Zorgverzekeraar komt met handige mobiele app voor reizigers

Wo 23 juni 2010 12:15, Redactie, 7799

Zorgverzekeraar komt met handige mobiele app voor reizigers

Een verschrikkelijk maar helaas ook verschrikkelijk vaak voorkomend scenario: tijdens de vakantie wordt de portemonee inclusief creditcards gestolen en je komt tot de ontdekking dat je het noodnummer van de bank niet of niet juist in je telefoon hebt staan.

Om nog maar te zwijgen over soortgelijke doemscenario's in geval van autopech, ongevallen of ziekte. Zorgverzekeraar VGZ wil je graag de helpende hand bieden met hun nieuwe iPhone en Android app waar alle belangrijke nummers voor op vakantie op rij zijn gezet.

De applicatie bevat een directe doorschakeling naar het lokale alarmnummer, de alarmnummers van zorgverzekeraars en de nummers van de banken die nodig zijn bij diefstal van creditcard of bankpas. Daarnaast biedt de applicatie de mogelijkheid om je lokatie door te sturen naar hulpverleners in geval van nood.

De applicatie wil echter ook bij minder acute gezondheidsproblemen uitkomst bieden. Hij bevat onder meer ook het telefoonnummer van de "Vakantiedokter", die 24 uur per dag bereikbaar is en je kan adviseren bij medisch ongemak. Om het plaatje compleet te maken, biedt de applicatie een aantal handige medische tips voor op reis en de mogelijkheid een speciaal wallpaper te maken, waardoor hulpverleners weten wie ze moeten contacten in geval van nood.

Persoonlijk wordt ik erg blij van de applicatie, al is het maar omdat ik altijd vergeet om de noodnummers van banken en verzekeraars in mijn telefoon te zetten. Betekent alleen wel dat ik moet zorgen dat mijn telefoon niet wordt gestolen op vakantie.

Reageren

  • E-mail adres wordt niet getoond

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

    * Verplicht veldPoll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

  1. Nokia Lumia 800 (26445)
  2. Nokia Lumia 900 (22000)
  3. Nokia C6-01 (21296)
  4. Samsung i9100 Galaxy S II (20493)
  5. Foony (20132)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines