Muziq maakt een quiz van je iTunes bibliotheek

Ma 23 april 2012 09:10, Ron Smeets, 8747

Muziq maakt een quiz van je iTunes bibliotheek

Over een paar dagen zal Muziq, een iPhone App, tijdens de Tafel van Appril, op de 27e van deze maand, officieel beschikbaar komen.

Muziq is een spelletje van Samuel Colak die ook het verslavende Bejeweled ontwikkelde. Muziq gebruikt je eigen iTunes bibliotheek als basis voor een quiz waarbij je de juiste cover (album art) moet kiezen bij een fragment dat afgespeeld wordt.

Wanneer je maar een paar (honderd) nummers op je iPhone hebt staan dan is het natuurlijk niet zo'n moeilijk spelletje. Ik kwam echter al snel tot de ontdekking dat het een stuk lastiger wordt wanneer je, zoals ik dus, meer dan 6500 nummers in iTunes hebt staan waarvan ik een groot aantal zelf nauwelijks meer herkende ;-) Dan wordt het kiezen van de juiste cover een hele uitdaging. Letwel, het is ook erg handig dat je ervoor zorgt dat alle nummers voorzien zijn van (de juiste) album art. Om het moeilijker, of makkelijker, te maken kun je kiezen uit muziekfragmenten van 5, 10 of 15 seconden.

Vooralsnog zal er alleen een single-player versie beschikbaar komen, maar de maker heeft al laten weten dat op termijn ook een multiplayer versie uitgebracht gaat worden (middels een update waarschijnlijk). Dan kun je de quiz ook spelen met de iTunes bibliotheek van andere tegenstanders.

Muziq-FB

Reacties (1)

 

Reageren

  • E-mail adres wordt niet getoond

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

    * Verplicht veldPoll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Meest gelezen

Top 5 toestellen

  1. Nokia Lumia 800 (24523)
  2. Nokia Lumia 900 (20335)
  3. Nokia C6-01 (19485)
  4. Samsung i9100 Galaxy S II (18940)
  5. Foony (18464)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines