Telefoon kopen? Niet bij easy-2order.com! (oplichting)
UPDATE (9 oktober 20u50): Het heeft niet lang geduurd want de site van easy-2order.com is al offline gehaald. Een goede zaak. Hopelijk hebben ze geen 'slachtoffers' gemaakt!
Er lijkt weer een oplichter aan het werk in de (online) mobiele telefoonverkoop; easy-2order.com. Letwel, niet te verwarren met easy2order.nl. Dat is een bonafide webshop die al jaren actief is en prima beoordelingen krijgt.
De webshop Easy-2order.com, zo heeft PortableGear dit weekend ontdekt, werkt onder een vals KVK en BTW nummer, heeft aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn, is pas enkele dagen actief en de productbeschrijvingen blijken vaak één-op-één gekopieerd van concurrenten. Meer dan voldoende reden om Easy-2order.com links te laten liggen. De kans is groot dat je je geld kwijt bent en het bestelde product nooit gaat ontvangen.
Een deel van dat geld zal men mogelijk nodig hebben om de advertentie in het AD (zie afbeelding hieronder) van afgelopen zaterdag te betalen, mar dit ter zijde.
Er zijn, zoal hierboven al kort genoemd, diverse redenen om te concluderen dan Easy-2order.com een malafide webshop is. Per mail zegt de aanbieder al sinds 1999 actief te zijn, maar de domeinnaam is pas enkele dagen geleden geregistreerd; Strike One!
Het BTW en KVK nummer van easy-2order.com blijkt gestolen te zijn van Easy2 Company BV. Dat is de exploitant van, onder andere, het bonafide easy2order.nl. In een reactie aan PortableGear laat easy2order.nl weten NIETS te maken te hebben met easy-2order.com. Strike Two!
De aanbiedingen van easy-2order.com zijn zo mooi dat dit gerede twijfel oproept. Een Samsung Galaxy S III, simlockvrij, voor 419 Euro is ruim 100 euro goedkoper dan de gemiddelde prijs van dat toestel op dit moment. Ook andere producten worden bij easy-2order.com aangeboden voor (veel) lagere prijzen dan elders. Strike Three!
OK, bij drie slag ben je 'uit', maar wie nog twijfelt die moet maar eens even naar de website kijken. De shop is opgezet met gratis software van OpenCart. Dat kan nog, maar de teksten bij de producten, zowel de productnamen als de omschrijving zijn niet veel meer dan een samenraapsel van wat knip-en-plak-werk. Dat duidt er op dat de site snel effe in elkaar gestampt is.

Reageren
Laatste reacties
- HansZ: Ben benieuwd welke functies...
- Johannes: http://www.guardian....
- Ed: Altijd dat gezeur over WP8....
- Theo: @Remko De HTC One kreeg 5...
- Hans: Het is waar dat ik...
- Marcel: Duidelijk beknopt...
- Tim: Ach BlackBerry heeft echt...
- Marcel: @Joran: tof!!! :)
- Q10: Moet je eens kijken hoeveel...
- Q10: Moet ook iedere keer weer...
Poll
Meest gelezen
Top 5 toestellen
- Nokia Lumia 800 (13331)
- Nokia Lumia 900 (10523)
- Nokia C6-01 (9609)
- Samsung i9100 Galaxy S II (9341)
- Foony (8957)
Video Reports
-
Views: 2535
-

Samsung Galaxy Note 8.0 pre...
Views: 3622
-
Views: 3164
-

Samsung Galaxy Note 10.1 Pr...
Views: 4166
-

Surface RT vs Galaxy Note 1...
Views: 2019
-

Samsung Windows 8 Ativ Smar...
Views: 1665
-

iPad 4 vs Microsoft Surface RT
Views: 2641
-

iPad Mini op de hak genomen...
Views: 2463
-

iPad Mini vs Nexus 7 vs iPa...
Views: 2115
-
Views: 1392
Channels
Tagcloud
samsung nokia mobile vodafone iphone apple android lg mobiel sony ericsson video t-mobile onderzoek motorola qr codes commercial sms mobiel internet kpn mobile advertising reclame wedstrijd fun marketing viral advertising app mobile marketing augmented reality mobiel gebruik fashion vodafone 360 vergelijkende reclame goede doel qr code mobile media day ben advertentie galaxy s ii mcommerceMeeste reacties
- » LG Chocolate review: besmettelijk mooi! (1403)
- » De X530 en E250, twee nieuwe Samsung... (977)
- » Keypad Sony Ericsson S500i breekt te... (823)
- » Nokia N900 review (775)
- » Wereldwijde internet en PING storing... (548)
- » Samsung Soul (U900) rammelt (526)
- » 'Gratis' navigatiesoftware voor de N95 (445)
- » LG Shine: nog vaker poetsen dan de... (443)
- » Nokia N95 met nieuwste software versie (390)
- » PSP firmware v2.50 ook gekraakt (369)























Reacties (13)
Goed speurwerk. Goed artikel. Alleen het lezen wordt wel een stuk prettiger zonder spelfouten. Tel er minimaal 7.
Ik tel er geen enkele. Maar dat zal wel komen doordat ik tekst scan in plaats van lees.
Maar wel schaamteloze oplichting. En dan nog op een domme manier ook, met een naam die heel erg lijkt op een concurrent en met gestolen kvk/btw. Ik denk dat de eigenaar na 100 bestellingen zijn rekening leeg haalt en definitief naar verre oorden vertrekt.
mensen zijn zo dom, als je iphone 5 gaat verkopen voor 200 euro per stuk durf ik te wedden dat je binnen 1 dag ook 20.000 euro binnen hebt.
Ook de website http://iphone5import.com heeft hetzelfde telefoonnummer ...
@Kees, Ed,
Inderdaad zaten er een paar tikfouten in. Het was nog vroeg ;-) Belangrijker is echter dat iedereen weet waar ze in ieder geval geen online (telefoon) aankopen moeten doen!
@Ton
Dan geldt daar waarschijnlijk hetzelfde voor! Thnx voor de extra info.
@Ton
Die iPhone 5 importsite is een testsite, zo wordt aan het eind van het koopproces gemeld. Waarschijnlijk een probeersel om iPhone 5 kopers te strikken in landen waar dat toestel pas (veel) later officieel op de markt komt.
Inderdaad een handig artikel. overigens als ik nu naar de website ga van easy2order.com kom ik wel uit op easy2order.nl...?
@mezelf, nee, ik was het streepje vergeten ;-)
@Sjoerd,
Inderdad. Met streepje zijn de oplichters. easy2order.nl heeft ook de domeinnaam easy2order.com ;-)
Beste..., website is niet meer bereikbaar dus blijkbaar heeft iemand deze al uit de lucht laten halen.
@Willem,
Dat is dan een goed teken!
Jammer, had graag nog wat lucht willen bestellen ;).