Eerste voorraad iPad Mini beperkt door display schaarste

Wo 24 oktober 2012 18:10, Ron Smeets, 3367

Eerste voorraad iPad Mini beperkt door display schaarste

Dit is wel leuk. De iPad Mini is amper 24 uur geleden gepresenteerd of de eerste berichten over schaarste en lange wachttijden doen al de ronde. De nieuwe leverancier van het 7.9 inch retina display, AU Optronics (AUO) kan de afgesproken aantallen namelijk niet leveren.

Bronnen zeggen dat AUO in september maar 100.000 iPad Mini schermen geleverd heeft. Die aantallen lopen de komende maanden geleidelijk op naar 400.000 in oktober, 800.000 in november en 1 miljoen in december.

De andere leverancier, LG Display, heeft minder problemen met haar productie maar ook de Koreaanse fabrikant zal pas de komende maanden echt grote aantallen kunnen gaan leveren. In september en oktober werden/worden respectievelijk 300.000 en 1 miljoen iPad Mini displays door LG verscheept. In november moeten dat er 2.5 miljoen worden en in december zelfs 3 miljoen.

Als deze cijfers kloppen en de leveringen van deze maand meegerekend worden (hoewel die toestellen op 2 november waarschijnlijk nog niet allemaal door Foxconn en Pegatron geassembleerd zullen zijn) dan zullen tijdens de winkellancering dus maximaal 1.8 miljoen iPad Mini's beschikbaar zijn. Verdeeld over de diverse WiFi only modellen in wit en zwart. Eerdere geruchten, die ook AU Optronics als een van de nieuwe display leverancier noemden, maakten melding van 6 miljoen iPad Mini schermen die door LG en AUO voor de lancering geproduceerd zouden gaan worden.

Voorheen leverde ook Samsung (en aanvankelijk alleen Samsung) de iPad displays aan Apple. Daarvoor was ooit gekozen omdat de Koreaanse fabrikant als enige aan de (prijs en) leveringsvoorwaarden (aantallen) van Apple kon voldoen. Inmiddels is Apple al een tijdje op zoek naar alternatieven voor Samsung waarmee men al geruime tijd ruzie heeft.

De kleine iPad zal vanaf 26 oktober dus online vooruit te bestellen zijn. De eerste exemplaren worden op 2 november uitgeleverd. Dat is de dag dat de iPad Mini ook in de winkels verschijnt. Hoe lang de wachtrijen in de uren (en dagen) daaraan voorafgaand zullen zijn is nog maar de vraag.

Bron

Reacties (6)

 

  • Marcel
  • Wo 24 okt 2012, 18:28

  Zo krijg je toch langzamerhand wel de naam van onbetrouwbare leverancier.


  • Kris [website]
  • Wo 24 okt 2012, 18:39

  binnenkort moet apple opletten dat er geen eeuwige wachtrij blijft staan van de één lancering naar de volgende :)
  ik ga er in ieder geval niet instaan


  • Ed
  • Wo 24 okt 2012, 18:56

  Gewoon eerst rustig drie maanden afwachten tot ze in de winkels liggen te wachten op een koper. Het is pas echt vervelend wanneer een provider bij wie je een toestel bestelt een leverdatum opgeeft en dat niet nakomt. Het lijkt me dat dat bij Apple zelf niet mogelijk is, aangezien zij direct zicht hebben op de productieaantallen en (letterlijk) verscheepte exemplaren.


  • jan
  • Wo 24 okt 2012, 19:04

  De ipad mini heeft geen retina display, maar een met een resolutie van 1024x768 (163 ppi)
  Daarom belachelijk duur apparaat


  • TinusTussengas
  • Do 25 okt 2012, 20:45

  Hieruit blijkt maar weer dat Apple bewust bezig is met het creëren van schaarste na de lancering van nieuwe producten.

  @ Jan:

  Ik kreeg bij de keynote meteen het idee dat Apple bewust een 'inferieur' scherm in de Mini heeft gezet. Op die manier is vooruitgang naar de Mini 2 (met Retinadisplay) heel groot en zullen er meer mensen zijn die hem aanschaffen.


  • Sfu
  • Vr 26 okt 2012, 13:17

  @ TinusTussengas,

  Helemaal gelijk. Ik weet het ook 100% zeker. Zeker nu de Nieuwe iPad uit productie is gehaald ten behoeve van de iPad 4th generation.

  Je kan er geld op zetten: over 6-8 maanden iPad mini, nieuwe generatie met retina, ZELFDE prijs als huidige generatie.

  Je hebt het van mij het eerst gehoord.

  Eerlijk gezegd vind ik dit alleen maar geniaal van Apple. Het is gewoon een briljante strategie want de iPad mini gaat een knaller worden.

  Nee, het is niet ethisch verantwoord maar Apple is hier niet om de moraalridder te spelen (dat is vaak genoeg gebleken). Ze zijn er om geld te verdienen en dat doen ze goed.

  Niet voor niets het rijkste bedrijf op aarde.

  Ik heb vaak de aankoop van de Blackberry playbook overwogen of de Nexus 7 maar nu wacht ik wel op de iPad mini met retinadisplay.

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veldReviews

 • Review: Drie dagen met de Galaxy Note 4 (video) Toestellen

  Samsung heeft de phablet groot gemaakt, letterlijk en figuurlijk. Hoe bevalt de Note 4 na drie dagen?

 • Eerste indruk HTC Desire Eye en Re camera Toestellen

  HTC zet stevig in op foto's, video's en selfies. De Desire Eye en Re camera van dichtbij bekeken,

 • Eerste indruk Sony Xperia Z3; mega accu en dito camera Toestellen

  Sony heeft de Xperia Z3 precies op de juiste punten beter gemaakt dan zijn voorganger en concurrenten

 • Eerste indruk iPhone 6 en iPhone 6 Plus: groter, grootst Toestellen

  De twee nieuwe iPhones zijn vooral groter en ronder dan de voorgangers. Hoort Apple nu bij de 'grote jongens'? Mijn eerste indruk

Poll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

 1. Nokia Lumia 800 (27182)
 2. Nokia Lumia 900 (22687)
 3. Nokia C6-01 (21911)
 4. Samsung i9100 Galaxy S II (21211)
 5. Foony (20861)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines