Irritante service popup maakt Galaxy S6 schier onbruikbaar

Irritante service popup maakt Galaxy S6 schier onbruikbaar

Melding verschijnt, ook na 'afwijzing' telkens opnieuw

Vorig artikel Volgend artikel

Sinds gisteren heeft mijn Galaxy S6 edge last van een hardnekkige Samsung popup over 'Verbeterde voorzieningen' (zie foto hieronder). Het betreft een service om eenvoudiger delen van bestanden, contacten en profielen mogelijk te maken. Om er gebruik van te kunnen maken moet je de voorwaarden accepteren. Doe je dat niet en klik je op 'Weigeren', dan zou je er van uit mogen gaan dat de melding verder weg blijft. Niets is echter minder waar. Om de paar minuten duikt dezelfde popup weer op en wordt je dus, als ergens anders mee bezig bent, onderbroken. Vervelend!

Het probleem schijnt redelijk groot te zijn. Online vind je al vele tientallen meldingen van Galaxy S6 (edge) gebruikers die er last van hebben. Hopelijk komt Samsung snel met een fix hiervoor want op deze manier is het toestel schier onbruikbaar geworden. Tenzij je besluit de voorwaarden maar te accepteren, maar dat is natuurlijk niet de manier. Foutje, maar niet bedankt, Samsung!

Uiteraard heb ik Samsung Nederland al gebeld, maar zij waren op dit moment nog niet op de hoogte van de bug. Wordt vervolgd dus...

SGS6-popup-bug

UPDATE (16u00): Ik heb inmiddels al enkele keren contact gehad met een Samsung technicus. Het vermoeden bestond dat de terugkerende melding iets te maken heeft met de instelling 'Profiel Delen'. Dat staat standaard aan. Uitzetten zou het probleem mogelijk oplossen. Echter, het uitzetten van die optie lukte bij mijn toestel niet. Er verscheen wel een melding in beeld dat het 'Profiel Delen' uitgezet werd, maar die bleef staan en verder gebeurde er niets meer. Ja, de eerder genoemde popup melding kwam nog een paar keer terug. Uiteindelijk, zo liet de medewerker van Samsung weten, restte niets anders dan een 'Factory Reset'. Die heb een uur voordat ik deze update schreef uitgevoerd en daarna lukte het inderdaad om het 'Profiel Delen' uit te zetten.

Ik ben er echter niet helemaal zeker van of die instelling ('Profiel Delen' aan) ook daadwerkelijk de oorzaak was van de hardnekkig terugkerende popup melding. Waarom? Voordat ik het toestel resette verscheen de melding regelmatig, maar in ieder geval meteen ook na een herstart van het toestel. Na de reset bleef de melding direct weg, terwijl het 'Profiel Delen' nog ingeschakeld was (dat is namelijk de standaard instelling van die optie). Ik heb mijn Galaxy S6 edge het afgelopen uur enkele keren opnieuw opgestart, zowel met 'Profiel Delen' aan als uit, maar de popup melding is niet meer verschenen.

Zelf denk ik dat mijn toestel last had van een tweeledig probleem. De melding, zo blijkt ook uit de informatie die daar weergegeven wordt, heeft wel degelijk iets te maken met het 'Profiel Delen', maar omdat dat bij mijn toestel niet meer uitgeschakeld kon worden was dus een Factory Reset nodig om het op te lossen. Vervelend.

Mocht je een Galaxy S6 (edge) hebben die ook regelmatig de popup melding toont, dan kun je in ieder geval hetvolgende proberen om het te verhelpen:

1. Ga naar je eigen profiel in de contactenlijst (dat is het eerste contact, bovenaan de lijst)

2. Tik op je profiel. Vervolgens zie je de optie 'Profiel Delen' staan. Die staat aan. Zet hem uit. Lukt dat, herstart dan je toestel en het probleem zou verholpen moeten zijn.

3. Lukt dat niet, dan kun je in hetzelfde menu ook nog een andere optie proberen. Selecteer 'Geregistreerde Informatie' en probeer dan op de volgende pagina 'Profiel Delen' uit te zetten. Lukt het dan wel, dan weer even je toestel herstarten.

4. Lukt het helemaal niet om 'Profiel Delen' uit te zetten, dan zul je het toestel moeten resetten (Terugzetten naar Fabrieksinstellingen). Daarna kun je 'Profiel Delen' wel uitzetten.

Zoals gezegd is de terugkerende popup melding bij mij na een reset tot nu toe weggebleven, ongeacht of 'Profiel Delen' aan staat of niet. Hieronder staan nog enkele screenshots van de bug en het proces dat ik doorliep om het op te lossen.

Bug-Melding
Bug-Uitschakelen-a
Bug-Uitschakelen-Alternatief
Bug-Uitschakelen-b
Bug-Uitgeschakeld
Ron Smeets

Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks....

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies