Sony Ericsson introduceert Unlimited Music Download

Wo 24 september 2008 01:00, Ron Smeets, 4444

Sony Ericsson introduceert Unlimited Music Download

Dinsdag avond presenteerde Sony Ericsson in Kopenhagen haar nieuwste PlayNow diensten.

De meest spraakmakende aankondiging was zonder enige twijfel de komst van een Unlimited Download Service ofwel PlayNow Plus. Deze dienst is nog het best te vergelijken met de Nokia Comes With Music service. Je koopt een toestel met abonnement en gedurende de looptijd van het abonnement kun je ongelimiteerd (en zonder extra kosten) beschikken over alle muziek die in de PlayNow Arena te koop is.

Bovendien wordt het toestel standaard al volgestopt met de 1000 meest populaire nummers van dat moment. Vooralsnog gaat Sony Ericsson dit uitrollen in combinatie met de W902 walkmanphone, een toestel met 8GB intern geheugen.

Mocht je aan het eind van de contractperiode besluiten het abonnement niet te verlengen dan ontvang je de 300 meest afgespeelde nummers DRM-vrij op het toestel (en je PC). De overige muziek die je gedownload hebt raak je dan weer kwijt.

1222212368PlayNowPlus-Download

PlayNow Plus download in actie

 

PlayNow Plus wordt binnen enkele weken het eerst in Zweden gelanceerd via Telenor. De kosten voor het ongelimiteerd downloaden van muziek (het geldt dus niet voor games, ringtones en andere content uit de PlayNow Arena), bedragen zo'n 15 Euro per maand, bovenop de abonnementsprijs voor bellen en SMS-en.

Het is de bedoeling dat PlayNow Plus begin volgend jaar ook in Nederland en België uitgerold gaan worden. Op dit moment is echter nog niet bekend wat de service hier gaat kosten en welke provider(s) het gaan verkopen.

Daarnaast maakte de Sony Ericsson ook bekend dat de 'standaard' content service die momenteel alleen nog in de Scandinavische landen actief is, PlayNow Arena, nog voor het eind van dit jaar ook in Nederland en België gelanceerd zal worden.

In de PlayNow Arena kun je voor 99 cent per nummer DRM vrije muziek kopen die je dus vrij kunt gebruiken op je mobiel, PC en andere MP3 of multimedia spelers. Het andere grote voordeel van PlayNow Arena in vergelijking met bijvoorbeeld iTunes of de Nokia Music Store is het feit dat het Sony Ericsson gelukt is om alle grote platenmaatschappijen aan boord te trekken. Dit betekent dus dat je kunt kiezen uit meer dan 5 miljoen nummers van nagenoeg alle grote en lokale artiesten. Daarnaast biedt PlayNow Arena ook een groot aanbod aan games, ringtones, wallpapers en toestel thema's.

Het zal mij benieuwen of het Sony Ericsson op deze manier wél gaat lukken om een succesvolle content service in de markt te zetten. Behalve iTunes (dat al zo'n zeven jaar bestaat) is dat namelijk nog geen enkele toestel fabrikant of telco echt gelukt. OK, tijdens de presentatie werd melding gemaakt van het feit dat er inmiddels al zo'n 200 miljoen PlayNow geschikte toestellen verkocht zijn en die tot nu toe goed waren voor iets meer dan 200 miljoen (betaalde) downloads per jaar, maar als je even rekent (niet zo moeilijk ;-)) dan komt dat dus neer op een gemiddelde van 1 download per verkocht toestel per jaar. En dan klinkt dat getal van 200 miljoen ineens een stuk minder indrukwekkend, toch?

Wat denken jullie? Heeft de nieuwe PlayNow Arena setup met z'n DRM-vrije muziek en/of de PlayNow Plus service waarbij je dus gedurende de contractperiode van je mobiele abonnement voor ca. 15 Euro ongelimiteerd toegang hebt tot meer dan 5 miljoen songs een kans van slagen bij ons in Nederland en België? Ik moet het eerst nog maar een zien.

1222212382PlayNowPlus-Demo

PlayNow Plus demo

 

1222212474PlayNowArena-Podium

De playNow Arena waar later op de avond nog een populaire Zweedse zangeres optrad.

 Gerelateerde links:
PlayNow Arena demo video
Sony PlayNow Arena biedt 1 miljoen DRM-vrije songs
Sony Ericsson PlayNow als versiertruuk
Veel nieuwe content in Sony Ericsson's PlayNow Arena

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veldReviews

 • Review: Drie dagen met de Galaxy Note 4 (video) Toestellen

  Samsung heeft de phablet groot gemaakt, letterlijk en figuurlijk. Hoe bevalt de Note 4 na drie dagen?

 • Eerste indruk HTC Desire Eye en Re camera Toestellen

  HTC zet stevig in op foto's, video's en selfies. De Desire Eye en Re camera van dichtbij bekeken,

 • Eerste indruk Sony Xperia Z3; mega accu en dito camera Toestellen

  Sony heeft de Xperia Z3 precies op de juiste punten beter gemaakt dan zijn voorganger en concurrenten

 • Eerste indruk iPhone 6 en iPhone 6 Plus: groter, grootst Toestellen

  De twee nieuwe iPhones zijn vooral groter en ronder dan de voorgangers. Hoort Apple nu bij de 'grote jongens'? Mijn eerste indruk

Poll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

 1. Nokia Lumia 800 (27394)
 2. Nokia Lumia 900 (22871)
 3. Nokia C6-01 (22051)
 4. Samsung i9100 Galaxy S II (21378)
 5. Foony (21003)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines