Blaffende app om sms'en achter het stuur te ontmoedigen

Di 25 september 2012 13:18, Ron Smeets, 7195

Blaffende app om sms'en achter het stuur te ontmoedigen

De 11 jarige Victoria Walker heeft samen met ontwikkelaar David Grau een app ontworpen, Rode Dog, die het sms'en achter het stuur moet ontmoedigen. Het idee alleen al leverde Victoria een prijs van 20.000 dollar op van AT&T.

Het idee is dat je vrienden en andere contacten uitnodigt om de app, die later dit jaar beschikbaar komt voor Android, iOS en Windows Phone, te installeren en lid te worden van jouw 'Rode Dog' groep. Wanneer je vermoed dat een van de leden aan het sms'en is tijdens het rijden dan kun je de app blaffende geluiden laten sturen naar de sms'ende bestuurder. Die houden pas op als hij of zij de telefoon opzij legt.

Rode Dog gaat dus uit van sociale controle, met het gevaar dat het natuurlijk ook als grap gebruikt zal worden. Het idee voor een dergelijke 'irritante' app die de verkeersveiligheid moet vergroten is op zich niet verkeerd en wellicht dat de ontwikkelaar, en andere knappe koppen, de app verder doorontwikkelen zodat het 'misbruik' beperkt kan worden. Anders zal de app, denk ik, snel weer van veel toestellen verdwijnen en zijn doel missen.

Je zou kunnen denken aan een app die, met behulp van GPS (de lokatie en snelheid waarmee een toestel zich voortbeweegt), kan 'bepalen' of iemand in een auto zit en op basis daarvan begint te 'blaffen'. Maar ook dan zal het lastig zijn om er achter te komen of de sms'ende inziitende van een auto zelf achter het stuur zit of gewoon een van de passagiers is. Kortom, leuk bedacht maar praktisch moeilijk te gebruiken.

Via: Rode Dog, Geek.com

Reacties (1)

 

  • Henk
  • Wo 26 sep 2012, 11:24

  Leuk idee. Maar eigenlijk nog een te zachte maatregel ;)

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veldReviews

 • Eerste indruk HTC Desire Eye en Re camera Toestellen

  HTC zet stevig in op foto's, video's en selfies. De Desire Eye en Re camera van dichtbij bekeken,

 • Eerste indruk Sony Xperia Z3; mega accu en dito camera Toestellen

  Sony heeft de Xperia Z3 precies op de juiste punten beter gemaakt dan zijn voorganger en concurrenten

 • Eerste indruk iPhone 6 en iPhone 6 Plus: groter, grootst Toestellen

  De twee nieuwe iPhones zijn vooral groter en ronder dan de voorgangers. Hoort Apple nu bij de 'grote jongens'? Mijn eerste indruk

Laatste reacties

Poll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

 1. Nokia Lumia 800 (26985)
 2. Nokia Lumia 900 (22506)
 3. Nokia C6-01 (21802)
 4. Samsung i9100 Galaxy S II (21002)
 5. Foony (20675)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines