Stephen Elop spreekt toch nog even op Nokia World

Wo 15 september 2010 17:30, Ron Smeets, 9503

Stephen Elop spreekt toch nog even op Nokia World

Officieel begint hij pas op 21 September, maar de nieuwe CEO, Stephen Elop, was natuurlijk twee dagen lang het gesprek van de dag hier in Londen.

Na afloop van de prijsuitreikingen van de Calling All Innovators en Hackathon wedstrijden verscheen Stephen Elop toch nog even op het podium.

Overigens werden we tijdens de Calling All Innovators presentatie getrakteerd op een bijzonder innovatieve app, Facelock, om je Nokia te locken en unlocken met behulp van gezichtsherkenning van de eigenaar. Je slaat eenmalig een foto van je gezicht op in het toestel en vervolgens kun je het toestel dus alleen maar locken, en belangrijker nog, unlocken door je gezicht voor de front-cam te houden. Simpel, maar heel erg effectief en gewoon nog leuk om te doen ook.

De twee andere finalisten hadden ook leuke ideeen, maar lang niet zo eenvoudig of praktisch toepasbaar voor de massa als FaceLock. Een was een leer-en-speel-app om huilende baby's stil te krzijgen (of je die al een toestel gaat geven???) en de ander een foto-bewerkings tool waarbij je zelf kleurfilters en dergelijke kunt definieren. Ook een niche app dus.

In de Calling All Innovators wedstrijd werden vier prijzen, van in totaal 500.000 dollar uitgereikt aan de beste Eco en Green App (Green Traveler), Entertainment (Comics Creator), Productivity (BlogRadio) en Live Improvement (eLiteracy)

De winnnaar van de Hackathon, en de daarbij horende 100.000 Euro werd FaceLock. En daar bovenop wonnen ze ook nog de publieksprijs, maar dat zal niemand meer verbazen tegen de tijd dat je het zelf kunt proberen.

Daarnaast werd ook nog even een prijs van 1 miljoen dollar (als investering) uitgereikt voor het beste idee voor een App die in ontwikkelingslanden waar het gemiddelde dagelijkse inkomen onder de 5 dollar per dag ligt, echt een impact, in de goede zin van het woord, op de mensen en samenleving zouden kunnen hebben. Die prijs werd uitgereikt door de kersverse Nokia CEO en ging naar: Mobile Distributor Solution uit Kenya.

Stephen Elop:

Stephen-Elop-Nokia1

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veldReviews

 • Eerste indruk HTC Desire Eye en Re camera Toestellen

  HTC zet stevig in op foto's, video's en selfies. De Desire Eye en Re camera van dichtbij bekeken,

 • Eerste indruk Sony Xperia Z3; mega accu en dito camera Toestellen

  Sony heeft de Xperia Z3 precies op de juiste punten beter gemaakt dan zijn voorganger en concurrenten

 • Eerste indruk iPhone 6 en iPhone 6 Plus: groter, grootst Toestellen

  De twee nieuwe iPhones zijn vooral groter en ronder dan de voorgangers. Hoort Apple nu bij de 'grote jongens'? Mijn eerste indruk

Poll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

 1. Nokia Lumia 800 (27075)
 2. Nokia Lumia 900 (22592)
 3. Nokia C6-01 (21856)
 4. Samsung i9100 Galaxy S II (21118)
 5. Foony (20781)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines