iPad voor alle EU parlementsleden

Wo 26 mei 2010 13:16, Ron Smeets, 5271

iPad voor alle EU parlementsleden

We stoppen met z'n allen miljarden in failliete lidstaten als Griekenland maar schijnbaar hebben de besruurders in Brussel en Straatsburg nog genoeg geld over voor het kopen van leuke speeltjes voor zichzelf.

Vandaag lekte namelijk uit dat alle 736 EU parlementsleden binnenkort een iPad krijgen. Een investering van zo'n 600.000 Euro.

Hoewel de EU het geld hiervoor uit de budget van het EU-mobiliteitsproject haalt vind ik het eigenlijk, gezien de huidige economische situatie, niet kunnen. Heel veel parlemetsleden zullen niks aan een iPad hebben of er niet mee overweg kunnen en diegenen die er écht eentje willen hebben, die kopen hem wel zelf. Nee, die 600.000 Euro kan men beter aan echt belangrijke (mobiliteits)projecten besteden, toch?!

Ik ben ook zeer benieuwd hoeveel van de 736 uitgedeelde iPads straks op eBay verschijnen. Dat is op zich wel weer een positief puntje van dit EU besluit ;-)

Reacties (13)

 

  • Fons [website]
  • Wo 26 mei 2010, 13:59

  En wat als die iPads worden gebruikt om stukken eenvoudig, snel en doelmatig te verspreiden? Kon wel eens een hele berg papier (en bomen) schelen die we nu ook met onze Euro's bekostigen.

  En mensen die niet overweg zouden kunnen met een iPad!? De webs worden overspoeld met filmpjes en blogposts over dreumesen en seniele bejaarden die de iPad 'snappen' zonder 'm te begrijpen.

  €600.000 gedeeld door 736 parlementsleden komt op €815 per iPad. Dat zou betekenen dat de EU bij een bulk order een meerprijs van €16 per iPad zou gaan betalen ...

  Een rammelend stukje waarin ik gevalletje van iPad-nijd in lees.


  • ww
  • Wo 26 mei 2010, 14:11

  @Fons

  Geloof jij serieus dat de Ipad dus een vervanger van papier wordt?
  En natuurlijk kan vrijwel iedereen met de Ipad overweg, er valt niet veel te snappen aan dat apparaat.
  Je mag mij ook wel even duidelijk maken hoe jij erop op komt dat dit artikel anti-Ipad ( "Ipad-nijd") zou
  zijn. Volgens mij wordt er alleen negatief gesproken over het feit dat deze AANKOOP is gedaan, ten tijde van crisis.


  • bert
  • Wo 26 mei 2010, 14:16

  Ik ben niet zo'n fan dat hele EU gebeuren, dit kan er ook wel bij. Ik denk dat het niks met papier vervanger of iets dergelijk te maken heeft, maar meer om een gift. Een gift kan altijd, maar om een Ipad te kopen van belastinggeld van lidstaten... flesje wijn had ook gekund. Maar het hoeft niet waar te zijn, dus ik hou het nog maar in het midden.


  • Fons [website]
  • Wo 26 mei 2010, 14:22

  iPad, beBook, Kindle hoe je het wendt of keert, ze kunnen een rol spelen bij de reductie (≠vervangen) van het papiergebruik van een moloch als het EP.

  Als ze de hele poppenkast niet elke zoveel tijd heen en weer zouden verhuizen tussen Straatsburg en Brussel, dan was die iPad-aanschaf zo terugverdiend.

  Het voornaamste waar ik kritiek op heb, is de rekensom van de auteur. Ik juich het iPad-gebruik door EP-leden juist van harte toe. Eindelijk technologie die het doet.

  Dit artikel is niet anti-iPad en dat zeg ik dan ook niet. Ik denk juist dat de auteur graag (ook) een iPad, gratis, van EU-geld zou willen ontvangen. Zou ik ook wel willen.


  • Marcel
  • Wo 26 mei 2010, 14:25

  Ik mag toch aannemen dat die mensen een laptop hebben en die elke dag bij zich hebben?

  Wat voegt een iPad dan toe van onze belastingcenten.


  • aart
  • Wo 26 mei 2010, 14:30

  ben het roerend eens met Fons. en een tikkeltje jaloezie voel ik ook wel ;)

  bovendien is het nu een Ipad, maar zou het ook hier genoemd worden als het ging om een kindle? ik denk dat er overigens wel meer 'perks' zijn voor EU-parlementsleden. Als ze de Ipad echt (zakelijk) gaan gebruiken voor bijv vergaderingen en het uitwisselen van documenten e.d. dan vind ik er helemaal niets mis mee.


  • Ron Smeets [website]
  • Wo 26 mei 2010, 14:30

  @Fons
  iPad nijd? Niet echt. Ik zie nog steeds het 'gat' niet dat dit apparaat moet gaan opvullen, maar goed.

  815 Euro klinkt idd niet als een 'vriendenprijs', maar de toestellen moeten natuurlijk uitgerold worden en er zal ook wel iets gedaan (moeten) worden aan de 'training' van (een deel van) de 736 parlementsleden zodat ze ermee om kunnen gaan. Of wellicht dat er ook geld gereserveerd wordt voor de EU-iPad-App?

  Hoe dan ook, de cijfers komen uit Brussel en zijn niet uit mijn duim gezogen.

  Verder ben ik het helemaal eens met Marcel: "Ik mag toch aannemen dat die mensen een laptop hebben en die elke dag bij zich hebben? Wat voegt een iPad dan toe van onze belastingcenten."


  • Ron Smeets [website]
  • Wo 26 mei 2010, 14:36

  @aart
  Nee hoor, geen jaloezie. Maar ik vind het wel onzinnig dat hier nu ineens 600K Euro aan belastinggeld naar toe moet. Er zijn ongetwijfeld nog meer onzinnige uitgaven op te noemen, maar deze past in 'mijn straatje'. En ja, ik zou er ook over geschreven hebben als ze allemaal een Kindle zouden krijgen.


  • aart
  • Wo 26 mei 2010, 14:41

  ik zei: IK voel jaloezie...daarmee doelde ik niet op de toon in dit artikel. Ik ben zelf twijfelende of ik nu toch een paar honderd euro neer zou tellen voor deze gadget...ik zie nog geen goeie concurrenten op het moment....als die er zijn hoor ik het graag want k ben niet bepaald een fanboy.

  misschien is het handig een lijstje samen te stellen van functies die EU-parlementsleden goed zouden kunnen gebruiken op de Ipad? dan weten ze alvast wat ze ermee moeten doen van de belastingbetalers:

  - Groot scherm icm agenda/exchange-functie?
  - ehhh
  - draagbaar mobiel internet?
  - hmmm...


  • Marieke
  • Wo 26 mei 2010, 16:18

  Ik heb normaal gesproken weinig moeite met ict-investeringen, ware het niet dat ik met de beste wil van de wereld geen echt positieve review voor zakelijk gebruik van de iPad kan vinden. De iPad is volgens de reviews die ik kan vinden zeer beperkt geschikt voor het creëren van content. Hoewel ik natuurlijk niet weet wat Europarlementariërs op een dag precies doen en of ze überhaupt content moeten creëren, denk ik dat we kunnen aannemen dat ze ook allemaal de beschikking hebben over een laptop en een smartphone (in ieder geval degenen die dat nodig hebben). In dat geval ligt mijn prioriteit momenteel ook meer bij het oplossen van de problemen in Zuid-Europa dan bij het verlichten van de laptoptas van Europarlementariërs.
  Heeft iemand wel een enthousiaste review voor zakelijk gebruik kunnen vinden?


  • Dirk te Winkel [website]
  • Wo 26 mei 2010, 17:34

  Goed lobbywerk van Neelie Kroes, in het kader van de Europe's Digital Agenda 2010-2020: http://bit.ly/dbkG9R


  • coasterjunkie
  • Wo 26 mei 2010, 20:21

  deze informatie is ontkend door de Europese gemeenschap!
  het gaat erover dat de Europese parlementsleden een kleinere laptop zouden aanschaffen(of een tablet pc).

  Dit zou een misverstand zijn, of een reclame stunt van apple. Gelieve het artikel dus te veranderen!


  • Ron Smeets [website]
  • Wo 26 mei 2010, 20:31

  @coasterjunkie
  Nou, er is ontkend dat de zaak rondom de iPad al beklonken is. Er wordt wel geinvesteerd in de (mobiele) bereikbaarheid van de parlementsleden en de iPad is dan nog steeds een optie.

  Als zoiets uitlekt voordat het parlement de definitieve bestelling/keuze goedgekeurd heeft dan is het normaal dat het ten stelligste ontkend wordt.

  De tijd zal het leren.

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veldReviews

 • Review: Drie dagen met de Galaxy Note 4 (video) Toestellen

  Samsung heeft de phablet groot gemaakt, letterlijk en figuurlijk. Hoe bevalt de Note 4 na drie dagen?

 • Eerste indruk HTC Desire Eye en Re camera Toestellen

  HTC zet stevig in op foto's, video's en selfies. De Desire Eye en Re camera van dichtbij bekeken,

 • Eerste indruk Sony Xperia Z3; mega accu en dito camera Toestellen

  Sony heeft de Xperia Z3 precies op de juiste punten beter gemaakt dan zijn voorganger en concurrenten

 • Eerste indruk iPhone 6 en iPhone 6 Plus: groter, grootst Toestellen

  De twee nieuwe iPhones zijn vooral groter en ronder dan de voorgangers. Hoort Apple nu bij de 'grote jongens'? Mijn eerste indruk

Poll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

 1. Nokia Lumia 800 (27147)
 2. Nokia Lumia 900 (22654)
 3. Nokia C6-01 (21891)
 4. Samsung i9100 Galaxy S II (21182)
 5. Foony (20837)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines