Samsung nu de grootste mobiele telefoonfabrikant

Do 12 april 2012 15:57, Ron Smeets, 17690

Samsung nu de grootste mobiele telefoonfabrikant

Gisteren liet Nokia al weten in het eerste kwartaal van 2012 naar verachting zo'n 83 miljoen mobiele telefoons verkocht te hebben; 12 miljoen smart- en 71 miljoen feature phones. Analisten becijferen inmiddels dat Samsung, al jaren de nummer twee qua wereldwijd marktaandeel, in ditzelfde kwartaal tussen de 85 en 90 miljoen mobiele toestellen verkocht.

Als die berekeningen kloppen dan is de Koreaanse fabrikant voor het eerst in haar bestaan dus de grootste mobiele telefoonleverancier ter wereld geworden.

Nokia zag haar toestelverkopen in het eerste kwartaal verder wegzakken dan ooit. Vergeleken met een jaar eerder (Q1 2011) verkochten de Finnen ruim 35 mljoen toestellen minder. Die daling werd vooral veroorzaakt door een verdere afname van het aantal verkochte Symbian smartphones, gekoppeld aan het nog beperkte succes van de nieuwe Windows Phone (Lumia) modellen.

Samsung's verkopen stegen daarentegen, ten opzichte van Q1 in 2011, met 15 tot 20 miljoen exemplaren, afhankelijk van welke voorspelling (85 - 90 miljoen) uitkomt. De Koreaanse fabrikant moet haar kwartaalcijfers nog presenteren. Hetzelfde geldt overigens ook voor de definitieve resultaten van Nokia over het eerste kwartaal van 2012. Hoe dan ook, Samsung heeft Nokia dus bijgehaald. Nu maar afwachten of de Koreanen 'er op en er over' gaan ;-)

Wat echter nog veel belangrijker is dan nummer 1 van de wereld worden, is geld verdienen. De afgelopen 14 jaar was Nokia de onbetwiste nummer 1, maar sinds enkele kwartalen leiden de Finnen forse verliezen. Die nummer 1 positie was dus, financieel, al niet meer zo veel waard. Samsung verdiend wel al geruime tijd (goed) geld met de verkoop van, met name, smartphones.

De eerste grafiek hieronder laat zien waarom. De verhouding tussen smart- en feature phones is bij Samsung bijna 50-50, terwijk Nokia's toestelverkopen momenteel voor meer dan 80% bestaan uit feature phones (goedkope, vaak verliesgevende, toestellen dus). De verschuiving van die verhouding naar het niveau van Samsung moet voor Nokia (en dat is het ongetwijfeld ook) HET speerpunt zijn voor de komende maanden (en jaren) anders komt het nooit meer goed met de Finnen, denk ik.

Samsung-Nokia-Smart-Feature-Phone-verhouding
Samsung-Nokia-Sales-Q12012
Samsung-vs-Nokia-Q12012-a

Bron

Reacties (35)

 

  • iPhone gebruiker
  • Do 12 apr 2012, 16:16
  Iphone_comment

  De grootste heeft echter niet de meeste winst!


  • Paul
  • Do 12 apr 2012, 16:31

  @iPhone gebruiker
  Wat is precies je punt? Dat Samsung geen status ding is omdat je daar niet voor 1/3 van de prijs meebetaald aan de winst? Er zijn vast redenen genoeg om een iPhone te willen maar als de dikke marge er een van is zou ik me na laten kijken.


  • iPhone gebruiker
  • Do 12 apr 2012, 17:03
  Iphone_comment

  @Paul, mijn punt is dat het bij elk bedrijf om de netto winst gaat. En wees nu eens eerlijk, als jij een product kunt verkopen met vette winst dan doe je dat toch ook liever dan grote aantallen verkopen met minder winst!


  • Paul
  • Do 12 apr 2012, 17:19

  @iPhone gebruiker
  Eerlijk gezegd zou ik me doodschamen als ik vette winst zou maken en de mensen in de fabriek uitknijp tot het punt waarop ze zelfmoord overwegen. Maar goed dat is bij de andere producenten waarschijnlijk niet anders.

  Ik snap dat de aandeelhouders en directeuren een harde plasser krijgen van een product met vette winst. Wat ik niet snap is wat jij als consument er zo geweldig aan vindt(of is dat een verkeerde aanname van mij en zit je dik in de aandelen?).


  • Ron Smeets [website]
  • Do 12 apr 2012, 18:30

  @Paul en iPhone gebruiker
  De reden dat Apple meer winst genereert dan Samsung heeft niet zoveel te maken met de arbeidsomstandigheden in 'hun' fabrieken. Bijna alle fabrikanten maken immers gebruik van productie- en/of assemblage faciliteiten in landen waar personeel goedkoop is en 'mindere' arbeidsvoorwaarden 'slikt' zoals @paul ook al schrijft.

  De echte winst wordt vrijwel alleen gemaakt met de verkoop van duurdere (smartphone) modellen. Apple verkoopt alleen maar duurdere toestellen, Samsung niet...


  • Ed
  • Do 12 apr 2012, 19:05

  @Paul
  Veel mensen denken er zo over. De aandeelhouders zouden zich moeten schamen. Terwijl de consument boter op zijn hoofd heeft. Die koopt immers schaamteloos en en masse goedkope rommel dat geproduceerd is onder soms veel slechtere omstandigheden dan de werknemers bij Foxconn, Samsung (maakt immers ook onderdelen voor Apple), TI etc.

  Gezien je uitspraak mag ik aannemen dat je veelal kiest voor duurzame goederen, niet enkel allerlei Chinees rotzooi (waxinelichthouders, kleding, klokradio, speelgoed, (klein) meubilair etc.)?


  • Marcel
  • Do 12 apr 2012, 19:09

  Samsung gaat lekker. De Galaxy SIII is ook een van de toestellen waar het meest naar uitgekeken wordt door de kenners. Ik vind het knap dat Samsung zich ook op de kaart heeft weten te plaatsen in het hoogste segment.


  • iPhone gebruiker
  • Do 12 apr 2012, 19:26
  Iphone_comment

  @Ron Smeets, de spijker op zijn kop! @Paul, dus bij elk product dat jij koopt ga je eerst onderzoeken wat de fabrikant/leverancier eraan verdient? Koop je waarschijnlijk geen kleding in Nederland, gezien de marges daarop! Alleen al door de euro is hier alles dubbel geprijsd t.o.v. de gulden. En wat denk je van benzine van €2,00 nu. Tank je zeker ook niet bij Shell, Total of BP.


  • Ed
  • Do 12 apr 2012, 21:09

  @iPhone gebruiker
  Ik begrijp je punt, maar je voorbeeld is niet juist. De hoge benzineprijs in Nederland is het gevolg van belastingen en accijnzen. De maatschappijen verdienen marginaal aan een litertje. Ondanks dat mensen anders denken, gezien de hoge absolute winsten van deze maatschappijen. (Zouden ze niet die paar cent per liter verdienen, dan zouden ze niet in staat zijn investeringen te doen om ons voor de komende decennia blijvend van benzine te voorzien).

  Ach ja, qua kosten van automobiliteit is Nederland uitstekend gehersenspoeld door onze linkse vrienden. Schandalig hoge kosten door de staat opgelegd, met daartegenover een belabberde dienst dat wordt geboden.....

  OT:
  Knap van Samsung. Zelfs gezien het feit dat ze zowat de helft in Korea verkopen.


  • Adriana
  • Vr 13 apr 2012, 01:05

  Pimmetje is zoals vanouds weer bezig om zijn geliefde apple met hart en ziel te verdedigen lol. wat een leven.


  • Paul
  • Vr 13 apr 2012, 12:10

  @Ron Smeets
  Dat snap ik, alleen vroeg iPhone gebruiker of ik mijn producten ook niet met vette winst zou willen verkopen. Ik zou dan liever meer betalen voor arbeid en minder marge maken (zeker als je moet gaan vergaderen over wat je met je geld moet doen, lijkt me dat je in de positie bent het goede voorbeeld te geven)

  @Ed
  Dat mag jij, alhoewel duurzame dingen ook uit China kunnen komen en rotzooi ook van elders.

  @iPhone gebruiker
  Nee dat ga ik niet allemaal uitzoeken en als ik toevallig een bepaald merk koop van een bedrijf met de hoogste marge dan is dat maar zo. Ik snap alleen niet waarom je op een forum zou willen melden dat jouw merk meer winst per product maakt. Het lijkt mij een eigenschap die jou als consument niks oplevert.


  • iPhone gebruiker
  • Vr 13 apr 2012, 12:55
  Iphone_comment

  @Paul, maar op dit forum wordt wel melding gemaakt dat Samsung de meeste toestellen verkoopt, en dat levert de consument wel wat op? Mag ik als consument geen waardering hebben voor een bedrijf die het goed doet. Daarbij ben ik niet alleen positief over Apple producten, want ik blog ook positief over o.m. de Nokia Lumia.


  • Erik
  • Vr 13 apr 2012, 13:39

  @iPhone gebruiker

  Blog je ook positief over Android, of Google Inc.? Of is dat niet waardevol om te posten op je blog?


  • iPhone gebruiker
  • Vr 13 apr 2012, 14:19
  Iphone_comment

  @Erik, eerlijk gezegd ben ik niet erg gecharmeerd van android en daarnaast niet van Google . Ik ben wel positief over Microsoft, Nokia, Blackberry en Apple als het gaat om multimedia, telecom en internet.


  • Erik
  • Vr 13 apr 2012, 14:35

  @iPhone gebruiker
  Wat is er mis met Android en Google? Geef eerlijk toe, ik ben zo'n heerlijke Google Fanboy en ik heb een hekel aan Apple.. heel stom want ze maken hele mooie producten dus moet die vraag eingelijk ook aan mezelf vragen.. maar wat is er nu precies mis met Google? en Android?


  • Paul
  • Vr 13 apr 2012, 15:39

  @iPhone gebruiker
  Het heeft wel nieuws waarde, wat dat betreft is jouw eerste reactie misschien ook wel relevant.

  Natuurlijk mag jij waardering hebben voor een merk wat het goed doet en in zekere zin is het ook zo dat ze die winst per product kunnen maken omdat ze het goed doen. Ik verbaasde me er alleen over, ik ervaar de dikke winst op mijn telefoon niet als plus punt. Maar goed ieder zijn ding.


  • iPhone gebruiker
  • Vr 13 apr 2012, 17:12
  Iphone_comment

  @Erik, ik zeg niet dat er iets mis is aan Google of android, maar ik ben er niet van gecharmeerd. Wat ik vervelend vindt aan android is de enorme versplintering in versies. Nog steeds worden er nieuwe toestellen verkocht met versie 2.3. (komt Aldi nu ook al mee). Laat ze gewoon android clean op de verschillende Smartphones zetten, zonder schil van HTC, Samsung etc. dan kun je als consument echt beoordelen of je android, iOS of WP7 wenst. Het is toch vervelend dat een HTC een andere UI heeft dan bijv. een Samsung en vice versa! Google vindt ik irritant omdat als je een gmail account maakt, je met je profiel meteen overal aanhangt. Ik heb gmail maar krijg steeds popups e.d. over andere producten zoals Google plus. Ergo, ik schijn dus ongewenst een Google plus account te hebben.


  • Eva_took_the_aple_from_paradise_god_gave_us_Android [website]
  • Za 14 apr 2012, 05:11

  De leer van de economie leert een ding keer op keer: monopolistme is slecht voor: de economie, de consument, de ontwikkeling in brede zin en nagenoeg altijd voor werknemers.

  Apple is het toonbeeld van bovenstaande gedrag. Geen ander bedrijf als een monopolist kan zulke exorbitante winsten maken..... Ik persoonlijk vond/vond/en zal altijd blijven vinden dat bedrijven als Apple een boycot verdienen.....

  En je dan als klant zo laten beetnemen dat je juichend een winkel binnen wordt gehaald en weer veel te veel uit je zak laat trekken voor n stukje hardware .... pffff laat me niet lachen.

  Niet voor niets groeit t "open sourche " Android systeem zo veel sneller dan aple.

  DIT HEET EN IS DE KRACHT VAN CONCURRENTIE.

  WEG MET APLE.

  IK EET PERSOONLIJK ALLEEN NOG SINAASAPPELS.... Een stil protest. Ik roep iedereen mee te doen!!!


  • Eva_took_the_aple_from_paradise_god_gave_us_Android [website]
  • Za 14 apr 2012, 05:13

  De leer van de economie leert een ding keer op keer: monopolistme is slecht voor: de economie, de consument, de ontwikkeling in brede zin en nagenoeg altijd voor werknemers.

  Apple is het toonbeeld van bovenstaande gedrag. Geen ander bedrijf als een monopolist kan zulke exorbitante winsten maken..... Ik persoonlijk vond/vond/en zal altijd blijven vinden dat bedrijven als Apple een boycot verdienen.....

  En je dan als klant zo laten beetnemen dat je juichend een winkel binnen wordt gehaald en weer veel te veel uit je zak laat trekken voor n stukje hardware .... pffff laat me niet lachen.

  Niet voor niets groeit t "open sourche " Android systeem zo veel sneller dan aple.

  DIT HEET EN IS DE KRACHT VAN CONCURRENTIE.

  WEG MET APLE IK EET PERSOONLIJK ALLEEN NOG SINAASAPPELS.... Een stil protest. Ik roep iedereen mee te doen!!!


  • Eva_took_the_aple_from_paradise_god_gave_us_Android [website]
  • Za 14 apr 2012, 05:14

  De leer van de economie leert een ding keer op keer: monopolistme is slecht voor: de economie, de consument, de ontwikkeling in brede zin en nagenoeg altijd voor werknemers.

  Apple is het toonbeeld van bovenstaande gedrag. Geen ander bedrijf als een monopolist kan zulke exorbitante winsten maken..... Ik persoonlijk vond/vond/en zal altijd blijven vinden dat bedrijven als Apple een boycot verdienen.....

  En je dan als klant zo laten beetnemen dat je juichend een winkel binnen wordt gehaald en weer veel te veel uit je zak laat trekken voor n stukje hardware .... pffff laat me niet lachen.

  Niet voor niets groeit t "open sourche " Android systeem zo veel sneller dan aple.

  DIT HEET EN IS DE KRACHT VAN CONCURRENTIE.

  WEG MET APLE IK EET PERSOONLIJK ALLEEN NOG SINAASAPPELS.... Een stil protest. Ik roep iedereen mee te doen!!!


  • Steve
  • Za 14 apr 2012, 07:41

  @Adam & Eva
  En Google is geen monopolist?!Wat dacht je van zoekmachinemarketing, gepersonaliseerde ads en de voorkeur geven aan haar eigen producten in zoekresultaten? Een heel eenzijdig en hypocriet verhaal steek je hier af. Androids marktaandeel stijgt en stijgt. Over niet al te lange tijd zal zij zeker een monopolie hebben in de OS markt, dankzij alle fabrikanten die het OS gebruiken. Ga je het dan ook niet meer gebruiken 'omdat de leer van de economie ons dit leert?'


  • Ed
  • Za 14 apr 2012, 08:54

  Ik sluit me bij Steve aan.

  Begrijp de enthousiasme over Android ook niet helemaal. Het enige doel is je gegevens en gedrag verzamelen. Had je dit 10 jaar geleden in een film getoond, dan ware het als rampscenario ontvangen.

  Mensen die heel sterk ageren tegen Apple zijn mensen met een zeer laag IQ, afgunstig en jaloers, of hebben andere belangen. (Als ik dit zo nalees, dan lijkt het de beschrijving van een socialist :) , zou een leuk onderzoek kunnen opleveren).


  • iPhone gebruiker
  • Za 14 apr 2012, 09:57
  Iphone_comment

  @ed, ik denk dat adam


  • iPhone gebruiker
  • Za 14 apr 2012, 10:07
  Iphone_comment

  Mijn bericht is niet volledig geplaatst. Server vol?


  • Eva_took_the_aple_from_paradise_god_gave_us_Android
  • Za 14 apr 2012, 10:29

  Bij android gebruikers spreekt men over enthousiastme, bij Apple.....
  ========
  Quote uit : Apple Obsession: The Science of iPad Fanaticism, Rachael Rettner

  Fan, fanatic
  Within these communities, all members seem to have shared characteristics that denote them as fans.

  Thorne and his colleagues have identified four: They have a personal interested in the topic or product; they do things to show that they're fans (like wearing a T-shirt); they feel the need to associate with others that share their interests; and they feel the need to find out more about the object of their fanaticism.

  Such fanaticism, defined as excessive devotion or enthusiasm, can have components of addiction or obsession. But research has also shown it doesn't usually cause harm to the consumer or to others.

  Not all fanatics are created equal, and Thorne has found there are generally four flavors of fandom:
  • Dilettante — Casual involvement. To take a baseball example, if the game is on, you'll watch it, but won't go out of your way to do so.
  • Dedicated — If the game is on, you make a point to be home, and you might make your own fantasy baseball league.
  • Devoted — You might fly out to see your favorite team play around the county, and have a shrine of memorabilia in your home.
  • Dysfunctional — A level that's disruptive to the individual or society. (Think planning one's wedding around baseball season.)

  "At all three of [the first] levels, your family and society may view you as eccentric, but you're not viewed as harmful or dangerous," Thorne said.

  Generally, if there's nothing new to continue one's interest in a "brand," most fans will go back to the casual level.

  However, Apple fans never want for such stimulation.
  ================

  - Verslaving , obsessie ....

  Volgens mij zegt dit genoeg. En op basis van een klein stukje iets zeggen over iemands IQ? Triest....


  • Eva_took_the_aple_from_paradise_god_gave_us_Android
  • Za 14 apr 2012, 11:08

  Over monopolisme gesproken...
  Apple iPhone ,zo uit mijn hoofd:
  1, 2, 3, 3g, 3gs, 4, 4g = 7 iPhone toestellen, incl. de zwaar verouderde.

  Er zijn nu 5000+ toestellen die android draaien, verdeeld over vele leveranciers.

  Verwar een merk niet met een operating systeem. Ik geloof in de open markt werking (=capitalistme tegenover socialistme??). Daar schuilt de kracht van de massa, als google te veel macht krijgt kies je toch een andere browser?


  • iPhone gebruiker
  • Za 14 apr 2012, 12:13
  Iphone_comment

  Het trieste is dat de natuur van Android maakt dat je als koper van een Android-toestel nooit weet waar je aan toe bent. Wil je zeker weten dat je ICS op je toestel krijgt, dan zul je een nieuwe smartphone moeten kopen. Daarmee is Android in feite de grootste concurrent van zichzelf. (bron CW)


  • steve
  • Za 14 apr 2012, 12:23

  Verwar een merk niet met een OS?! ANDROID is Google. Er is een heleboel aan te merken op Apple, net zozeer als op Google. Maar jij snapt er echt niets van


  • Eva_took_the_aple_from_paradise_god_gave_us_Android
  • Za 14 apr 2012, 12:24

  Android = open source
  IOS = Noord Korea


  • Eva_took_the_aple_from_paradise_god_gave_us_Android
  • Za 14 apr 2012, 13:02

  @iPhone gebruiker
  Sat 14 Apr 2012, 12:13

  Het trieste is dat de natuur van Android maakt dat je als koper van een Android-toestel nooit weet waar je aan toe bent. Wil je zeker weten dat je ICS op je toestel krijgt, dan zul je een nieuwe smartphone moeten kopen. Daarmee is Android in feite de grootste concurrent van zichzelf. (bron CW)
  ........
  Het Trieste van een Iphone is dat je nooit andere software kunt installeren.

  Er zijn tig roms voor Android phones te krijgen => open source => eigen versies


  • Erik
  • Za 14 apr 2012, 13:59

  okee, ik heb gezegd dat ik een Android en Google Inc. fanboy ben, maar wat Adam en Eva hier zit te verkondigen, ben het er niet helemaal mee eens. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Apple een prachtig bedrijf, mooie producten, werkt super, maar.. ik mag het gewoon niet.. Idd, slaat nergens op.. maar dat is gewoon zo.

  Dat gezeur over privacy ben ik inmiddels ook spuugzat, we leven in de 21e eeuw, daar heb je dat niet.. moet je ff aan wennen Iedereen (Lees: de meeste) mensen hier hebben Facebook, bam privacy weg, je komt er niet meer onderuit en ik ben denk 1 van de weinige die dat niet erg vind.

  @Steve, wat jij zegt over Google: "gepersonaliseerde ads en de voorkeur geven aan haar eigen producten in zoekresultaten", ben ik niet met je eens.. gepersonaliseerde ads werken niet zonder Google Account? Weet ik niet zeker hoor, ik ben namelijk altijd ingelogd ;) Maar dat van eigen producten is niet bewezen! En stel dat het zo is, is het toch vrij logisch? Stel jij hebt een zoekmachine en je hebt een landkaart app, mensen zoeken op "map" dan zou jij toch ook willen dat dat bovenaan komt te staan ;)? Ook nog nuttig om te lezen (tijdje terug al gebeurt)http://webwereld.nl/nieuws/109097/google-straft-zichzelf-om-ge sponsorde-chrome-links.html

  okee, ik rond af.. Mensen kunnen alles zeggen over Google Inc, maar ik vind het een prachtig bedrijf! Ik kan zeggen wat ik wil over Apple, maar het is een prachtig bedrijf xD Toch zul je mij nooit met een product er van de winkel uit zien lopen ;)


  • steve
  • Za 14 apr 2012, 18:38

  @erik, kijk dat is nou iemand met een beetje zelfspot ;)
  ik bewonder Apple echt om de hang naar perfectie in het design. Google is inderdaad een prachtig bedrijf, die van een zoekmachine is veranderd in een ad Company. Dat je zegt dat het logisch is om he eigen resultaten bovenaan te zetten ben ik niet met je eens. Google is zo groot geworden dat ze vooral (kleine) ondernemingen in een klap kapot kunnen maken door bijvoorbeeld aanpassingen te doen in hun zoekalgoritme. Je beseft niet hoe afhankelijk veel kleine ondernemers zijn geworden van Google, simpelweg omdat iedere consument er wereldwijd gebruik van maakt. Eigen producten voorrang verlenen is dan echt not done, ook door het misbruiken van de eerder genoemde zoekalgoritmes.
  En alsjeblieft, Apple vergelijken met een land met concentratiekampen gaat echt te ver. Nogmaals, je snapt er niet veel van.


  • Erik
  • Zo 15 apr 2012, 12:36

  @steve
  Okee, dan denken we daar verschillend over, maar toch vind ik het gezeik op Google Inc. soms te ver gaan. Google kreeg een boete omdat ze Google maps gratis aanbieden in Frankrijk, waardoor andere bedrijven, die het tegen betaling leverden, niet konden groeien.. tjaa das dan heel klote toch?

  TOen ik dit las: "En alsjeblieft, Apple vergelijken met een land met concentratiekampen gaat echt te ver. Nogmaals, je snapt er niet veel van." dacht ik f dat dat ook over mij ging.. maar gaat gelukkig over Adam en Eva ;p


  • Willempie
  • Ma 16 apr 2012, 08:12

  Nadat ik dit las wist ik het zeker: Nooit meer android voor mij:

  "The data proved be a snapshot of what people were doing at the moment the cars rolled by — e-mailing a lover, texting jokes to a buddy, balancing a checkbook, looking up an ailment. "

  http://www.nytimes.com/2012/04/16/technology/fccs-google-case-leaves-unans...

  Eigenlijk is Google net een soort kinderdagverblijf voor volwssenen waar ze de hele dag met gekleurde blokjes spelen, maar ondertussen wel van achter de schermen met alles wat je doet meeluisteren. Lijkt Noord-Korea wel!


  • Erik
  • Ma 16 apr 2012, 08:18

  @Willempie,
  Dit gaat over Google Streetview, de data is nooit gebruikt en in Nederland allang verwijderd. Dit is overigens alleen gebeurd bij mensen die een open router gebruikten, dus geen wachtwoord.

  Vraag ik me verder nog af, als jij geen Android meer gebruikt, ga je zeker ook geen GMaps, Gmail, Google Search en alle andere Google producten gebruiken? Al had die link die je stuurde een link naar Google Android kon ik je enigszins begrijpen, maaar dit gaat alleen over Google maps, dus neem ik aan dat je ook geen andere Google producten meer gaat gebruiken?

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veldReviews

 • Eerste indruk HTC Desire Eye en Re camera Toestellen

  HTC zet stevig in op foto's, video's en selfies. De Desire Eye en Re camera van dichtbij bekeken,

 • Eerste indruk Sony Xperia Z3; mega accu en dito camera Toestellen

  Sony heeft de Xperia Z3 precies op de juiste punten beter gemaakt dan zijn voorganger en concurrenten

 • Eerste indruk iPhone 6 en iPhone 6 Plus: groter, grootst Toestellen

  De twee nieuwe iPhones zijn vooral groter en ronder dan de voorgangers. Hoort Apple nu bij de 'grote jongens'? Mijn eerste indruk

Poll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

 1. Nokia Lumia 800 (27079)
 2. Nokia Lumia 900 (22595)
 3. Nokia C6-01 (21857)
 4. Samsung i9100 Galaxy S II (21122)
 5. Foony (20787)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines