Hoe breekbaar is de iPhone 4?

Vorig artikel Volgend artikel

Over de nieuwe iPhone is al veel gezegd en geschreven. Op de lijst van allerhande innovaties vinden we ook terug dat zowel de voor- als achterkant van de iPhone 4 van glas zijn gemaakt. Dat betekent twee keer zoveel poetsen, maar de kans op schade is volgens Apple uiterst klein: het glas is namelijk minder gevoelig voor krassen, extra sterk en zelfs tot 30 keer sterker dan plastic. Mooie woorden die helaas niets helpen: je gloednieuwe iPhone 4 is extra breekbaar.

Apple wil in de introductievideo's alle angst wegnemen: het glas is 30 keer sterker dan plastic en we zien zelfs hoe het glas gebogen kan worden zonder een echte krimp te geven. Een boodschap die Apple ook gaf bij de lancering van de 3Gs, maar die uiteindelijk stukken gevoeliger bleek voor schade dan zijn robustere voorgangers.

Weblog iFixYouri onderzocht hoe de nieuwe iPhone 4 omgaat met de klap van "sudden impact" of extreem schokken, oorzaken van 95% van alle schade aan het beeldscherm van andere iPhone's. Zij namen de proef op de som en lieten Apple's nieuwste paradepaardje "per ongeluk" uit de handen vallen. De iPhone 4 overleefde de val van ongeveer een meter twee keer, maar bij de derde keer was er een duidelijke plop en brak het glas. Een gelijk resultaat als bij de iPhone 3Gs. photo3copy

Volgens de weblog is de gevoeligheid met name te danken aan een fout in het ontwerp "that will bite them [Apple, JV.] in the future". Waar bij de vorige modellen van de iPhone het glas van het display verankerd zat met een verchroomde ring, ligt de glasplaat bij de iPhone 4 als het ware "bovenop" de aluminiumring. Hierdoor is het glas veel gevoeliger voor schade bij impact.

Voorzichtigheid geboden dus, als je je nieuwe iPhone 4 voor de eerste keer in de knuistjes hebt! photo4copy

Redactie MobileCowboys

De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies