Android Review: Drill Panic

Do 11 maart 2010 12:29, Redactie, 5718

Android Review: Drill Panic

Deze, en de komende twee Android Reviews, gaan over games van Nederlandse bodem en wel van de studio OrangePixel. OrangePixel bestaat inmiddels al vijf jaar en voor een studio waar slechts twee personen werken is dat zeer indrukwekkend. Sterker nog, OrangePixel zit achter het Rumblex platform en dat was één van de eerste social gaming platformen voor mobiele games (een omgeving zoals Xbox Live).

In deze eerste review kijken we naar de game Drill Panic. In Drill Panic speel je een mol en is het de bedoeling om zo snel mogelijk, zo diep mogelijk onder de grond te komen. De reden hiervoor is dat er een gigantische boor achter je aan zit.

Screenshot011

De besturing van de game gaat door het toestel naar links of naar rechts te laten kantelen. Simpel maar effectief. Gedurende je val krijg je de mogelijkheid om diamanten (voor punten) en speciale objecten op te pikken. Zo kan je een wekker pakken om de tijd stil te zetten of een helm die je als een ‘tweede leven’ kan zien. Bij het bereiken van speciale items e.d. kan je achievements unlocken in Rumblex. Ook is er de mogelijkheid deze op Twitter te posten.

Xxscreenshot011

De gameplay is simpel, maar door de vaart in het spel is dat zeker geen probleem. De graphics zijn een echt voorbeeld van pixelart zoals ik zelf al jaren van ze gewend ben. Wat tegenvalt is het gebruik van muziek en effecten. De boor klinkt wat eentonig en andere geluiden klinken als horloge piepjes. Gelukkig start het spel met het geluid uit.

Bar_full1

Drill Panic verdient misschien niet de schoonheidsprijs, maar het is zeker een erg leuke game voor tussendoor. Het idee dat de game ook nog van eigen bodem komt maakt het de € 1,50 die het kost zeker waard. We hebben de game getest op een HTC Hero.

Reacties (4)

 

  • Pascal [website]
  • Do 11 mrt 2010, 13:17

  En voor de mensen die het wel willen proberen maar geen geld uitgeven, we hebben vandaag ook een Ad-Sponsored versie beschikbaar gemaakt (reclame versie dus, maar hij is verder wel compleet!)


  • Gijs
  • Do 11 mrt 2010, 13:36

  Ad-versie even van de market geplukt. Zo even spelen, ook op de Hero :)


  • sygys
  • Vr 12 mrt 2010, 07:46

  Wow een keer geen game voor de iphone!


  • Arjan Olsder [website]
  • Vr 12 mrt 2010, 08:39

  Valt mee hoor, we gaan al richting de 10 ;-)

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veldPoll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

 1. Nokia Lumia 800 (26473)
 2. Nokia Lumia 900 (22024)
 3. Nokia C6-01 (21322)
 4. Samsung i9100 Galaxy S II (20515)
 5. Foony (20158)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines