Vodafone vernieuwt smartphone abonnementen; prijs omhoog

Ma 23 april 2012 11:55, Ron Smeets, 4447

Vodafone vernieuwt smartphone abonnementen; prijs omhoog

Vodafone heeft vanochtend haar nieuwe smartphone abonnementen die met ingang van 14 mei gaan gelden onthuld.

De grootste veranderingen worden het samenvoegen van de huidige Bel+SMS+Web en Bel+SMS+Web Smart abonnementen tot één nieuwe abonnementsvorm (Bel+SMS+Web) waarbij de koppeling tussen de bel/SMS- en databundel bij de meeste abonnementen komt te vervallen. Helaas gaat de gemiddelde prijs per (data)abonnement wederom omhoog en worden vooral de heavy data users, die (veel) meer dan 1GB per maand verstoken, hard getroffen.

Dat betekent dus dat Vodafone tegemoet komt aan de wensen van veel smartphone gebruikers die willen kunnen kiezen voor abonnementen met relatief weinig belminuten en SMS'jes maar wel een grote databundel. Er is echter ook een nadeel. De nieuwe abonnementen worden wel duurder. De tariefsverhoging varieert tussen de 6 en 8 Euro per maand. Behalve het hogere maandbedrag moet je ook rekening houden met iets minder belminuten en kleinere databundels. Zo wordt de 100 minuten belbundel wordt vervangen door een met 90 minuten en variëren de nieuwe databundels van 200, 500 en 1000MB. Nu zijn er nog veel meer verschillende databundels beschikbaar (o.a 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800 en 900MB).

Een ander nadeel is het feit dat bij de nieuwe abonnementen de tarieven voor extreem heavy gebruik (meer dan 1 GB per maand) fors duurder worden. Vooral doordat je straks minder keus hebt. Op dit moment kun je nog een Bel+SMS+Web Smart 200 abonnement, met 1.2GB databundel, afsluiten voor 48,50 per maand. Dat loopt op tot 85 Euro per maand voor een abonnement met 1.8GB data. Bij de nieuwe abonnementen moet je in principe, als je meer dan 1 GB data per maand gaat verbruiken, kiezen voor een abonnement met 2GB data voor 100 Euro per maand! Daar krijg je dan wel weer 750 belminuten bij. Zoals gezegd, de koppeling tussen data- en belbundels is nog niet bij alle abbonementen afgeschaft.

Gelukkig is er nog wel een optie om je bestaande databundel, middels InternetMaximaal, voor 10 Euro per maand te verdubbelen. Op die manier kun je de kosten voor extreem veel dataverbruik toch nog een beetje in de hand houden. Het 1GB dataabonnement, met 90 belminuten, van 42,50 kost dan 52,50 met InternetMaximaal bundel en dus 2GB datategoed (per maand).

Andere veranderingen die per 14 mei doorgevoerd worden zijn het onbeperkt SMS'en en MMS'en bij alle abonnementen, een SMS waarschuwing bij 75% verbruik van zowel je data- als belbundel en onbeperkt bellen naar alle mobiele Vodafone nummers binnen Nederland bij abonnementen vanaf 200 belminuten).

Vodafone hanteert per 14 mei ook nog steeds 'aparte' iPhone abonnementen, maar die zijn qua voorwaarden identiek aan de nieuwe Bel+SMS+Web varianten. Een overzicht van de nieuwe abonnementen (standaard en SIM Only):

VF-Nieuwe-Abos-14052012
VF-Nieuwe-Abos-SO-14052012

Via

Reacties (13)

 

  • iPhone gebruiker
  • Ma 23 apr 2012, 13:58
  Iphone_comment

  Waarom hebben die telco's toch aparte abonnementen voor de iPhone?


  • jer
  • Ma 23 apr 2012, 16:14

  Betekent dit contractbreuk?


  • Bigal
  • Ma 23 apr 2012, 16:27

  op naar de wifi hotspots.
  Ik heb nog steeds geen data abonnement en dat bevalt prima. Je kunt vaak wifi her en der terecht en voor het sporadische geval dat ik per se iets wil weten, zoek ik het wel op: datakosten afgelopen 12 maanden, nog geen euro!


  • ChaosKiller
  • Ma 23 apr 2012, 16:29

  Hmm vodafone wil blijkbaar geen nieuwe klanten. Geen contractbreuk omdat dit alleen voor nieuwe klanten is.


  • fewfw
  • Ma 23 apr 2012, 17:04

  @iPhone gebruiker

  Dat zou je als iPhone-gebruiker toch wel moeten weten. Simpelweg omdat potentiële iPhone-kopers bereid zijn om meer te betalen voor hun toestel. Geef toe, je kunt het ze moeilijk kwalijk nemen...


  • sygys
  • Di 24 apr 2012, 14:30

  Het zijn inderdaad de enige malloten die uren in de rij gaan staan wachten om als eerste een "nieuwe" niets vernieuwende iphone te kopen. Die betalen ook wel meer inderdaad.

  Mensen zijn echt niet wijs... stomme kudde dieren :)

  Nog altijd heeft t-mobile de beste abonnementen...


  • Hans Z
  • Di 24 apr 2012, 23:00

  De lol gaat er wel een beetje vanaf op deze manier. Als ik mijn huidig abonnement nu opnieuw zou moeten afsluiten met dezelfde belminuten en data dan ga ik van 22 euro naar 65 euro. Bijna 3x zoveel dus.


  • Gert-Jan Mertens
  • Wo 25 apr 2012, 13:07

  Wat een domme zet van Vodafone. Ze komen nog niet eens in de buurt van KPN of zelfs Telfort met hun huidige structuur. Ze waren eind vorig jaar al duurder geworden. Door samen met KPN en T-Mobile voor de omzetderving door Whats App. Maar nu nog eens geld bovenop het huidige plan te zetten is het toppunt van arrogantie. T-Mobile heeft het straks voor het uitkiezen, als ze verkocht zijn geworden natuurlijk. Maar dit is voor T-Mobile een uitgelezen kans om Vodafone opzij te schuiven. Ik ben benieuwd welke actie Vodafone uit de hoge hoed tovert, maar die moet minimaal 12 maanden 50% korting zijn. Anders gaan ze veel klanten verliezen.


  • Gert-Jan Mertens
  • Wo 25 apr 2012, 13:07

  Wat een domme zet van Vodafone. Ze komen nog niet eens in de buurt van KPN of zelfs Telfort met hun huidige structuur. Ze waren eind vorig jaar al duurder geworden. Door samen met KPN en T-Mobile voor de omzetderving door Whats App. Maar nu nog eens geld bovenop het huidige plan te zetten is het toppunt van arrogantie. T-Mobile heeft het straks voor het uitkiezen, als ze verkocht zijn geworden natuurlijk. Maar dit is voor T-Mobile een uitgelezen kans om Vodafone opzij te schuiven. Ik ben benieuwd welke actie Vodafone uit de hoge hoed tovert, maar die moet minimaal 12 maanden 50% korting zijn. Anders gaan ze veel klanten verliezen.


  • Loyd
  • Zo 29 apr 2012, 14:27

  Inderdaad de lol is er aardig vanaf zo. Mijn abbo loopt nog een jaar, daarna het mobiel internet vaarwel zeggen en een goedkoop sim only bel en sms abbo nemen. Dit willen ze schijnbaar zelf zo.


  • iPhone gebruiker
  • Zo 29 apr 2012, 17:55
  Iphone_comment

  Hetzelfde als normaal , eerst kpn , dan vodafone dan t-mobile gaat omhoog , volgende iphone kost wel meer omdat geen providers wilt apple te betallen , straks moet je €500 abo kosten voor een iphone , of apple moet het prijs omlaag maken voor een iphone , en dat doet apple niet , dus een duur nieuwe iphone , geen iphone 5 als stoome websites noemen ( 4s = versie 5 )


  • HitMun
  • Ma 21 mei 2012, 13:32

  Kpn is momenteel vele euros goedkoper, hietmee gaat vodafone zich in de vingers snijden.


  • Cis [website]
  • Do 7 jun 2012, 15:10

  hmm dat denk ik ook . als je zelfs duurder bent dan kpn..

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veldReviews

 • De eerste Honor van dichtbij bekeken; 'n bekend gezicht Toestellen

  Honor is een nieuw smartphone merk. De Honor 6 is het eerste toestel dat in de winkels verschijnt

 • Eerste indruk Samsung Galaxy Alpha (video) Toestellen

  De Galaxy Alpha is de eerste Samsung met een metalen frame en een nieuw design. Helaas is hij niet bepaald goedkoop

 • Review: Drie dagen met de Galaxy Note 4 (video) Toestellen

  Samsung heeft de phablet groot gemaakt, letterlijk en figuurlijk. Hoe bevalt de Note 4 na drie dagen?

 • Eerste indruk HTC Desire Eye en Re camera Toestellen

  HTC zet stevig in op foto's, video's en selfies. De Desire Eye en Re camera van dichtbij bekeken,

 • Eerste indruk Sony Xperia Z3; mega accu en dito camera Toestellen

  Sony heeft de Xperia Z3 precies op de juiste punten beter gemaakt dan zijn voorganger en concurrenten

 • Eerste indruk iPhone 6 en iPhone 6 Plus: groter, grootst Toestellen

  De twee nieuwe iPhones zijn vooral groter en ronder dan de voorgangers. Hoort Apple nu bij de 'grote jongens'? Mijn eerste indruk

Poll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

 1. Nokia Lumia 800 (27422)
 2. Nokia Lumia 900 (22895)
 3. Nokia C6-01 (22074)
 4. Samsung i9100 Galaxy S II (21403)
 5. Foony (21025)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines