede hardware; ze kunnen alleen geen software schrijven. Volgende keer daarom een toestel dat stock android in huis heeft.


  • Mark
  • Za 6 nov 2010, 22:46

  Misschien een domme vraag, maar wat bedoel je met 'unrooten' in dit geval? Hoe doe je dat? En wat is OneClickLagFix?


  • Samsung dokter
  • Za 6 nov 2010, 22:53

  Als je niet weet wat unrooten is en OneClickLagFix is, dan heb je het hoogstwaarschijnlijk ook niet geïnstalleerd :).

  Als je geen lagfixes hebt toegepast om de lags (wachten op het toestel terwijl het bijvoorbeeld de dialer moest openen of een andere applicatie), dan kun je die twee stappen overslaan.

  Als je verder wilt weten wat unrooten is en wat de OneClickLagFix is, dan verwijs ik je door naar Google :).


  • Marcooo
  • Za 6 nov 2010, 23:04

  Het blijft onbegrijpelijk dat Samsung er maar niet in slaagt om een fatsoenlijk goedwerkend stukje software te schrijven.. Niet alleen voor de SGS, maar voor veel meer apparaten is het een en al ellende met de software.
  Android was een goeie keuze, want zelf zullen ze geen topper van een OS neerzetten. Ze moeten zich gewoon blijven richten op de hardware en zeker niet met software.


  • jermaine
  • Za 6 nov 2010, 23:08

  Simpelweg de SD-card uit het toestel halen voor het maken van verbinding met KIES werkt meestal ook


  • Marc W
  • Za 6 nov 2010, 23:28

  @Samsung Dokter
  Welke instructies opgevolgd, als ik vragen mag? 1, 2 of 3? Ik ben benieuwd welke in jouw geval gewerkt heeft.

  @Mark
  De dokter verwijst naar het "rooten" van het toestel, als 't "jailbreakën" van de iPhone. Een "geroote" Galaxy S kan je (nog) niet updaten naar 2.2, dus moet je 'm eerst weer "unrooten". De "lagfix" minimaliseert de vertraging in het toestel, maar dat werkt alleen bij 'n "geroot" toestel. Dus je moet het een en ander weer in de oorspronkelijke staat herstellen voor je kunt updaten naar 2.2.

  @Samsung Dokter
  Zoveel moeite was dat toch niet?


  • Marc W
  • Za 6 nov 2010, 23:28

  @Jermaine
  Schrijf je dat uit eigen ervaring, of op basis van wat je gelezen hebt? Ik dacht dat eerst ook, maar ik heb inmiddels het idee dat de aanwezigheid van de sdCard er niet zoveel mee te maken heeft... In mijn geval in ieder geval niet.

  Dit trouwens niet om eigenwijs te zijn, het lijkt met goed als we er zoveel mogelijk faktoren bij betrekken en/of uitsluiten.


  • Samsung dokter
  • Za 6 nov 2010, 23:41

  @ Marc W
  Ik heb enkel de stappen uitgevoerd zoals beschreven in de eerste post van mij. Geen van de bovenstaande workarounds heb ik dus toegepast.

  Als je graag je data wilt behouden, dan kun je het beste een app als titanium backup pro gebruiken.

  Contactenpersonen moet je sowieso alleen via Gmail bewerken, opslaan en importeren/exporteren. Bottom line: sla geen contactpersonen meer op je telefoongeheugen en simkaart.

  Het spijt me dat ik de helpdesk functie op jouw afschoof. Je hebt een sticker verdiend!


  • Mark
  • Zo 7 nov 2010, 00:11

  Aah het is me duidelijk van rooten en lagfix. Ik dacht even dat er iets anders werd bedoelt. Als iemand oplossingen weet, hoor ik die graag. Ik ben overigens niet van plan te rooten.


  • jermaine
  • Zo 7 nov 2010, 06:05

  @Marc W
  Eigen ervaring met mijn eigen toestel en het toestel van mijn vriendin. waarbij ik wel moet opmerken dat ik mijn interne opslag nauwelijks gebruik.....


  • Pim Brussee
  • Zo 7 nov 2010, 10:34
  Iphone_comment

  Zie hier het nadeel van open source.


  • SB
  • Zo 7 nov 2010, 11:25

  @pim
  je doet net ofdat closed source geen fouten bevat ;)

  in een programma van 5 regels code kunnen al honderden fouten zitten laat staan hoeveel fouten er in de duizenden regels in een iOS of android kunnen zitten,, niemand is perfect.


  • Marc W
  • Zo 7 nov 2010, 11:45

  @Pim Brussee

  Gelijk heb je, in the Matrix is alles beter.

  http://www.youtube.com/watch?v=uGQF8LAmiaE


  • Rick van Dijk
  • Zo 7 nov 2010, 12:32

  De meest makkelijke manier is ODIN gebruiken. Dit is gelijk ook de manier die alle Android profs gebruiken. Kost je maar een paar klikken en het werkt. Verder is het verstandig om eerst even Titanium backup te gebruiken voor je gaat updaten. Op samfirmware (effe geen url gepost omdat dat wellicht niet mag?) kan je de juiste firmware vinden en clean installeren.


  • Marc W
  • Zo 7 nov 2010, 12:38

  Ik ben niet thuis in dit soort letterlijke workarounds (letterlijk omdat je met Odin het programma Samsung Kies blijkbaar helemaal kan omzeilen), maar wat doet het gebruik van Odin met de garantie op je toestel, kan je via Odin ook een NL-versie van 2.2 installeren en moet je je toestel niet eerst geroot hebben voor je Odin kunt draaien?

  Dit niet dat ik het zelf proberen ga (mijn exemplaar draait nu al op 2.2), meer voor lezers die het zullen overwegen.


  • Pim Brussee
  • Zo 7 nov 2010, 13:58
  Iphone_comment

  @SB, natuurlijk zitten er fouten in closed source. Het probleem bij open source is, in dit geval met Android, dat de verschillen fabrikanten er hun eigen aanpassingen op los laten, waardoor er geen vaste structuur is. Daardoor loop je het gevaar dat bij een update e.e.a. niet exact volgens protocol verloopt. Dit probleem doet zich nu ook voor bij de software die wij in ons bedrijf gebruiken. De render engine van die software was closed source. De nieuwe software heeft een open source render engine, met als gevolg dat we niet meer compatible zijn met andere gebruikers.


  • Wouter
  • Zo 7 nov 2010, 15:41

  Na het volgen van de workaround 2 is de update bij mij gelukt. Echter, na de installatie herkent mijn galaxy de simkaart niet meer. Ik heb dit met meerdere simkaarten getest, en elke keer kreeg ik hetzelfde probleem. Heeft iemand enig idee hoe dit op te lossen is?


  • Samsung dokter
  • Zo 7 nov 2010, 15:46

  @ Wouter

  - wees er 100% zeker dat je de simkaart er goed in stopt. Sla anders de handleiding er op na hoe je de simkaart erin moet stoppen.

  - Wellicht dat je per ongeluk flight mode / vliegtuigmodus aan hebt staan? Door de poweronknop wat langer in te drukken, krijg je vanzelf een scherm waarin je de flight mode / vliegtuigmodus kunt uitzetten.

  - wat voor melding krijg je? Of wat voor melding krijg je wanneer je bijvoorbeeld 0612345678 probeert te bellen?

  - moet je nog een pincode invoeren of krijg je dat scherm niet eens te zien? (wellicht heb je geen pincode...)


  • Wouter
  • Zo 7 nov 2010, 16:05

  De simkaart zit er goed in en het ligt niet aan de flightmode.

  Normaliter moet ik bij het opstarten een wachtwoord voor mij simkaart invoeren, maar dat laat hij niet zien. Als ik een random nummer toets krijg ik de melding: 'datanetwerk niet beschikbaar'. Heb je nog andere suggesties?


  • Nathalie
  • Zo 7 nov 2010, 16:12

  Heb factory reset gedaan, alle apps eraf gehaald en alles wat hierboven beschreven staat maar MTP applicatie maakt nog steeds GEEN verbinding met mijn pc.....Ik weet niet meer wat ik verder nog kan doen om mijn telefoon te updaten :(


  • Marc W
  • Zo 7 nov 2010, 18:17

  @wouter,
  Dubbelchecken hoe je de sim erin doet, met "hoekje" naar boven. Je zou niet de eerste zijn die zich daarin vergist, weet ik heel toevallig ;-)
  Had je je simcard trouwens verwijderd voor de update?


  • Pim Brussee
  • Zo 7 nov 2010, 18:18
  Iphone_comment

  Volgens mij wordt dit behoorlijk problematisch als je weinig verstand van computers hebt. Mijn vrouw die qua computers zo goed als analfabeet is, zou de Galaxy dus niet kunnen updaten. Kan ze wel met haar iPhone. Haar laptop gebruikt ze inmiddels alleen nog maar om haar iPhone van een nieuwe OS te voorzien.


  • Marc W
  • Zo 7 nov 2010, 18:24

  @Nathalie
  Heb je gecheckt of je genoemde bestanden met die lange extensies op je telefoon kan vinden in 'massaopslag' modus? Die staan er waarschijnlijk óók na 'n factory reset nog...


  • Samsung dokter
  • Zo 7 nov 2010, 19:49

  @ wouter
  Je zou eventueel je simkaart nog in andere telefoons kunnen stoppen. Dan sluit je echt alles uit. Het kan namelijk ook zo zijn dat je simkaart stuk is. Bij een winkel van je provider zou je vrij snel een nieuwe simkaart moeten kunnen krijgen.

  Je simkaart letterlijk " schoonmaken " zou eventueel ook een optie kunnen zijn. Doe dit niet bij je simkaarthouder van je toestel omdat je anders wellicht het toestel beschadigd.

  @ nathalie
  Heb je ook mijn stappenplan opgevolgd?


  • Nathalie
  • Zo 7 nov 2010, 19:51

  @Marc W
  Heb het gedaan en zowaar doet alles het!! Hij is eindelijk aan het upgraden!!! Superbedankt voor alle tips!


  • Marc W
  • Zo 7 nov 2010, 19:58

  @Nathalie,
  dat is nou 'ns goed om te lezen, gefeliciteerd, daar doen we het voor! Heerlijk moment als je telefoon opeens je PC wél weet te vinden niet?

  Let er op dat je blijkbaar NA het voltooien van de update je telefoon NOGMAALS via fabrieksinstellingen moet resetten. Weet eerlijk gezegd niet waarom dat is, maar het kan geen kwaad en je moet alles toch opnieuw installeren.

  Succes! (en laat nog even weten hoe het je bevalt, ik ervaar het toch als een grote vooruitgang tov 2.1)


  • Lode Broekman [website]
  • Zo 7 nov 2010, 23:44

  Al zoveel uren hier aan verspild. Meerdere workarounds geprobeerd, factory reset (met alle negatieve bijwerkingen daarvan) ... Windows 7 en SGS willen niet met elkaar praten. USB Modem wordt niet herkend. Onbegrijpelijk. Prima toestel van Samsung, maar goede software schrijven is noodzakelijk om de gebruikers tevreden te houden.


  • Marc W
  • Zo 7 nov 2010, 23:55

  @Lode
  Wat zijn de negatieve bijwerkingen van een factory reset? En heb je een van bovenstaande workarounds nog 'ns keer geprobeerd, of de moed inmiddels opgegeven?


  • Lode Broekman [website]
  • Ma 8 nov 2010, 00:04

  @MarcW
  Na een factory reset mag ik zo'n 80 apps weer terugzetten en vooral e.e.a. weer configureren naar mijn eigen voorkeuren. Gebruik het toestel heel intensief. Dus dat is flink wat dubbel werk.
  Workaround 1: Ook als massaopslag wordt telefoon niet herkend, wel USB melding op toestel.
  2 uitgevoerd, geen succes. 3: geen modem wat aan de beschrijving voldoet.
  Nee, ik geef het niet op, maar goede raad is welkom.


  • Marc W
  • Ma 8 nov 2010, 00:09

  @Lode
  Telefoon moet gewoon als massaopslag herkend worden. Instellen op het toestel bij "over de telefoon" "USB instellingen" kiezen voor "massaopslag".
  Na koppeling die nog bevestigen ("koppelen") door dat topmenu te openen (van boven naar beneden vegen).
  Dan eerst maar 'ns op zoek naar die bestanden met de te lange bestandsnamen, of andere te lange bestandsnamen - met 80 apps kunnen dat er best meer zijn. Ik heb gemerkt dat ook apps als Seesmic erg lang bestandsnamen veroorzaken die *niet* verdwijnen bij een factory reset - wordt blijkbaar ergens anders opgeslagen, dus moet je handmatig verwijderen. Of die bestandsnamen het probleem veroorzaken: dunno, bij mij heeft het verwijderen vermoedelijk geholpen.
  Wat je apps betreft: via het gratis MyBackup kan je al je apps even op je sd card parkeren, dat scheelt 'n berg opnieuw downloaden. Herinstalleren is natuurlijk wel nodig, maar kost niet zoveel tijd met de restorefunctie van die app.
  Succes, ik lees graag of 't wat oplevert!


  • Lode Broekman [website]
  • Ma 8 nov 2010, 00:25

  @marcw
  Koppeling werkt. Bewuste genoemde bestanden gewist. Geen succes. Morgen (?) maar eens kijken of er nog meer lange namen te vinden zijn. Suggesties hoe ik die snel kan opsporen?


  • Marc W
  • Ma 8 nov 2010, 08:35

  @Lode

  Wel 'n suggestie, geen ervaring mee. Hier http://tinyurl.com/2epev4v vind je iemand die in C: een programma'tje geschreven heeft dat de te lange file extensies voor je zoekt.

  Zie PhoenixFX z'n 2e posting, het zipfile FileSearcherForKiesFix.zip. Het heeft .Net Runtime nodig lees ik, en verder kan ik je er niet mee helpen. Ik heb zelf alle mappen manueel gecheckt.

  Eérst een factory reset kan geen kwaad omdat het het aantal mapjes waarschijnlijk flink terugbrengt, en na de update naar 2.2 moet je tóch weer een complete reset doen.

  Als gezegd: eerst even een backup van je apps en data doen via MyBackup (in de market).


  • Ronald
  • Ma 8 nov 2010, 10:39

  @ Mark

  Microsoft ondersteunt WP7 met Zune, en
  met niks anders. Dus even Zune downloaden
  en installeren. Ben overigens wel benieuwd
  waar je die Omnia 7 vandaan hebt.


  • Jeroen
  • Ma 8 nov 2010, 13:47

  Ik heb een paar van deze workarounds geprobeerd, maar nog geen resultaat. Ik ga deze week dus gewoon even langs bij de Vodafone-winkel - waar een medewerker onlangs ook al na een mislukte tussentijdse upgrade tegen mij zei dat de software echt heel slecht is... Dus tsja.


  • Ravage
  • Ma 8 nov 2010, 16:49

  Ik heb echt alles geprobeerd en met de tweede workabout praat de telefoon wel met de laptop maar zodra ik wil gaan upgraden schakeld KIES de internetverbinding uit en moet ik opnieuw gaan opstarten.
  Is er iemand die dit probleem herkent?

  Ik word er gek van!


  • Rick van Dijk
  • Ma 8 nov 2010, 19:06

  @Marc W je garantie is zo wie zo een wassen neus. Maar je doet niets fout. Samsung zelf heeft het OS om via ODIN te installeren online gezet.

  Iedereen die problemen heeft raadt ik dan ook aan het gewoon zelf via ODIN te proberen. Ik ben zelf geen hacker etc en ik heb ook geen baat bij het gebruik van ODIN. Behalve dan dat ik persoonlijk dus geen problemen met KIES hoef te hebben. Ik ben een W7 gebruiker. Via samfirmware.com kan je meer informatie vinden.


  • Nathalie
  • Di 9 nov 2010, 10:47

  @Mark W
  Het werkt als een tiet hier :)
  Telefoon is weer lekker snel, geen zwarte schermen meer. Alle apps er weer opgezet, alleen de facebook app is slecht, bijna alleen maar foutmeldingen dus hopelijk komt daar snel een update voor!
  Wat ook nieuw is is dat als ik een whats app bericht heb een klein schermpje met dat bericht verschijnt in mijn scherm en dat ik kan kiezen om nu te beantwoorden of te sluiten (werkt een beetje als growl op mijn MAC), helemaal top!
  En dat je apps automatisch updaten is ook geweldig. Het daadwerkelijke updaten was een crime, maar nu het gelukt is ben ik weer blij met me telefoon :)
  Nogmaals iedereen bedankt voor de tips


  • Marc W
  • Di 9 nov 2010, 21:40

  Hoi Nathalie, fijn dat 't weer goed werkt. Ik ben ook erg te spreken over m'n geupdate Galaxy S, geen vertraging meer, betere UI, etc. Goed te lezen dat m´n blogbericht je geholpen heeft.


  • Mark
  • Di 9 nov 2010, 21:55

  Nou poging 300 (of zo) gehad. Heb een factory reset gedaan, alles is van mijn ding af, maar nog altijd dezelfde situatie. Hij zegt wel dat ie verbonden is, maar op Windows 7 (mijn laptop) wil ie niet verbinden doordat de MTP installatie mislukt.

  Op de Windows XP beneden krijg ik een melding dat de batterijvoeding te weinig is, dus dat hij niet vol genoeg zit, terwijl ie op 100% staat.

  Beide gevallen deugen niet en kan er ook geen oplossingen voor vinden helaas. Iemand die mij (en vele anderen) kan helpen hiermee?


  • Nathalie
  • Di 9 nov 2010, 23:24

  @Mark
  Ik had dat dus ook bij Windows XP maar toen ik na de factory reset nog eens goed in me telefoon met massa opslag keek stonden er nog steeds foto's e.d. op. Die heb ik handmatig er nog afgehaald en pas toen lukte de MTP installatie...miss is dat ook bij jou het probleem. Succes!


  • Marc W
  • Wo 10 nov 2010, 09:25

  @Rick van Dijk
  Je schrijft: "Samsung zelf heeft het OS om via ODIN te installeren online gezet.". Waar dan? Ik kan nergens iets vinden en Samsung kan het niet bevestigen.


  • Sytze
  • Do 11 nov 2010, 18:55

  Ik heb geen enkel probleem om de telefoon met mijn pc's te verbinden. KIES geeft alleen aan dat er geen upgrade beschikbaar is. Ik begrijp dat die er inmiddels al wel is. Waarom geeft KIES bij mij dan aan dat ik niet kan upgraden?


  • Marc W
  • Do 11 nov 2010, 19:05

  @Sytze
  Geen idee: heb je de laatste versie van Kies geïnstalleerd?


  • Sytze
  • Do 11 nov 2010, 19:20

  Ja, op beide pc's (laptop met XP, vaste PC met 7). Heb ook al een factory reset gedaan..
  Werk liever niet met ODIN..


  • Mark
  • Do 11 nov 2010, 20:32

  Het is mij inmiddels toch gelukt. Ik had m'n Galaxy S helemaal opgeladen zodat ik zeker wist dat er 100% stroom in zit, en toen de update uitgevoerd. Gek genoeg lukte het nu wel... Ben in ieder geval super blij!


  • Marc W
  • Do 11 nov 2010, 20:53

  @Mark
  mooi zo, gefeliciteerd - maar weet je misschien nog wat je "anders" hebt gedaan dan daarvoor? Waarom het nu dus opeens wél werkte? Daar hebben de volgende lezers ook weer wat aan, misschien. Het blijft nog altijd 'n beetje 'n loterij, Kies, helaas.


  • Mark
  • Do 11 nov 2010, 21:00

  Dankje! Het enige wat ik weet, is dat ik 'm heb opgeladen tot 100%, dus direct uit de oplader in de computer gestopt en toen geupdate. Ik heb het op Windows XP gedaan en mijn hele mobiel leeg gemaakt met een factory reset.

  Het kan puur toeval zijn dat het me nu is gelukt. Ik wens iedereen sterkte, want Kies blijft een probleemgeval!


  • appie
  • Di 16 nov 2010, 14:46

  ik heb de workaround 2 gebruikt en mij is het gelukt om de 2.2 erop te krijgen succes voor de gene die het nog moeten doen


  • andrea
  • Wo 17 nov 2010, 08:58

  BEDANKT GELIJK EERSTE KEER GELUKT!!!
  wat een vreemd probleem voor zon duur toestel heb met mn blackberry bold nerges last van


  • Harm
  • Do 2 dec 2010, 08:37

  Hee man harstikke bedankt.

  Ik heb stap 2 uitgevoerd volgens de letter zols je hebt beschreven. Op de laptop Windows7. TOP beschrijving !

  Aan Samsung: Een fantastisch toestel de Galaxy S maar toegegeven de iPhone doet het wel een stuk gebruikersvriendelijker en heb je deze onzin niet nodig.


  • Merlin
  • Za 4 dec 2010, 12:22

  Thnx mate, you're my hero!


  • joop
  • Zo 5 dec 2010, 11:45

  Zo.. mijn ervaring. Nadat samsung 2 maanden te laat kwam met de update en ik gewoon netjes heb gewacht.. want zo ben ik dan wel weer, heb ik een update gedaan naar 2.2 en dat werkte prima via kies op win7. Helaas was na de update de telefoon nog steeds net zo traag als str-nt in een trechter.
  Via twitter kwam ik bij samsung uit. Deze meneer/mevrouw adviseerde me een oclf dinges te doen. And so we did. Geweldig, het werkte NIET. Wat ik ook deed , dat OCLF deed geen ruk. Rooten/Unrooten, ik had het ding van pure traagheid bijna door het plafond gegooid. Na wat 5en en 6en een andere OCLF gedownload (ander versie nummer) en pling er gebeurde iets.. het ding begon te ratelen en het gaf de indruk dat er iets ging gebeuren. En inderdaad een fraaie soft-brick was het gevolg. Het ding deed niets meer.
  Dank U samsung voor het advies dacht ik nog. Het ding terug kunnen zetten naar factory settings zorgde er voor dat het ding weer iets deed. En warempel was het geval daarna ook sneller. Zonder OCLF.Het ding was leeg en er stond geen enkel stukje data meer op..maar het werkte. SNel syncen met google zorgde voor een snelle restore van alle belangrijke data. (i'm in the cloud) En hop... het was top.

  Dus.. ik vermoed eens dat het terugzetten naar factory settings de 2.2 update pas echt liet werken.. Dat had natuurlijk niemand bij samsung kunnen verzinnen!

  magoe.. het werkt.

  Cheers!


  • Marc W
  • Zo 5 dec 2010, 11:50

  @Joop
  tja, het is allemaal niet zo simpel als het zou kunnen... Maar hierboven heb ik al eerder geschreven dat je NA een software update de telefoon nog eens moet terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Why? Dunno. Maar 't biedt wel vaak de oplossing zie ik ook aan eerdere reacties hierboven.

  @Appie @Andrea @Harm @ Merlin
  Graag gedaan! De workaround met Windows 7 (en Vista) kwam overigens van Samsung zelf. Erg fijn dat een blog als deze echt van nut blijkt.


  • Wilbert
  • Di 11 jan 2011, 20:44

  Ik geloof dat ik nou zo'n beetje alle onzin wel heb uitgeprobeerd. Ik wil niemand beledigen maar naar mijn idee berusten veel "oplossingsstrategien" die succesvol zijn op puur toeval. Bij de een werkt het niet en bij de ander wel.
  Mijn Galaxy S is kampioen in niet herkent worden door Windows (op welke wijze dan ook). De oude versie van Kies start alleen op onder het 14 keer vermelden van een en het zelfde initialisatieprobleem. Dat programma herkent de telefoon wel. Maar het voelt niet vertrouwd om in deze situatie een update uit te voeren.
  De nieuwste versie van Kies start zonder problemen op maar herkent mijn Galaxy niet.
  Een van de oplossingen (?) houdt in dat ik mijn sd-card moet unmounten. Fijn, maar die heb ik niet.

  Het toestel heeft overigens nog wel wat andere problemen. Waar mijn oude Nokia (van vlak na de oerknal) probleemloos met mijn Parot carkit communiceerde middels BT wil mijn Galaxy er niets van weten. Gulukkig praat mijn Galaxy wel met mijn TOMTOM 1000. Maar uit de auto en er weer in geeft toch wel erg vaak een verbindingsprobleem, kan mijn Galaxy mijn TOMTOM weer niet vinden (TOMTOM trouwens wel mijn Galaxy). De Galaxy geeft ook permanent aan dat hij niet gekoppeld is met mijn TOMTOM (ook al is hij dat wel).
  En daar zit ik dan met mijn Galaxy. Heb een fulltime baan en mag dan vervolgens nog eens een paar avonden gaan zitten verkloten aan de wanprestatie van Samsung.
  Werkelijk ieder ander USB apparaat dat ik ooit gehad heb maakte zonder enig protest probleemloos verbinding met mijn PC's die onder verschillende versies van Windows draaiden.

  Ze moesten een schop onder hun hol krijgen!
  Ik ben overigens onder de indruk van alle vasthoudendheid en behulpzaamheid van de lieden die hier hun commentaar achter laten. Maar sorry hoor, ik ben beslist geen computer analfabeet maar ik kies er nu voor om lekker met mijn vrouw te kletsen en nog wat te wandelen en uit te zoeken of we wel of niet naar Canada zullen gaan voor een trouwfeest van familie in plaats van me met deze zooi bezig te houden.

  Voor wie het weten wil:
  Onder win7 start de oude kies op met initialisatieproblemen maar herkent wel de Galaxy. De nieuwe Kies start foutloos op maar herkent de Galaxy niet. Win7 herkent sowieso mijn Galaxy niet (ook niet als massaopslagapparaat). Het alle drivers gewist en weer opnieuw geinstalleerd, heb MS .NET framework 3,5 anders ingesteld, heb ook framework 4,0 geinstalleerd, heb zelfs virtualbox geinstalleerd en daar XP op gezet. Kies draait probleemloos maar de migratie van de USB poorten werkt niet (nou ja, die werkt wel maar niet voor Kies en de Galaxy).
  Bagger, bagger en nog eens bagger is het.
  Ik zou best willen resetten, maar het is wel fijn als ik mij telefoon eerst met mijn computer kan verbinden zodat ik (met welk programma dan ook) een backup kan maken.

  Met ontstemde groeten aan allen.


  • Lode Broekman [website]
  • Di 11 jan 2011, 20:54

  Ik heb het opgegeven. Na tientallen pogingen op meerdere laptops ben ik naar de Vodafone winkel gegaan (Amsterdam). Binnen een kwartier was het toen geregeld. Prima service. Had ik dus eerder moeten doen. Wel 'alles' kwijt, maar apps en foto's waren gebackuped.


  • Jan Vermeer
  • Di 18 jan 2011, 15:42

  Het is gewoon drie kl*ten dat Samsung niet in staat is dit via de ether te klaren. Bij mij lukt het ook niet, ook niet als ik de laptop op zijn kop houd! SAMSUNG DOE ER WAT AAN!!!


  • MC MarcW
  • Di 18 jan 2011, 15:47

  Met de komst van de nieuwste versie van Kies is het mij gisteravond ook niet meer gelukt om de Galaxy S te koppelen in Samsung Kies mode. Het is inderdaad om moedeloos van te worden...

  De vraag ligt inmiddels weer bij Samsung, maar daar dit prachtpakket helemaal vanuit Z-Korea wordt aangestuurd verwacht ik wat dit betreft weinig heil van de NL tak, helaas - die kunnen er met andere woorden ook weinig aan doen. Maar mocht het resultaat opleveren laat ik dat in een update zeker nog even weten.

  Marc Wielaert


  • Niels de Vos
  • Do 20 jan 2011, 23:56

  Super helemaal geweldig, wist al niet meer wat ik moest doen om het te laten werken.
  Bedankt


  • Wilbert
  • Zo 23 jan 2011, 18:42

  Zo, tijd voor een update.

  Mijn Galaxy werkt weer samen met mijn Parot car-kit. Ik had er in mijn ergenis over dit toestel niet aan gedacht dat je in de Galaxy, per contactpersoon, meer info kwijt kunt (dwz: meer verschillende tel. nummers) en dat houdt (NATUURLIJK!!!) in dat het BT-protocol moet worden aangepast. Na een updat van de software van mijn Parot werkt alles weer als vanouds.

  Onverlet blijft dat de accu toch wel erg snel leeg is, en mijn Galaxy, ook met de nieuwste KIES niet met mijn computer kan worden verbonden.
  Ik ga eens praten met Vodafone of ik niet kan overstappen naar een Iphone 4. Probleem is wel weer dat de ze bij Apple weer een te dikke vinger in de pap hebben wat betreft de apps (als ik via een Iphone digitaal de krant lees moet een deel van het ab-geld naar Apple omdat het via een Iphone(app) wordt gedaan. Dat is net zoiets als dat ik aan Fiat een deel van de wegenbelasting moet overmaken omdat ik in een fiat over de Nederlandse wegen rijd).

  Niels, welk bericht heeft jou uit de problemen gehaolpen? Of slaat het commentaar op de wijze beslissing toch maar een Iphone te kopen?


  • MC Marc W
  • Zo 23 jan 2011, 18:50

  @Wilbert
  Goed dat je ff aangeeft wat het probleem was.

  Accu snel leeg: staat automatische synchronisatie aan? (zie bij Instellingen: Account en synchronisatie).

  Kies: de hierboven beschreven workarounds zullen waarschijnlijk niet meer van nut zijn sinds de nieuwste versie van KIES.

  Wat bij mij - tot m'n verbazing - hielp was: oude versie helemaal deleten (ook via Configuratiescherm oude drivers deleten etc), nieuwe versie installeren (langdurig klusje, pakket is erg groot) en dan gewoon met KIES opgestart je Galaxy S aansluiten.

  Je geweldige Fiat analogie ga ik nog wel 'ns herhalen denk ik, thanx ;-)


  • Snean
  • Di 25 jan 2011, 11:33

  Weet iemand hoe ik Samsung KIES op een pc ZONDER indertentverbinding kan installeren? Heb gezocht maar ik kan geen standalone versie van het programma vinden?
  Installatie wordt afgebroken omdat ik geen internet heb (en dat was toch juist de reden om kies te installeren voor mij)


  • Marcel
  • Wo 26 jan 2011, 11:51

  Je kunt ook kies via Wifi (Kies air) laten lopen. Deze nieuwe app kun je in de Samsung Apps store vinden. Enige wat je moet hebben is een computer dat draadloos verbonden is met een router en dat je je Samsung ook op dat netwerk aansluit via Wifi.
  Via je browser op je pc maak je connectie met je Samsung. Het werkt echt goed.

  Alleen... er blijkt geen update meer beschikbaar te zijn. Android 2.2 is niet meer aanwezig, zo het schijnt.


  • benno van velzen
  • Ma 7 feb 2011, 18:00

  Iedereen praat over lange bestandsnamen verwijderen, maar hoe moet dat en hoe zie ik dat. Verder komt er geen verbinding met mijn computer. Slechte software.


  • MC Marc Wielaert [website]
  • Ma 7 feb 2011, 18:10

  @Benno
  Klopt: lastige pakket. Bij de allerlaatste versie heb je waarschijnlijk minder last. Zorg er wel voor dat je alle vorige versies compleet van je systeem verwijderd.


  • Roy J
  • Zo 27 feb 2011, 14:25

  Ik heb mijn oplossing voor het niet kunnen verbinden met Kies gevonden op een buitenlandse site. Heb toen de drivers daar vermeld gewoon gedownload en geïnstalleerd en Voila! Kies reageerde meteen positief en herkende mijn telefoon meteen.. alleen valt Kies wel tegen qua mogelijkheden, zoals display van fotos e.d...Je kunt niet eens je foto's als kleine picto's zien... Succes ermee allen!
  http://hubpages.com/hub/How-to-Connect-Samsung-Galaxy-S-with-Kies-on-your-


  • Diana
  • Ma 14 mrt 2011, 21:42

  Dank Dank Dank!!!
  Het is me eindelijk gelukt!


  • Michel
  • Vr 1 apr 2011, 20:32

  Wat bij mij hielp was, om hem eerst te verbinden met de PC zelf, de PC daarna via de telefoon iets te laten doen(mp3tje afspelen bv) heel raar, maar hij deed het daarna..


  • Rob
  • Wo 25 mei 2011, 19:18

  Echt, ik heb werkelijk alles geprobeerd wat te vinden is op internet en het werkte niet.
  Vervolgens een anders usb-poort geprobeerd op mijn laptop. En het werkt direct. Hoe is dit mogelijk?


  • Bas
  • Zo 29 mei 2011, 13:53

  Thanx, ben je eeuwig dankbaar. Na een half jaar proberen is het me via de windows 7 manier dan eindelijk gelukt!


  • Keimep (@bleekerk) [website]
  • Di 31 mei 2011, 16:54

  Hoi Marc,

  Veel dank! Ik had exact hetzelfde probleem met mijn Samsung Galaxy Tab op een W7 PC en heb het zaakje nu prima aan de pruttel gekregen met de W7 WA3. Mijn conclusie is wel dat de smartphone boys- and girls wel wat meer energie in deze problematiek mogen steken. De Tab (en mijn eerste Android ervaringen) zijn absoluut 100 punten, maar integratie met de standaard toverdozen moet ook simpel en snel verlopen.


  • MC Marc Wielaert [website]
  • Di 31 mei 2011, 18:05

  @Diana @Bas @Keimep

  Erg fijn te lezen dat m'n workarounds nog altijd voldoende hulp bieden, ook al is dit verhaal alweer zo'n half jaar geleden geschreven en is er inmiddels een nieuwe versie van Samsung Kies uit. Dank voor jullie attente reacties,

  Marc


  • Arlon
  • Ma 6 jun 2011, 20:17

  Zojuist de oplossing gevonden..... De uitleg hierboven klopt aardig.

  Ontkoppel je Galaxy van je PC, start Samsung KIES en ga links boven naar KIES en kies voor stuurprogramma herstellen.
  Als deze actie is voltooid sluit je Samsuns KIES en start je Samsung KIES opnieuw op..... Wanneer Samsung KIES volledig is opgestart sluit je je Galaxy aan op je PC en deze gaat vervolgens je stuurprogramma installeren.

  Bij mij werkte dit perfect. Maar zorg er wel voor dat je Galaxy bij verbinden is ingesteld op "ALTIJD VRAGEN"

  Ik hoop dat het ook werkt bij jullie!!


  • vnvmouse
  • Di 7 jun 2011, 23:52

  Weet er iemand bij welke (oude) Kies-versie je de mogelijkheid hebt éénrichting-sync van je agenda aan te vinken (voor sync met outlook). Heb een GT-S5830. Enkele maanden geleden oude Kies-versie gebruikt die perfect werkte, waar je dus de mogelijkheid had om de richting van sync aan te duiden. Met de nieuwe Kies-versie 2.0 kan ik verbinding maken met de pc, maar synct in 2 richtingen dwz de oude afspraken op de phone kopieert hij ook naar outlook, bvb een afspraak met uurwijziging : na sync heb ik zowel in outlook als in de phone de oude én de nieuwe afspraak staan. Vervelend !! Weet iemand raad ? vnvmouse


  • Erik
  • Wo 6 jul 2011, 07:29

  Samsung moet nog een hoop leren op Windows gebied. Workaround 2 heeft echter gewerkt. Bedankt. Het resetten van de drivers zit echter niet meer links boven, maar in het menu.


  • Jacky
  • Vr 15 jul 2011, 19:48

  Kies is het meest waardeloze programma wat Samsung ooit op de markt heeft gebracht. In een woord bagger !! Samsung laat zijn klanten mooi zitten want doet er gewoon niets aan. Spijt als haren op mijn hoofd dat ik een galaxy gekocht heb. En samsung maar zeggen dat je android kunt updaten. Oh ja, waarmee dan want bij 75% van de mensen werkt kies niet.
  Mijn oude versie kies werkte maar toen er een update kwam van kies werkte er niets meer. Samsung zelf reageert ook gewoon niet naar alle vragen en opmerkingen. Als ze de telefoontjes maar op de markt kunnen gooien. Een mooie case voor Tros Radar


  • Berto
  • Za 16 jul 2011, 01:24

  Mijn beleving is, dat het resetten wezenlijk is om KIES op een goede manier de upgrade te laten doen. Ik heb alles geprobeerd, maar uiteindelijk hetzelfde gedaan als bij de vorige upgrade:
  1. download 'My Backup Pro' - uit de Market - maak een backup - en zet die op je SD-cart (het is sowieso slim om elke dag dit programme 'even' een backup te laten maken!!
  2. Reset de telefoon (GalaxyS)
  3. Sluit aan op KIES en het loopt vanzelf.
  Blijkbaar ontstaat er door het gebruik van de telefoon een belemmering waardoor KIES de telefoon iet kan 'benaderen'. Resetten dus, en het probleem is opgelost - wel even emailaccounts opnieuw instellen, etc. Maar als je even weet wat je te doen hebt is het zo gebeurd.
  Dat is het lot van GalaxyS-gebruikers - Samsung doet er hopelijk wat aan.
  Succes!


  • Berto
  • Za 16 jul 2011, 01:26

  ... sorry - ik vergeet te melden, dat de 4e stap is om uit de Market 'My backup Pro' te installeren - en dan daarmee de rest weer op je telefoon te zetten. Fluitje.


  • sara
  • Di 26 jul 2011, 14:04

  thank you very much for the work around


  • Paul
  • Do 25 aug 2011, 13:50

  Van de ene op de andere dag werkte kies niet meer en dat nog wel op 2 computers. Alle workarrounds geprobeert maar het werkt nog steeds niet. Galaxy S gereset, kies op diverse manieren geinstalleerd etc.
  Ik heb de indruk nu dat het de USB poort op de Galaxy zelf is die het probleem veroorzaakt. Is deze poort geschikt om dag in dag uit 2 a 3x benut te worden voor het opladen?
  Zeker met Froyo was dit het geval, bij Gingerbread minder, maar is een poort hiertegen bestand?

  En verder hebben jullie ook zoveel last van het spontaan resetten van de Gingerbread Galaxy S, bij Froyo nooit problemen gehad?

  kan je Gingerbread herinstalleren en zoja hoe.
  Iemand ervaring met reparatie van een Galaxy?


  • Henk
  • Wo 28 sep 2011, 21:22

  Ik ben helaas ook de bezitter van z'n Galaxy GT 19000. Waar nu juist z'n "smartphone" in uit zou moeten blinken is een vlekkeloze aansluiting op m'n pc. Zodat ik normaal mijn contacten over kan zetten enz. Het is in mijn ogen niet normaal dat ik hier nu de derde avond aan moet besteden. Volgende keer maar iets meer kwaliteit aanschaffen pfff


  • Paul
  • Wo 28 sep 2011, 21:44

  Op 25 augustus reed gemeld dat hij mij niet meer lukt om verbinding te maken met mijn Galaxy S via Windows 7.
  Alle methoden geprobeerd die hier op dit forum beschreven staan. De öplossing" is echter simpel. Het ligt niet aan Kies op Winows of je PC, maar aan de USB poort van de Galaxy. Waarom deze conclusie?
  Welnu, ik heb inmiddels een Galaxy Tab 10.1 en deze werkt gewoon na aansluiten met Kies, PC en Windows 7. Probleemloos!
  Als ik echter kijk naar de USB poort van de Galaxy, zie ik dat daar inmiddels speling inzit. Ooit heb ik gelezen dat zo'n USB poort en zeker de minivariant niet tot in het oneindige leven. Zeker met Froy was het natuurlijk zo dat je om de haverklap moest opladen en had zijn weerslag op de poort.
  Is zo'n poort nog te repareren?

  Mogelijk dat het spontaan resetten van de galaxy hier ook mee te maken heeft.

  Is er een methode om de Galaxy te updaten zonder Kies?


  • Opi
  • Do 20 okt 2011, 18:04

  ik heb met mijn Galaxy S echt alles geprobeert zelfs tot resetten.
  alle workarounds gedaan.
  tig websites bezocht en geprobeert.
  vandaag kwam ik erachter dat het meegeleverde USB kabeltje de schuldige was.
  Nieuw kabeltje gekocht en...... probleem voorbij.
  dus dat idee van Paul dat het wel eens in de aansluiting kan zitten is zo gek nog niet.
  ik ben (weer) helemaal blij met Kies op Win 7.


  • Jan van Thull
  • Zo 23 okt 2011, 16:29

  Bij de GalxyS2 van mijn zoon zelfde ellende. Peperduur toestel. Alle 'oplossingen' uitgevoerd. Niets helpt!! Heb twee IPHONES van ega en dochter: wat een geweldig, perfect werkend en vooral gebruikersvriendelijk systeem. SAMSUNG echt vreselijk, en de service is diep triest, omdat SAMSUNG weet dat er een groot probleem is en er helemaal niets aan doet. Nooit meer en SAMSUNG, en dus zeker ook geen tablet, want zal zeker zelfde ellende zijn.


  • Arlon
  • Zo 23 okt 2011, 16:49

  Op de Galaxy S series van Samsung zit KIES AIR, een perfecte applicatie om bestanden tussen de computer en telefoon te verzenden zonder een kabeltje te moeten gebruiken.....


  • Ed
  • Zo 23 okt 2011, 16:54

  Lijkt me erg irritant dat je een computer nodig hebt voor een update van je telefoon. Zeker bij één die zou uitblinken in gebruiksgemak.


  • Jan van Thull
  • Zo 23 okt 2011, 17:01

  Had Kies Air al gezien. Zeker niet gebruikersvriendelijk! Ook totaal ongeschikt voor een firmwareupdate voor de S2. Daar heb je KIES weer voor nodig, die niet werkt met de S2. Internet staat vol met deze ingrijpende problemen van de S2. Ik heb nog niemand gehoord met DE oplossing. Samsung ook niet, en dat is pas echt diep triest.


  • thaisie
  • Di 20 dec 2011, 11:54

  Weet iemand hoe je dit moet doen met een Samsung galaxsy s2 op de mac.

  Ik wil hem graag updaten en heb kies air geinstalleerd, als ik hem aansluit zegt het programma sluit hem opnieuw aan in de modus Samsung Kies.

  Maar die modus heb ik helemaal niet op mijn Samsung galaxsy S2. Iemand tips of links naar de oplossing?


  • Maaj
  • Vr 13 jan 2012, 16:13

  Wat een hel!!!


  • Maaj
  • Vr 13 jan 2012, 16:15

  Heb hem al 6 keer moeten herinstaleren! En hoe gaat dat programa ooit aan? Eerst usb kabel er in.... en dan kies openen..of eerst op bestanden overdracht aan drukken? ..staat nergens..En waarom komt er bij mij in beel geen KIES op telefoon samsung galaxi mni


  • berend
  • Wo 28 mrt 2012, 23:59

  Of ik nog overweeg om een ander samsungmob aan te schaffen. word doodziek van progamma kies.
  traag omslachtig/ ooit geprobeerd om een account aan te maken? wachtwoord vergeten!!! dan klopt je email adres niet meer!!!!!!!!!!!!! Dus ik kies wat anders. Hoe lastig kun je een progamma maken,of ligt het aan mij.


  • Wim
  • Zo 8 apr 2012, 16:19

  Ik had ook problemen met Kies. Ook al vele malen geprobeerd en geprobeer, maar niets hielp. Nu had ik soundhound geinstalleerd op mobiel. Die eraf gegooid, die kon weleens conflicten geven. En daarna via de Microsoft website: Windows Mobile Apparaatcentrum 6.1 voor Windows Vista / Win 7 geinstalleerd. En nu draait Kies keurig op pc.

  Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan.


  • Wim
  • Wo 18 apr 2012, 11:05

  Het is mij ook na vele inspanning niet gelukt en ik ben er maar mere gestopt.
  Ik lees hier over allerlei oplossingen die of van horen zeggen zijn of bij toeval maar niet door die oplossing werkten. De echte oplossing lijkt Samsung te vergeten want kwaliteit is niet hardware maar vooral software, ondersteuning en werkt het zoals je verwacht. Niet dus en daarmee valt Samsung gewoon af.Sorry fans.


  • Sharon
  • Zo 27 mei 2012, 15:40

  Heb workout 2 geprobeerd, duurde aantal pogingen en in totaasl 3uur bezig geweest tot het eindelijk werkte, heel erg bedankt want ben hier heel blij mee!!


  • P. Belman
  • Do 31 mei 2012, 10:53

  Wordaround 1 werkt bij mij. Ik kon echter alleen bij mijn SD card komen door hem er uit te halen en in een cardreader te stoppen. Na het verwijderen van de twee genoemde bestandjes, kreeg ik direct weer verbinding met het toestel via Kies. Hartstikke bedankt!


  • Kesley
  • Wo 18 jul 2012, 11:20

  Nog makkelijker gewoon de batterij van de telefoon eruit halen terwijl de telefoon aanstaat, dan verwijdert de telefoon het cache geheugen en daardoor kun je opnieuw verbinding maken met Samsung Kies! werkte bij mij.


  • Rik
  • Ma 30 jul 2012, 21:01

  Kies werkte bij mij TOTAAL NIET.
  Wat een ellende, Windows 7 twee maal
  moeten herstellen.

  Mijn tip van vandaag.

  Wat wel goed werkt is MyPhoneExplorer!!


  Top productje, easy en gewoon goed.


  • Bernard
  • Di 31 jul 2012, 13:52

  @Jermaine

  bedankt voor je goede tip. De sd-kaart eruit halen werkte bij mij als een trein!


  • Tamara
  • Zo 4 nov 2012, 13:02

  Bij mij werkte workaround 3 plus ik had een andere USB-poort gebruikt.

  Bedankt!!


  • theo
  • Zo 6 jan 2013, 21:01

  Kies wil geen verbinding met samsung,ook niet na 100 pogingen.
  Het zich ook niet verwijderen.
  Hoe kan ik het verwijdeten?


  • Colatje
  • Ma 20 mei 2013, 20:39

  Ik heb er lang overgedaan maar ik ben er eindelijk er achter!!!!
  Het ligt niet deels aan Kies.

  Het grootste probleem met de communicatie van de Samsung mobiel is, de VIRUS SCANNER EN FIREWALL die op de computer geïnstalleerd is.
  Men moet de usb communicatie van de mobiel toelaten.
  Zoals: beveiliging van verwisselbare media.

  Bij WIFI moet bij de Firewall, UPNP actief zijn. Anders vindt de mobiel je computer niet.
  Ik zelf gebruik ESET Smart Security.


  • Dr Akhigbe [website]
  • Vr 25 jul 2014, 08:30

  Ik ben Hoge priesteres Akhigbe, ik ben blij met jullie allemaal in mijn wereld van de geestelijke tempel van
  oplossing wil ik u verzekeren dat wat zo ooit je mij benaderd voor
  zal geschieden met de krachten van mijn voorouders. ik wil je laten
  weten dat ik hier ben om u te helpen bij eventuele problemen die u zou kunnen worden geconfronteerd, i
  hebben op het gebied van het helpen van mensen voor meer dan 55years nu geweest, ik wil
  om u te laten weten dat ik heb geholpen het oplossen van meer dan 7000 mensen met zo
  veel problemen in verschillende landen en ze hebben nooit gestopt
  belt me ​​om me te bedanken voor het goede werk dat ik heb gedaan voor hen. Mijn goede
  werk zich heeft verspreid naar zoveel landen, waarom, is omdat ze hebben gezien
  mijn goede werk en ze hielpen me verspreiden over de hele wereld.
  Ik wil u laten weten dat het moment dat u contact met mij maar eens kijken
  al uw problemen opgelost, omdat ik weet dat zodra ik in op uw
  spell werk dat je gaat om hier te getuigen van de hele wereld, E-mail mij
  via adres.: drakhigbehelphome@gmail.com

  Bent u op doorreis een van deze problemen,

  Moeten uw ex terug ZEER SNEL

  DON U WILT je geliefde van je houden als nooit ZOALS VROEGER

  Hebt u last van een lange tijd ZIEKTE

  Bent u geconfronteerd met financiële problemen

  Bent u op zoek naar een goede baan

  WILT U EEN HUIS eigenaar te worden

  ZOEKT U EEN EERSTE KLASSE GRADE

  WILT U KOMEN UIT EERSTE IN UW EXAMENS

  BENT U EEN STER en je wilt zo populair dat de hele wereld BE

  WILT U RIJK TE ZIJN

  WILT U UW BEDRIJF in beweging te houden

  HEB JE EEN BEDRIJF VAN ENIGE VORM EN U WILT dat het uitzet

  Wilt u uw man of vrouw te houden om YOUR WORLD

  Bent u geconfronteerd met een echtelijke PROBLEMEN

  Bent u het moeilijk om zwanger te raken voor je man

  Ervaart u miskramen TIJDE u in

  WILT U kunnen deelnemen aan loterij spel

  Bent u geconfronteerd HARDSHIP

  HEEFT U bedreigd door iemand

  WILT U succesvol te zijn in iets, leg je je handen op

  Is uw zoon of dochter gedraagt ​​zich vreemd

  Bent u geconfronteerd met WITCH CRAFT MANIPULATIES

  WILT U EEN STERKE LIEFDE spreuk op je meisje of jongen VRIEND

  HEB JE NODIG magische krachten om iets wat je wilt doen

  Bent u vinden het moeilijk om een levenspartner KIES

  Wil je je ouders trots op je zijn

  Ervaart u NIET en teleurstelling IN ELK wat je doet. (ETC)
  E-MAIL ME ..: drakhigbehelphome@gmail.com


  • Dr Akhigbe [website]
  • Vr 25 jul 2014, 08:30

  Ik ben Hoge priesteres Akhigbe, ik ben blij met jullie allemaal in mijn wereld van de geestelijke tempel van
  oplossing wil ik u verzekeren dat wat zo ooit je mij benaderd voor
  zal geschieden met de krachten van mijn voorouders. ik wil je laten
  weten dat ik hier ben om u te helpen bij eventuele problemen die u zou kunnen worden geconfronteerd, i
  hebben op het gebied van het helpen van mensen voor meer dan 55years nu geweest, ik wil
  om u te laten weten dat ik heb geholpen het oplossen van meer dan 7000 mensen met zo
  veel problemen in verschillende landen en ze hebben nooit gestopt
  belt me ​​om me te bedanken voor het goede werk dat ik heb gedaan voor hen. Mijn goede
  werk zich heeft verspreid naar zoveel landen, waarom, is omdat ze hebben gezien
  mijn goede werk en ze hielpen me verspreiden over de hele wereld.
  Ik wil u laten weten dat het moment dat u contact met mij maar eens kijken
  al uw problemen opgelost, omdat ik weet dat zodra ik in op uw
  spell werk dat je gaat om hier te getuigen van de hele wereld, E-mail mij
  via adres.: drakhigbehelphome@gmail.com

  Bent u op doorreis een van deze problemen,

  Moeten uw ex terug ZEER SNEL

  DON U WILT je geliefde van je houden als nooit ZOALS VROEGER

  Hebt u last van een lange tijd ZIEKTE

  Bent u geconfronteerd met financiële problemen

  Bent u op zoek naar een goede baan

  WILT U EEN HUIS eigenaar te worden

  ZOEKT U EEN EERSTE KLASSE GRADE

  WILT U KOMEN UIT EERSTE IN UW EXAMENS

  BENT U EEN STER en je wilt zo populair dat de hele wereld BE

  WILT U RIJK TE ZIJN

  WILT U UW BEDRIJF in beweging te houden

  HEB JE EEN BEDRIJF VAN ENIGE VORM EN U WILT dat het uitzet

  Wilt u uw man of vrouw te houden om YOUR WORLD

  Bent u geconfronteerd met een echtelijke PROBLEMEN

  Bent u het moeilijk om zwanger te raken voor je man

  Ervaart u miskramen TIJDE u in

  WILT U kunnen deelnemen aan loterij spel

  Bent u geconfronteerd HARDSHIP

  HEEFT U bedreigd door iemand

  WILT U succesvol te zijn in iets, leg je je handen op

  Is uw zoon of dochter gedraagt ​​zich vreemd

  Bent u geconfronteerd met WITCH CRAFT MANIPULATIES

  WILT U EEN STERKE LIEFDE spreuk op je meisje of jongen VRIEND

  HEB JE NODIG magische krachten om iets wat je wilt doen

  Bent u vinden het moeilijk om een levenspartner KIES

  Wil je je ouders trots op je zijn

  Ervaart u NIET en teleurstelling IN ELK wat je doet. (ETC)
  E-MAIL ME ..: drakhigbehelphome@gmail.com


  • Dr Akhigbe [website]
  • Vr 25 jul 2014, 08:30

  Ik ben Hoge priesteres Akhigbe, ik ben blij met jullie allemaal in mijn wereld van de geestelijke tempel van
  oplossing wil ik u verzekeren dat wat zo ooit je mij benaderd voor
  zal geschieden met de krachten van mijn voorouders. ik wil je laten
  weten dat ik hier ben om u te helpen bij eventuele problemen die u zou kunnen worden geconfronteerd, i
  hebben op het gebied van het helpen van mensen voor meer dan 55years nu geweest, ik wil
  om u te laten weten dat ik heb geholpen het oplossen van meer dan 7000 mensen met zo
  veel problemen in verschillende landen en ze hebben nooit gestopt
  belt me ​​om me te bedanken voor het goede werk dat ik heb gedaan voor hen. Mijn goede
  werk zich heeft verspreid naar zoveel landen, waarom, is omdat ze hebben gezien
  mijn goede werk en ze hielpen me verspreiden over de hele wereld.
  Ik wil u laten weten dat het moment dat u contact met mij maar eens kijken
  al uw problemen opgelost, omdat ik weet dat zodra ik in op uw
  spell werk dat je gaat om hier te getuigen van de hele wereld, E-mail mij
  via adres.: drakhigbehelphome@gmail.com

  Bent u op doorreis een van deze problemen,

  Moeten uw ex terug ZEER SNEL

  DON U WILT je geliefde van je houden als nooit ZOALS VROEGER

  Hebt u last van een lange tijd ZIEKTE

  Bent u geconfronteerd met financiële problemen

  Bent u op zoek naar een goede baan

  WILT U EEN HUIS eigenaar te worden

  ZOEKT U EEN EERSTE KLASSE GRADE

  WILT U KOMEN UIT EERSTE IN UW EXAMENS

  BENT U EEN STER en je wilt zo populair dat de hele wereld BE

  WILT U RIJK TE ZIJN

  WILT U UW BEDRIJF in beweging te houden

  HEB JE EEN BEDRIJF VAN ENIGE VORM EN U WILT dat het uitzet

  Wilt u uw man of vrouw te houden om YOUR WORLD

  Bent u geconfronteerd met een echtelijke PROBLEMEN

  Bent u het moeilijk om zwanger te raken voor je man

  Ervaart u miskramen TIJDE u in

  WILT U kunnen deelnemen aan loterij spel

  Bent u geconfronteerd HARDSHIP

  HEEFT U bedreigd door iemand

  WILT U succesvol te zijn in iets, leg je je handen op

  Is uw zoon of dochter gedraagt ​​zich vreemd

  Bent u geconfronteerd met WITCH CRAFT MANIPULATIES

  WILT U EEN STERKE LIEFDE spreuk op je meisje of jongen VRIEND

  HEB JE NODIG magische krachten om iets wat je wilt doen

  Bent u vinden het moeilijk om een levenspartner KIES

  Wil je je ouders trots op je zijn

  Ervaart u NIET en teleurstelling IN ELK wat je doet. (ETC)
  E-MAIL ME ..: drakhigbehelphome@gmail.com


  • Dr Akhigbe [website]
  • Vr 25 jul 2014, 08:30

  Ik ben Hoge priesteres Akhigbe, ik ben blij met jullie allemaal in mijn wereld van de geestelijke tempel van
  oplossing wil ik u verzekeren dat wat zo ooit je mij benaderd voor
  zal geschieden met de krachten van mijn voorouders. ik wil je laten
  weten dat ik hier ben om u te helpen bij eventuele problemen die u zou kunnen worden geconfronteerd, i
  hebben op het gebied van het helpen van mensen voor meer dan 55years nu geweest, ik wil
  om u te laten weten dat ik heb geholpen het oplossen van meer dan 7000 mensen met zo
  veel problemen in verschillende landen en ze hebben nooit gestopt
  belt me ​​om me te bedanken voor het goede werk dat ik heb gedaan voor hen. Mijn goede
  werk zich heeft verspreid naar zoveel landen, waarom, is omdat ze hebben gezien
  mijn goede werk en ze hielpen me verspreiden over de hele wereld.
  Ik wil u laten weten dat het moment dat u contact met mij maar eens kijken
  al uw problemen opgelost, omdat ik weet dat zodra ik in op uw
  spell werk dat je gaat om hier te getuigen van de hele wereld, E-mail mij
  via adres.: drakhigbehelphome@gmail.com

  Bent u op doorreis een van deze problemen,

  Moeten uw ex terug ZEER SNEL

  DON U WILT je geliefde van je houden als nooit ZOALS VROEGER

  Hebt u last van een lange tijd ZIEKTE

  Bent u geconfronteerd met financiële problemen

  Bent u op zoek naar een goede baan

  WILT U EEN HUIS eigenaar te worden

  ZOEKT U EEN EERSTE KLASSE GRADE

  WILT U KOMEN UIT EERSTE IN UW EXAMENS

  BENT U EEN STER en je wilt zo populair dat de hele wereld BE

  WILT U RIJK TE ZIJN

  WILT U UW BEDRIJF in beweging te houden

  HEB JE EEN BEDRIJF VAN ENIGE VORM EN U WILT dat het uitzet

  Wilt u uw man of vrouw te houden om YOUR WORLD

  Bent u geconfronteerd met een echtelijke PROBLEMEN

  Bent u het moeilijk om zwanger te raken voor je man

  Ervaart u miskramen TIJDE u in

  WILT U kunnen deelnemen aan loterij spel

  Bent u geconfronteerd HARDSHIP

  HEEFT U bedreigd door iemand

  WILT U succesvol te zijn in iets, leg je je handen op

  Is uw zoon of dochter gedraagt ​​zich vreemd

  Bent u geconfronteerd met WITCH CRAFT MANIPULATIES

  WILT U EEN STERKE LIEFDE spreuk op je meisje of jongen VRIEND

  HEB JE NODIG magische krachten om iets wat je wilt doen

  Bent u vinden het moeilijk om een levenspartner KIES

  Wil je je ouders trots op je zijn

  Ervaart u NIET en teleurstelling IN ELK wat je doet. (ETC)
  E-MAIL ME ..: drakhigbehelphome@gmail.com

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veldReviews

 • Review: Drie dagen met de Galaxy Note 4 (video) Toestellen

  Samsung heeft de phablet groot gemaakt, letterlijk en figuurlijk. Hoe bevalt de Note 4 na drie dagen?

 • Eerste indruk HTC Desire Eye en Re camera Toestellen

  HTC zet stevig in op foto's, video's en selfies. De Desire Eye en Re camera van dichtbij bekeken,

 • Eerste indruk Sony Xperia Z3; mega accu en dito camera Toestellen

  Sony heeft de Xperia Z3 precies op de juiste punten beter gemaakt dan zijn voorganger en concurrenten

 • Eerste indruk iPhone 6 en iPhone 6 Plus: groter, grootst Toestellen

  De twee nieuwe iPhones zijn vooral groter en ronder dan de voorgangers. Hoort Apple nu bij de 'grote jongens'? Mijn eerste indruk

Poll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

 1. Nokia Lumia 800 (27396)
 2. Nokia Lumia 900 (22871)
 3. Nokia C6-01 (22051)
 4. Samsung i9100 Galaxy S II (21378)
 5. Foony (21003)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines