O jee, nieuwe patenten voor Apple, advocaten zien al dollars

Wo 31 augustus 2011 08:05, Ron Smeets, 3924

O jee, nieuwe patenten voor Apple, advocaten zien al dollars

Ik ga hier niet in detail op alle patenten in, maar 'O jee' was wel het eerste dat in mij op kwam toen ik dit bericht las. Apple heeft er namelijk weer 18 nieuwe patenten bij.

Een aantal daarvan hebben onder andere betrekking op iOS, het design van de witte iPhone 4, icoontjes en het virtuele, in lagen verdeelde, qwerty toetsenbord. Mmmh, het zal mij benieuwen wanneer de eerste concurrenten aangeklaagd worden voor het schenden daarvan. De diverse advocaten zien de dollars ongetwijfeld in gedachten al weer binnen stromen ;-))

Reacties (4)

 

  • pedrocruz [website]
  • Wo 31 aug 2011, 13:01

  Oke laten we duidelijk zijn: Het kopieren zonder toestemming is natuurlijk illegaal en als je dat doet moet je worden aangeklaagd...

  Maar zoals het er nu naar uitziet is er een gigantische 'grey area' waar iedereen maar aangeklaagd kan worden. Te algemene patenten kunnen worden toegekend, waar ik zo nu en dan mijn twijfels over heb. Je intellectuele eigendommen beschermen is je goedrecht, maar het lijkt er steeds meer op dat patenten worden gebruikt om concurrenten 'uit te schakelen'. Bepaalde dingen zijn te algemeen, zoals eerder aangegeven, neem bijvoorbeeld iconen. Als er een wijzer in zit kan je al bijna verwachten een aanklacht van apple aan je broek te krijgen omdat zij bij de klok applicatie, hoe logisch ook, een klok hebben afgebeeld.

  Ik denk eigenlijk dat de totale business bij elkaar zou moeten komen om het patenten systeem te hervormen.. op deze manier zal het niet lang meer goed gaan, bijvoorbeeld google neemt motorola over voor miljarden en alleen maar ter bescherming voor aanklachten.

  Tegenwoordig heeft het amper wat te maken met het beschermen van je intellectuele eigendommen maar meer met het uitschakelen van je concurrenten.


  • sygys
  • Wo 31 aug 2011, 15:44

  @Ron, ik had ergens gelezen dat indien features die al bestaan en gebruikt worden vóór een patent aanvraag ingedient is dit patent automatisch nietig verklaard wordt. ik weet niet of dit bestaande patenten zijn die overgenomen zijn of echt nieuw aangevraagde. in het laatste geval heeft apple weinig te zeggen over het huidige gebruik. als het bestaande patenten zijn die overgenomen zijn, en deze zijn ouder dan het gebruik van concurenten weet ik niet of je zomaar alle huidige modellen mogen verbieden die er al waren...

  Daarnaast komt het het image van apple niet ten goede als ze nu op deze manier de concurentie dwars gaan zitten.


  • sygys
  • Wo 31 aug 2011, 15:44

  @ron, link is verwijderd... werkt niet meer.


  • Ron Smeets [website]
  • Wo 31 aug 2011, 19:48

  @sygys
  Bedoel je de link in het artikel naar Patently? Die doet het gewoon hoor... Ik zat de afgelopen zes uur in de auto en kon dus niet veel doen (met het stuur in de handen ;-)))

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veldReviews

 • Review: Drie dagen met de Galaxy Note 4 (video) Toestellen

  Samsung heeft de phablet groot gemaakt, letterlijk en figuurlijk. Hoe bevalt de Note 4 na drie dagen?

 • Eerste indruk HTC Desire Eye en Re camera Toestellen

  HTC zet stevig in op foto's, video's en selfies. De Desire Eye en Re camera van dichtbij bekeken,

 • Eerste indruk Sony Xperia Z3; mega accu en dito camera Toestellen

  Sony heeft de Xperia Z3 precies op de juiste punten beter gemaakt dan zijn voorganger en concurrenten

 • Eerste indruk iPhone 6 en iPhone 6 Plus: groter, grootst Toestellen

  De twee nieuwe iPhones zijn vooral groter en ronder dan de voorgangers. Hoort Apple nu bij de 'grote jongens'? Mijn eerste indruk

Poll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

 1. Nokia Lumia 800 (27236)
 2. Nokia Lumia 900 (22741)
 3. Nokia C6-01 (21943)
 4. Samsung i9100 Galaxy S II (21253)
 5. Foony (20894)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines