OVI Store: 3 mljn downloads per dag

Do 18 november 2010 12:40, Ron Smeets, 6688

OVI Store: 3 mljn downloads per dag

Begin dit jaar stond de 'dagteller' van het aantal OVI Store downloads (apps en games) nog op 1.6 miljoen. In september was dit al gegroeid naar 2.3 miljoen en vandaag maakt Nokia bekend dat de mijlpaal van 3 miljoen OVI Store downloads per dag doorbroken is. Als ze dit volhouden dan betekent dat dus 1.1 miljard downloads per jaar, maar gezien de groeicijfers is 2 miljard ook makkelijk haalbaar.

In de afgelope 12 maanden kwamen er 400.000 nieuwe ontwikkelaars bij en inmiddels zijn de applicaties van maar liefs 92 ontwikkelaars al meer dan 1 miljoen keer gedownload.

Nokia zelf schrijft: De Nokia Qt Software Development Toolkit (SDK) en de Qt SDK zijn, gecombineerd, 1,5 miljoen keer gedownload. Steeds meer ontwikkelaars ontdekken dat deze aanpak de snelheid en efficiëntie van applicatieontwikkeling voor mobiele telefoons sterk vergroot, voor onder andere de nu beschikbare Nokia N8, Nokia C7 en Nokia C6-01, en voor de recent aangekondigde Nokia E7. Vorige maand kondigde Nokia aan de applicatieontwikkeling te bundelen binnen het Qt framework. Hiermee vereenvoudigt het bedrijf de ontwikkeling van applicaties voor Symbian-toestellen en toestellen die in de toekomst zullen werken met het MeeGo-besturingssysteem. Testimonials van ontwikkelaars voor het Qt framework zijn te vinden op Forum Nokia.

Sinds de eerste leveringen van Nokia’s nieuwe Symbian-smartphones – het eerste toestel was de Nokia N8 op 30 september 2010 – is de top 3 van meest gedownloade applicaties:
Q Torch – deze wereldwijd meest gedownloade gratis applicatie verandert jouw smartphone in een zaklamp. Deze applicatie is ontwikkeld door het Indiase bedrijf CellApp Technology en staat in Europa, India en Zuid-Oost Azië in de top 3 van meest gedownloade apps;
Angry Birds – een razend populaire game die is ontwikkeld door het Finse bedrijf Rovio Mobile. Angry Birds is de populairste betaalde applicatie;
Need for Speed Shift HD – de nieuwste game in de populaire racefranchise. Ontwikkeld door het Amerikaans bedrijf Electronic Arts. Staat in de top 3 in Midden- en Zuid-Amerika en in Zuidoost-Azië en de Pacific.

Kortom, het gaat goed met de OVI Store van Nokia. Het complete persbericht, met daarin nog meer succesvolle weetjes en cijfertjes, kun je hier lezen.

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veldReviews

 • Eerste indruk HTC Desire Eye en Re camera Toestellen

  HTC zet stevig in op foto's, video's en selfies. De Desire Eye en Re camera van dichtbij bekeken,

 • Eerste indruk Sony Xperia Z3; mega accu en dito camera Toestellen

  Sony heeft de Xperia Z3 precies op de juiste punten beter gemaakt dan zijn voorganger en concurrenten

 • Eerste indruk iPhone 6 en iPhone 6 Plus: groter, grootst Toestellen

  De twee nieuwe iPhones zijn vooral groter en ronder dan de voorgangers. Hoort Apple nu bij de 'grote jongens'? Mijn eerste indruk

Poll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

 1. Nokia Lumia 800 (27043)
 2. Nokia Lumia 900 (22560)
 3. Nokia C6-01 (21837)
 4. Samsung i9100 Galaxy S II (21077)
 5. Foony (20748)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines