BlackMart Alpha, gratis variant Android Market

Ma 18 juli 2011 15:20, Redactie, 65788

BlackMart Alpha, gratis variant Android Market

Vorige week schreef ik een artikel over de nieuwe Android Market. Het feit dat er weer een nieuwe Android Market is uitgebracht was te wijten aan de onvoldoende omzet van de oude Market. Hier heb ik een tijdje over nagedacht en ben ook al snel bij de concurrent van de Android Market aangekomen: De 'zwarte markt' genaamd 'BlackMart Alpha'.

Een minder efficiente interface van de officiele Android Market kan inderdaad een reden zijn voor tegenvallende verkoopcijfers. Echter kan een concurrent ook een deel van de markt in handen hebben. In dit artikel wil ik zo'n concurrent daarom ook  eens nader bekijken.

BlackMart Alpha is een 'zwarte Android Markt' waar alle spellen en applicaties gratis zijn, ook applicaties waar je normaal gesproken in de officiele Android Market voor moet betalen. Deze concurrent van de officiele Android Market kun je op elke Android telefoon installeren zonder hacks of andere moeilijke handelingen te hoeven uitvoeren. Natuurlijk kun je BlackMart Alpha niet in de Android Market downloaden. (Dûûûhhh!) Maar wel vanaf het internet met behulp van je computer. Wanneer je de applicatie op je telefoon gaat zetten, moet je "onbekende bronnen" in je telefoon aangevinkt hebben. [Menu > Instellingen > Applicaties > Onbekende bronnen]
Let op: Het gebruik van een zwarte market is i.v.m. virussen e.d. geheel op eigen risico. Wees gewaarschuwd voor dit soort situaties. Mobilecowboys is niet verantwoordelijk voor eventuele problemen met je toestel door het gebruik van deze applicatie.

BlackMart maakt geen gebruik van een drukke interface (zoals bij de officiele Android Market) met bewegende koppen of andere drukke items. BlackMart is gewoon een simpele Markt met een lijst van downloadbare applicaties op een zwarte achtergrond.
Ik zeg: "De kracht zit hem in zijn eenvoud!"

SC20110614-232447
Ook kunnen ontwikkelaars hun applicaties kosteloos naar BlackMart uploaden. Terwijl een ontwikkelaar wel moet betalen om zijn applicatie in de officiele Android Market te mogen aanbieden. Het gevolg van deze Market is niet alleen dat er applicaties te downloaden zijn die in de officiele Android Market niet te downloaden zijn. Maar ook dat veel betaalde applicaties uit de officiele Android Market door de gebruikers ook weer ge-upload worden naar de BlackMart. Vervolgens is deze applicatie weer door andere gebruikers gratis te downloaden uit de BlackMart.

Het uiteindelijke voordeel is toch wel dat je geen creditcard nodig hebt (zoals bij de officiele Android Market) om bepaalde applicaties te kunnen downloaden. Zolang je in de Android Market alleen maar met creditcard en nog niet met PayPal kunt betalen, is dit een makkelijk alternatief. Maar let op, de kans dat je een virus download via de BlackMart is groter. Gebruik van een virusscanner is aangeraden.

Reacties (78)

 

  • roelf renkema
  • Ma 18 jul 2011, 16:26

  Wat leuk mag hier wel geripte en gekraakte software aangeprezen worden. Wat leuk.


  • Arjan Olsder [website]
  • Ma 18 jul 2011, 16:29

  De keuze voor een nieuwe Android Market is niet puur om het geld. De hoeveelheid betaalde apps is op Android vele malen lager dan op platformen als iOS. Google haalt omzet uit advertenties en daarmee is het consumeren belangrijker dan het transactiemodel. Dit zelfde gaat ook op voor een groot deel van de Android ontwikkelaars (bijvoorbeeld HandyGames). De nieuwe Android Market heeft dan ook als doelstelling om de hoeveelheid downloads te vergroten en niet zozeer de directe omzet.


  • roelf renkema
  • Ma 18 jul 2011, 16:32

  @Arjan
  En vergeet niet dat de prijzen over het algemeen vele malen lager liggen. De BlackMarket bestaat dan ook voor een groot deel uit apps van rond de 1 euro, schandalig dat hier het rippen van zulke software aangeprezen wordt.


  • Arjan Olsder [website]
  • Ma 18 jul 2011, 16:45

  Tjah, dat blijft een lastige discussie. Zo had Nokia ook een tijd lang een app store (weet de naam even niet meer) waar gekraakte apps werden aangeboden. Ook de App Store van Google zelf is overigens niet vrij van dit soort dingen. Diverse ontwikkelaars hebben mij al gemeld dat gekraakte apps van ze opnieuw en tegen een lagere prijs op de Android Market worden aangeboden.

  'Vroeger' had je enkel java games. Die werkte slechts op een beperkt aantal toestellen en dat maakte illegale distributie een stuk lastiger. Een natuurlijke barrière zeg maar. Toen waren ontwikkelaars weer niet tevreden over de inspanning ;-)


  • roelf renkema
  • Ma 18 jul 2011, 17:24

  @arjan Als we het over de BlackMarket app hebben hebben we het niet over een app store ter goeder trouw maar een platform voor criminelen die onwetenden lokken met gestolen programatuur.


  • Lars van Leeuwen
  • Ma 18 jul 2011, 19:21

  @Roelf Renkema

  Het downloaden van Copyright houdende software is in Nederland niet strafbaar. Het uploaden ervan wel. Wel moet ik je gelijk geven dat het moraal van deze market niet verantwoord is.
  Maar dat is uiteindelijk wel de verantwoordelijkheid van de eindgebruiker. Deze moet zelf beslissen hoe deze met de market omgaat.


  • Vincent
  • Ma 18 jul 2011, 19:32

  Ik gebruik snappzmarket sinds appplanet dood is


  • roelf renkema
  • Ma 18 jul 2011, 19:49

  @lars
  Zolang dergelijke virus en trojan bronnen door mensen als jij op websites als deze worden aangeprezen is het naar mijn mening niet alleen de verantwoordelijkheid van de eindgebruiker.

  Je verwerpt de moraal van de blackmarket maar je maakt er wel reclame voor hoe verwerpelijk is dat?

  We noemen zoiets ook wel een dubbele moraal. Met al die gratis goede software in de android market is er geen enkele rechtvaardiging om die blackmarket app te gebruiken.

  Ook niet het credit kaart argument, waar een developer niks aan kan doen.

  En dan hebben we het nog niet eens over de risicos waar je de lezers aan blootstelt. Dat ene regeltje tip onderaan is toch wel het zieligste wat ik ooit gezien heb. De meeste gehackte software op de blackmarket is geinfecteerd zo simpel is het.


  • MC Marc Wielaert [website]
  • Ma 18 jul 2011, 19:59

  @Roelf
  Ik ben het volledig met je eens.

  @Lars Je kunt een dergelijke "zwarte markt" journalistiek gezien wel signaleren, maar dit artikel heeft alles weg van een nadrukkelijke promotiestunt, inclusief links naar hoe je het op je mobiel geïnstalleerd krijgt en het advies vooral een (gratis) viruscanner te installeren. Ik vind het nogal wat...

  Het jailbreaken van je iPhone is niet illegaal, is nog niet zo lang geleden door een rechter bepaald. Maar daarmee krijg je toegang tot apps die je in iTunes niet zult vinden, en kan je je iPhone veel meer dan Apple blijkbaar wenselijk vindt personaliseren. En ja, het biedt óók de mogelijkheid tot het installeren van gehackte software, maar dat is een wezenlijke stap verder dan de jailbreak zelf.

  In dit artikel echter, gaat het niet om het "rooten" van je toestel, maar om het promoten van de toegang tot een "markt" waar nadrukkelijk - zonder "root"! - gratis hacks van betaalde software worden aangeboden. En nogmaals: dat het bestaat kan je uiteraard signaleren, maar ik vind dat je een grens overschrijdt met de promotie van deze "zwarte handel".

  En ja, de eindgebruiker is uiteindelijk verantwoordelijk voor wat hij of zij met deze informatie doet, maar je maakt het wel erg populair zo - ik ben bepaald geen nieuwkomer en had echt nog nooit van deze zwarte markt gehoord (ik ben ook helemaal niet geïnteresseerd in gehackte software, de risico's zijn me te groot). De illegale handel is dus zéker gebaat bij een bijdrage als deze.

  Je maakt je er bovendien nogal makkelijk vanaf met de waarschuwing dat je zo virussen kunt binnenhalen, en dus vooral antivirus software moet installeren - sterker nog: dat is een impliciete aanbeveling hoe je onbezorgd vooral kunt shoppen op deze zwarte markt. Daarnaast is er geen enkele garantie dat die antivirus software ook alle gevaren buiten de deur houdt. In dat opzicht ben je zelfs onverantwoord bezig.

  We mogen dan wel "mobile cowboys" zijn, het promoten van illegale handel lijkt me deze site in geen enkel opzicht goed doen. Zoals je weet schrijf ik hier zelf als cowboy en zou ik al geërgerd zijn als iemand mijn foto's zonder toestemming of bronvermelding op z'n eigen site overneemt. Ik kan me dus goed voorstellen hoe het moet zijn als je eigen software gratis wordt doorgeschoven, en als uitgerekend een site als deze (!) daar enthousiast reclame voor maakt. Want dat is wat je doet, en ik vind het eerlijk gezegd onverantwoord.


  • Ron Smeets [website]
  • Ma 18 jul 2011, 20:00

  @All

  Ik werd op mijn vakantieadres gebeld door een collega cowboy over dit artikel. Een korte reactie / toevoeging van mijn kant.

  Ik begrijp de discussie deels. Er is een verschil tussen het schrijven over een bepaalde dienst die zich al dan niet deels bezig houdt met het promoten van illegale software verspreiding en het aanprijzen ervan.

  Neemt niet weg dat dit soort diensten altijd zullen blijven bestaan.

  Feit is wel dat wij onze lezers heel goed, en misschien wel indringender dan hierboven verwoord wordt, moeten wijzen op de gevaren van hack's en dergelijke software. Gebruik is altijd op eigen risico (geldt ook voor de vele jailbreak tools en custom RAM software die rondzwerft en waarover hier ook regelmatig geschreven wordt) en ik adviseer lezers standaard ook altijd om ver weg te blijven van dit soort tools als je niet precies weet waar je mee bezig bent.

  Tot slot, natuurlijk is het niet onze bedoeling om het verspreiden, downloaden en gebruik van illigale software aan te sporen. Laat dat heel erg duidelijk zijn!


  • Arjan Olsder [website]
  • Ma 18 jul 2011, 20:02

  @roelf, de één betaald €0,79 voor een app, de ander geeft z'n telefoon af aan een hacker. Zo gaat het ook al jaren op de PC. Zalig zijn de domme toch ;-)

  Je hebt wel gelijk, maar de wet zit hier krom in elkaar. In tegenstelling tot Amerika worden de gebruikers hier niet gestraft, enkel de distributeurs en dan moet je de ongelijkheid niet vergeten. Krijgt de consument namelijk een gestolen auto voor privégebruik, is hij of zij wel de sjaak.


  • roelf renkema
  • Ma 18 jul 2011, 20:06

  @Arjan
  Ik denk dat je in je bericht aan All alles duidelijk verwoord hebt. Jij en ik weten wat BlackMarket is de meeste mensen en blijkbaar Lars ook niet hebben geen flauw idee tot hun bankrekening leeg is. Simpel toch. En geef toe klinkt toch lullig als ze dan zeggen 'Het was een idee van mobilecowboys.'


  • Ron Smeets [website]
  • Ma 18 jul 2011, 20:27

  @Roelf
  Ik denk dat je mijn reactie bedoelde (Ron Smeets) ;-)

  Ja, BlackMarket bestaat en NEE, wij gaan dit niet promoten. In het artikel zelf wordt dit helaas wel gedaan en ik heb Lars dan ook gevraagd dit aan te passen, maar laat heel erg duidelijk zijn dat wij normaliter GEEN promotie maken voor dit soort diensten (al dan niet illegaal en met een groot risico op mal/spyware en virussen).

  Het signaleren dat een dergelijke dienst bestaat is wel iets waar wij over schrijven, maar dan wel met de waarschuwing om er ver weg van te blijven.


  • roelf renkema
  • Ma 18 jul 2011, 20:27

  @marc
  Bedankt, het gaat welliswaar om Android maar ik denk dat je prima verwoord hebt wat me hier steekt. Blijf vooral kwaliteit leveren.


  • roelf renkema
  • Ma 18 jul 2011, 20:31

  @Ron
  Helemaal mee eens. En goed om mensen voor zon dienst te beschermen. Een baksteen als telefoon is ook niet alles :-D Tenzij je een Samsung Galaxy hebt natuurlijk LOL


  • MC Marc Wielaert [website]
  • Ma 18 jul 2011, 20:55

  @Roelf
  natuurlijk gaat het hier om Android. Ik wilde alleen een vergelijking maken met de iPhone, waarbij het "jailbreaken" ook eerst werd verondersteld "illegaal" te zijn - dat dat nu wel mag wil niet zeggen dat zo'n "zwarte markt" ook zou zijn toegestaan. Integendeel.

  PS ik zie trouwens niet in waarom je een Samsung Galaxy wel zou mogen "bricken"...


  • Lars van Leeuwen
  • Ma 18 jul 2011, 20:57

  Het verhaal heeft twee kanten. Ik heb bij het schrijven van dit artikel enkel de juridische regels betreft het downloaden van copyright houdend materiaal in mn hoofd gehouden. In feite doe je als gebruiker niks illegaals op het moment dat je Blackmart gebruikt om te downloaden.

  Van de andere kant heb ik geen rekening gehouden met alle argumenten die jullie hier al hebben geschreven. Ik werd tijdens het schrijven van dit artikel wat enthousiast en ben de applicatie daardoor ook wel een beetje gaan aanprijzen. Ik heb het artikel aangepast en o.a. de downloadlink verwijderd.


  • roelf renkema
  • Ma 18 jul 2011, 21:08

  @Lars
  Je promoot nog steeds diefstal, je begrijpt het niet echt he?

  Het uiteindelijke voordeel is toch wel dat je geen creditcard nodig hebt (zoals bij de officiele Android Market) om bepaalde applicaties te kunnen downloaden.

  Gelukkig begrijpt marc dat beter:

  maar ik vind dat je een grens overschrijdt met de promotie van deze "zwarte handel".

  Misschien dat je toch even kunt overwegen het artikel te herschrijven en dat patchwerk achterwege laat het ziet er niet uit eerlijk gezegt.


  • Lars van Leeuwen
  • Ma 18 jul 2011, 21:42

  @Roelf,

  Als minderjarige kun je geen creditcard hebben (logisch). Maar bij Android Market kun je enkel met een creditcard een aankoop doen. Dat komt er op neer dat minderjarige geen aankoop kunnen doen in de Android Market, omdat ze geen creditcard hebben. (Of je ouders moeten zo lief zijn om hun creditcardgegevens onder jouw account op te slaan)

  Ik liep laatst tegen dit probleem op toen ik een applicatie wilde kopen, maar er geen paypal optie was. Niet alleen ik, maar vele gebruikers kennen dit probleem. Google en Paypal hebben vorig jaar in oktober op het laatste moment geen overeenkomst gesloten, dus het ziet er naar uit dat als minderjarige gewoonweg de betaalde applicaties uit de android market niet kunt bemachtigen.


  • Sander
  • Ma 18 jul 2011, 21:48

  @Lars: hoe bedoel je dat je als gebruiker niets illegaals doet?

  "De thuiskopieregeling geldt overigens niet voor software. Artikel 45k van de Auteurswet stelt expliciet dat alleen de rechtmatige verkrijger van computerprogramma er een reservekopie van mag maken. "

  Bron: http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=2805


  • Ed
  • Ma 18 jul 2011, 22:20

  Zowel het illegaal downloaden van software als het 'legaal' downloaden van illegaal ter beschikking gestelde software is ordinaire diefstal. Moreel zeker. Juridisch, afhankelijk van allerlei haken en ogen.

  Het feit dat men enkel met een creditcard aankopen kan doen, doet hier niets aan af. Als je dat niet bevalt, kies dan een andere OS. Bij de fabrikanten van Android toestellen wordt/werd er immers ook het één en ander gejat. Inmiddels is MS zover dat ze een vergoeding krijgen voor vele Androidtoestellen, dit hebben ze echter wel moeten afdwingen. Apple is nog druk bezig om hun gelijk te halen. Al met al vind ik het geen aantrekkelijk platform.


  • MC Marc Wielaert [website]
  • Ma 18 jul 2011, 22:28

  @Lars
  Je schrijft: "Als minderjarige kun je geen creditcard hebben (logisch). Maar bij Android Market kun je enkel met een creditcard een aankoop doen. Dat komt er op neer dat minderjarige geen aankoop kunnen doen in de Android Market, omdat ze geen creditcard hebben".

  1. Nou én? Dan wacht je gewoon tot je niet meer minderjarig bent en bovendien nog kredietwaardig genoeg bent voor een creditcard. Je mag zoveel niet tot je meerderjarig bent. Goes with the territory.

  2. Is dit Calimero-effect vervolgens een legitimatie om wat je toch hebben wil dan maar bewust illegaal te downloaden? Lijkt dat in de verte niet ook 'n beetje op stiekem drank en sigaretten jatten?


  • roelf renkema
  • Ma 18 jul 2011, 23:03

  @lars Laten we wel wezen je hebt jezelf zojuist volkomen gedisqualificeert als minderjarige calimero. Brave calimeros vragen Papa om dat first shooter programmaatje te kopen simpel. Stelen mag niet simpel. Heeft Lars het nu begrepen?


  • Lars van Leeuwen
  • Ma 18 jul 2011, 23:40

  @marc
  Je kunt inderdaad wachten tot je dan oud genoeg en kredietwaardig bent om een creditcard aan te vragen. Maar denk je echt dat de jongeren dat antwoord willen horen? Ik zou in dat geval naar oplossingen als de blackmart zoeken.

  @roelf
  Zodra je een aankoop doet in de Android market staan je creditcard gegevens in je account opgeslagen. Denk dat papa daar niet blij mee is.


  • Ed
  • Ma 18 jul 2011, 23:55

  @Lars
  Dat weet je toch vantevoren? Dan kies je gewoon een ander OS. Of is die zwarte markt zo groot dat alle jonge Android gebruikers voor Android kiezen met de intentie de zwarte markt te gebruiken?


  • ehm
  • Di 19 jul 2011, 00:18

  die roelf lijkt me echt een grote kneus
  hij gaat dood omdat we gratis downloaden
  huilebalk


  • Dirk
  • Di 19 jul 2011, 02:53

  www.3vcash.nl

  Wat is probleem? Bij bovenstaande link kun je prepaid creditcard aanschaffen.
  Visa card van 20 t/m max. 150 euro.
  Je krijgt online een visa card nummer welke je wereldwijd kunt kunt gebruiken. (online aankopen)
  Is je tegoed op of vervaldatum voorbij koop je gewoon nieuwe prepaid visa card.
  Gebruik dit zelf ook en werkt perfect zowel bij Android Market als i-tunes.


  • Arthur van S
  • Di 19 jul 2011, 04:28

  Wat een mierenneukers, iedereen download dingen waarvoor niet betaald is en eventueel virussen kunnen bevatten. Goed artikel niks mis mee.


  • Vincent uut Apeldoorn
  • Di 19 jul 2011, 09:42

  Tja het grote probleem met de officiele market is dat hij mijn Android tablet niet herkend en dan zelf maar aangeeft dat ik 99% van de Apps in de market niet kan gebruiken op mijn tab... laat ik bij de zwarte handel gewoon ZELF kunnen kiezen wat wel en niet werkt op mijn tab.... :)


  • Jochem
  • Di 19 jul 2011, 10:09

  Om even terug te komen op het gebruik van de Black Market: het downloaden is traag! En veel apps werken niet. Ik heb even geprobeerd Asphalt 5 te downloaden op mijn Desire HD, maar deze startte simpelweg niet. Ik gooi het er maar weer af, aangezien ik toch niet vaak (betaalde) apps download.


  • Lars van Leeuwen
  • Di 19 jul 2011, 11:05

  @jochem,

  Applanet.net is de moeder van de blackmarkets. Deze ligt helaas al een tijdje eruit. Zodra die online is, zal de werking beter zijn.


  • marcooo
  • Di 19 jul 2011, 11:31

  Ik gun alle illegale downloaders een fikse virus en heb al berichten gelezen dat ontwikkelaars wegtrekken bij Android naar iOS gaan, omdat mensen daar wel voor 0,80 cent een leuke app willen kopen.

  De Russische en Chinese hackers lachen zich in hun vuistje met al die naieve gebruikers. Totaal geen controle op wat er wordt geinstalleerd.


  • MC Marc Wielaert [website]
  • Di 19 jul 2011, 11:41

  @marcooo
  Tja, de naïviteit verbaast mij ook enorm. Ook dat zo'n Asphalt 5 niet startte. Nee, het spel niet, maar wat is er ondertussen wél op je telefoon geïnstalleerd? Is er al een hele reeks SMS'jes die je een vermogen kosten verstuurd, bijvoorbeeld? Het risico is onaanvaardbaar groot, maar goed: daar komen de downloaders nog wel 'n keer achter :-/


  • roelf renkema
  • Di 19 jul 2011, 19:16

  @marc

  Je kunt een SG niet bricken heb er zelf een met regelmatig andere roms en boorloaders. Het heeft een uniek systeem dat het bricken practisch onmogelijk maakt. Zoplang de bootloader beschikbaar is kun je alles foute roms en kernels flashen die je wilt je hebt altijd een recovery mogelijkheid. Zie http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=854924
  • roelf renkema
  • Di 19 jul 2011, 19:20

  @Lars als papa niet blij is met de opslag van zijn gegevens moetie die kaart wegdoen. Die gegevens worden nl. overal bewaard. Ook bij Bart Smit als hij je nieuwe pokomon koopt.


  • roelf renkema
  • Di 19 jul 2011, 19:24

  @ehm we hebben het over rippen van software en geen gratis software al krijg je die indruk als je het artikel leest. Je hebt in de BlackMarket inderdaad geen credit kaart nodig omdat de software gekraakt is. Je weet wel van die 99 cent software. Software die alleen kneuzen rippen. Dezelfde kneuzen die euries jatten van straatmuziekanten zeg maar.

  Dat is de reden waarom ik zo fel reageer. Je kunt de leukste en effectiefste software krijgen voor een paar dubbeltjes en die moet dan ook nog gejat worden? En als je er wat van zegt word je kneus genoemd?


  • roelf renkema
  • Di 19 jul 2011, 19:25

  @ Vincent Tuut.
  Je probleem ligt bij de maker van je tablet die niet voldoet aan de eisen die het android platform stelt.


  • Vincent uut Apeldoorn
  • Di 19 jul 2011, 21:23

  @Roelf R.

  Kan zijn dat daar het probleem ligt, maar dat maakt geen fluit uit; de uitkomst is hetzelfde bij de officiele market kan ik de programma's NIET KRIJGEN op mijn tab en op de zwarte markt werken de programma's wél gewoon op mijn tab


  • roelf renkema
  • Di 19 jul 2011, 21:46

  Dat is onzin wat je uitkraamt en dat weet je best, veel programmas op de BM zullen niet werken nadat je ze hebt gedownload, omdat ze gekraakt zijn, virussen bevatten, of gewoon niet geschikt zijn voor je goedkope tabje want dat is meestal het geval als je iets niet kunt krijgen in de Market, heb ik mijn mijn galaxy ook en heb altijd moeten vast stellen dat het soms uit andere bron wel laad maar altijd een probleem heeft. Net als mensen die denken dat als ze iets ergens niet kunnen krijgen ze het dan mogen stelen.


  • Vincent
  • Di 19 jul 2011, 22:33

  @roelf Veel Apps heb ik ook niet nodig. Met drie nuttige was ik al tevreden en JA ze werken wel. En nee hij stuurt geen SMS'jes simpel omdat het een tab is zonder GSM functie... Dus wat is jou probleem eigenlijk.??? En omdat ik een goedkope Tab heb vind Google maar dat ik geen Apps uit de market moet kopen.????????????? vreemd verdien model dan wel...


  • Claudia
  • Wo 20 jul 2011, 00:23

  @Vincent Dit ligt aan de fabrikant, niet aan Google. In feite ondersteunt Google alleen tablets met Honeycomb en levert daar dan de Android Market mee. Uitzondering zijn de Galaxy Tab en de Flyer trouwens. Schaf je een goedkope tablet aan met een Androidversie die eigenlijk geschikt is voor telefoons, dan worden er in de regel nooit Google native apps meegeleverd. Vandaar ook dat deze tablets zo goedkoop zijn.


  • Vincent
  • Wo 20 jul 2011, 00:52

  @Claudia Blijft raar dta ik zelf niet mag bepalen wat ik wel of niet op mijn Tab zet voor een goed programma wil ik net als op mij desktop gewoon betalen, maar het KAN niet... trouwens de meegeleverde google maps en Gmail etc doen het gewoon.. Dussssss Uiteindelijk ligt het toch aan Google die heeft beslist om mijn "goedkope" Tab niet te ondersteunen....Ze hadden ook gewoon een disclaimer er bij kunnen plaatsen "deze is niet ondersteund etc de juiste werking kan niet gegarandeerd worden etc voor eigen risico etc" Dus dan ook niet raar op kijken als, de toch voor bijna de helft verkochte, goedkope Tab gebruikers geen gebruik maken van de android market....


  • roelf renkema
  • Wo 20 jul 2011, 10:18

  @Vincent Google vindt helemaal niks van jou goedkope tab. De maker daarvan heeft je gewoon een poot uitgetrokken dat moet je niet bij Google neerleggen. Ons is zunig. en Daarom moet je op de blaren zitten en de verantwoordelijkheid niet ergens anders neerleggen. Het zou wat wezen als developers verplicht zouden worden te porten naar systemen die niet goed werken.


  • Steve
  • Wo 20 jul 2011, 10:49

  Ik denk niet dat Google zo blij is met die wildgroei aan Android tablets. Consumenten wijzen toch snel naar Android als hun (cheape) google gadget niet goed of half functioneert, niet wetende dat er 2.2 of 2.3 op draait in plaats van Honeycomb... Zo werk je natuurlijk wel diensten als de BM aan.


  • vincent
  • Wo 20 jul 2011, 11:00

  @Roelf ik hoef helemaal niet op de blaren te zitten mijn Tab werkt goed en de gratis Apps ook.SIMPEL


  • roelf renkema
  • Wo 20 jul 2011, 11:40

  @Steve
  Google heeft daarom ook al gereageerd met een aanwijzing in de webversie van de android market of je hardware geschikt is of niet.

  Je kunt daar beter op letten, heb apps gehad die ik in de market niet kon krijgen en die ik uit andere bronnen heb gehaald. Sommige werkten sommige niet. De werkenden overleden vaak aan een update.

  Dus wil je productief blijven is mijn advies om bij de market te blijven. Doe je dat niet zeur dan niet over Google en vooral ga niet lopen stelen van developers die het al moeilijk genoeg hebben.

  Mensen als Vincent zijn gewoon onverbeterelijk ze zien in alles complotten en weten hun eigen fouten altijd wel goed te praten immers ligt alles aan anderen.

  Wat die BM betreft is het op Linux heel gewoon dat dit soort repositories bestaan. Ze hebben een doelgroep en zijn meestal alleen bekend bij ingewijden. Daar ligt dan ook meteen het gevaar en de verantwoordelijkheid van dit artikel. Je gooit noobs tussen de krokodillen. Das niet niks.


  • vincent
  • Wo 20 jul 2011, 12:00

  @Roelf en die aanwijzing in de webversie is niks verkeerd mee, zoals ik eerder vermelde al, maar dat google vervolgens mij verbied om een product te kopen die gewoon werkt op mijn Tab, daar schiet ik niks mee op. En daarbij de Apps die ik heb die waren in de official market ook al gratiz.....(oa tweetdeck) dus dat argument van ontwikkelaars die dood gaan van de honger slaat kant nog wal..


  • Steve
  • Wo 20 jul 2011, 12:29

  @ Roelf ik snap wat je bedoelt, maar daar heeft een simpele consument geen boodschap aan. Die wil een product dat werkt, niets anders. Als er dan Android op draait zal deze klant de volgende keer nog eens achter zijn oren krabben bij een volgende Google aankoop. Dat bedoel ik meer met mijn opmerking dat Google niet blij is met producenten die de naam van Android met troep naar beneden halen...


  • roelf renkema
  • Wo 20 jul 2011, 13:06

  @steve
  Ja en als de luser dan goedkope MS zooi koopt loopt hij tegen dezelfde problemen aan, geld voor een apple heeftie niet dus.....

  Het probleem ligt hem echt bij de consument en de voorlichting die ze krijgen door bv. mobilecowboys. Jammer dat dat dit keer zo mis ging.


  • roelf renkema
  • Wo 20 jul 2011, 17:45

  Ter completering Google over het incompatible probleem:

  http://www.popsci.com/diy/article/2011-07/ask-geek-why-cant-all-android-ph...


  • Deckers Jan
  • Do 21 jul 2011, 18:37

  Ik begrijp niet dat mensen vaak 500€ betalen voor hun smartphone maar niet 2€ voor een toepassing.
  Door betaling kunnen ook nieuwe versies worden ontwikkeld. En word de ontwikkeling betaald.
  Illegaal software downloaden is diefstal. Ik wens de downloaders dan ook een hoop miserie toe.


  • Vince-Taylor
  • Za 6 aug 2011, 23:32

  Apps moeten gewoon via je telefoon tegoed gekocht kunnen worden !!


  • likmevestje
  • Wo 31 aug 2011, 01:22

  Wat een gezeik... Grote praatjes maar uiteindelijk ga ik toch wel downloaden via blackmart en andere zwartemarkten ...... en @ vincent ik hoop van harte dat jou tel brickt uit het niets ..


  • Ilse
  • Di 1 nov 2011, 09:18

  Waar kan je deze downloaden??


  • martin
  • Do 5 jan 2012, 14:16

  Waar kan ik die downloaden


  • vincent
  • Do 5 jan 2012, 14:45

  de link is weggehaald dus gewoon even google'en


  • de schurk
  • Do 16 feb 2012, 02:47

  Waar gaat al da gezeur over. De meeste die hebben geklaagt hebben het toch gedownload. En of je er nu voor betaald of her werkt allemaal hetzelfde. Als je het illegaal download dan kunnn je gegevens gestolen worden. Als je ervoor betaald dan stelen ze je gegevens ook. Waarom heeft een simpele rekenmachine je locatie nodig. Waarom hebben al die apps en games zoveel toegang nodig? De grap is meer da android aangeeft welke gegevens er worden gebruikt door de app of game terwijl apple he niet eens aangeeft maar gewoon doet. Zelfde met whatsapp die stelen werkelijk waar al je gegevens en zeggn zelfs in hn overeenkoms dat ze dat doen en niemand lees het en gaa blindelnks akkoort. En wat kan een virus doen op je telefoon helemaal niks hij gaat er echt niet stuk van. Een virus scanner zegt al snel da iets een virus is terwijl het niet zo is, dan is het vaak een stukje code maar dat is een heel ander verhaal. Oftwel niet zo klagen want het lijkt alsof de meeste schijnheiligen klagen maar toch downloaden. Ik betaal liever geen euro want ze stelen me gegevens toch. En ik weet hoe het werkt maak zelf ook apps en share apks op het web. Als je toch download gebruik dan de app "lucky patcher" google het zit niet in de market. Gegroet en een goede blog post vind ik dit ga zo door. Graag een mooie post over privacy en keer voor de lamers.

  Greets,

  De dief ;p


  • Raymond
  • Di 20 mrt 2012, 08:49

  @de schurk
  Dat is best zielig, doe maar niet interessant want het feit dat je niet weet waarom bepaalde rechten nodig zijn getuigd ervan dat je geen reet verstand heb van app ontwikkeling.


  • ikke
  • Ma 26 mrt 2012, 18:49

  ik snap niet waarom mensen hier zo'n groot probleem van maken. Cd's, flims en tv series worden ook masaal van het internet geplukt.
  Blackmart is handig voor mensen die geen creditcard hebben en ook niet de mogelijkheid hebben deze aan te schaffen(en dan heb ik het niet over minderjarigen). Ook zijn er veel mensen die eerst lang sparen om een smartfoon te kunnen betalen.
  Dus laat iedereen gewoon lekker z'n eigen ding doen......


  • MC Marc Wielaert [website]
  • Ma 26 mrt 2012, 19:50

  Toch staat het gewoon in de tekst: "Wanneer je de applicatie op je telefoon gaat zetten, moet je "onbekende bronnen" in je telefoon aangevinkt hebben." Daar is er later nog aan toegevoegd: "Let op: Het gebruik van een zwarte market is i.v.m. virussen e.d. geheel op eigen risico. Wees gewaarschuwd voor dit soort situaties."

  Het gaat dus nog een stuk verder dan het "gratis" downloaden van (gehackte) software. Het kan "gratis" lijken, maar de kans dat je iets op je telefoon zet dat namens jou bijvoorbeeld een heleboel kostbare SMS'jes verstuurd naar een betaalnummer in Verweghistan is niet alleen aanwezig, maar zelfs zeer groot.

  Het is dus ontzettend stom om op een site als deze je apps te betrekken: er komen ook steeds meer "vermomde apps". Die zien er net zo uit als de officiële, maar doen veel meer dan je wilt. Dus doe vooral "je eigen ding", maar kom niet hier uithuilen als je opeens een paar duizend euro armer blijkt. Vergelijk het maar met sex zonder condoom. Misschien dat die analogie het nog wat duidelijker maakt. Het risico wordt alleen maar groter, en virusscanners geven je werkelijk geen enkele garantie.


  • arthur
  • Di 10 apr 2012, 01:11

  zeikerds....
  als het goed is heeft iedereen de leeftijd bereikt hier om zelf te kunnen bepalen wat kan en wat niet kan. beetje minderwaardig lopen te doen tegen iemand over een artikel dat is geschreven. ga toch alsjeblieft een hobby zoeken. vind je het niet kunnen download je het niet, ga je lekker een ander artikel lezen, of je doet een reactie bv: hey je artikel komt een beetje te aansporend over... misschien moet je het anders schrijven....
  het is maar een idee.. maar dat houd het net even wat leuker en kom je niet over als een of ander zielige mierenneuker die zijn frustratie kwijt moet maar gewoon als een volwassem man, probeer het eens.

  Nou ga ik eerst even die blackmarket eens uitproberen.
  Verder goed duidelijk artikel voor de normale mensen onder ons die wel een leven hebben.

  ciao


  • mel
  • Di 17 apr 2012, 15:54

  Hoe downloads je blackmart


  • art2levi
  • Di 17 apr 2012, 20:38

  aangezien ik gezeik verwacht als ik een link hier zet, doe ik het niet.

  maar google even met je phone "download blackmarket .apk free" en je krijgt genoeg sites waar je het kan downloaden.


  • MC Marc Wielaert [website]
  • Di 17 apr 2012, 21:25

  Het feit dat je "gezeik" verwacht geeft al aan dat je weet dat het allemaal niet ok is. Maar er is genoeg gewaarschuwd hier, dus veel plezier ermee. Enjoy de site, enjoy the risks, maar kom hier niet janken als je telefoonrekening of erger geplunderd blijkt.


  • art2levi
  • Wo 18 apr 2012, 12:23

  zie... dat bedoel ik...


  • ikke
  • Do 19 apr 2012, 00:19

  @Marc
  ik zie niemand hier janken over virussen oid.
  en dan nog is het mijn telefoon, waar ik voor heb betaald.
  dus als ik daar iets via een black market op wil zetten moet ik dat lekker zelf weten.
  het zou te gek voor worden zijn als jij daar over beslist


  • ikke
  • Do 19 apr 2012, 00:22

  @Marc
  Ow en sex zonder condoom is het lekkerste wat er is.....


  • MC Marc Wielaet [website]
  • Do 19 apr 2012, 00:29

  @ikke
  was niet van plan ook maar iets te beslissen wat jij met je telefoon doet. Enjoy (met of zonder)


  • aarsmaad
  • Do 19 apr 2012, 08:00

  Gewoon gratis downloaden. Maak je niet zo druk om virussen, het valt reuze mee! En als je pech hebt, tja, dan ga je ff huilen, krab je achter je aambeien en ga je vrolijk verder. Hier zitten ze alleen maar zwaar interessant te doen maar, zelfs zei die zo zeuren doen het vaak zonder condoom! Mijn hele htc is gehackt; Cfw, blackmart, apps ect... Grootste maffia is google met haar illegale praktijken ;-) suck my donky balls Raymond en wielaert


  • art2levi
  • Do 19 apr 2012, 13:10

  mooier had ik het zelf niet kunnen zeggen.
  amen!


  • bram
  • Ma 23 apr 2012, 16:53

  Dit ding heeft me mobiel gecrashed


  • aambei
  • Ma 23 apr 2012, 16:56

  Je moet ook niet alles downloaden. Beetje gezondverstand kan geen kwaad. En als je tel echt is gecrasht, dan is het best een zwak toestel... Paracetamol?


  • aambei
  • Ma 23 apr 2012, 16:56

  Je moet ook niet alles downloaden. Beetje gezondverstand kan geen kwaad. En als je tel echt is gecrasht, dan is het best een zwak toestel... Paracetamol?


  • Raymond
  • Wo 25 apr 2012, 13:46

  @aarsmaad
  Aah, je geeft zelf toe dat je een ezel bent. Good for you.


  • nienke
  • Wo 25 apr 2012, 16:46

  Loop toch niet zo te zeiken allemaal. ook op de pc download je software waar je normaal voor moet betalen. Ook voor spullen is er een zwarte markt. Als het je het zo vreselijk vind, download het dan niet, maar zeur niet op mensen die het wel doen en het onzin vinden om voor apps te betalen waar je vaak maar even gebruik van maakt. Ik ben blij met de Black Mart. en als je het niet aanstaat, download je het niet en betaal je toch lekker


  • art2levi
  • Wo 25 apr 2012, 20:37

  het is stil aan de overkant, het is stil aan de overkant!


  • aambei
  • Wo 25 apr 2012, 21:40

  @ Raymond
  Zuig er maar lekker aan... Hmmm, aaaah, ooooh... Raymond toch, stoute jongen hoor....


  • Redactie [website]
  • Di 1 mei 2012, 15:52

  De reacties worden steeds onzinniger en verzanden in scheldpartijen. Tijd dus om er een eind aan te maken. Reacties: OFF!

  Cheers
  Redactie
  Mobile Cowboys


Reviews

 • Review: Drie dagen met de Galaxy Note 4 (video) Toestellen

  Samsung heeft de phablet groot gemaakt, letterlijk en figuurlijk. Hoe bevalt de Note 4 na drie dagen?

 • Eerste indruk HTC Desire Eye en Re camera Toestellen

  HTC zet stevig in op foto's, video's en selfies. De Desire Eye en Re camera van dichtbij bekeken,

 • Eerste indruk Sony Xperia Z3; mega accu en dito camera Toestellen

  Sony heeft de Xperia Z3 precies op de juiste punten beter gemaakt dan zijn voorganger en concurrenten

 • Eerste indruk iPhone 6 en iPhone 6 Plus: groter, grootst Toestellen

  De twee nieuwe iPhones zijn vooral groter en ronder dan de voorgangers. Hoort Apple nu bij de 'grote jongens'? Mijn eerste indruk

Poll

Wanneer is jouw angst voor dataroaming verdwenen?

MC Fotofeed

Foto-Donker-Lumia-920

Top 5 toestellen

 1. Nokia Lumia 800 (27175)
 2. Nokia Lumia 900 (22680)
 3. Nokia C6-01 (21908)
 4. Samsung i9100 Galaxy S II (21208)
 5. Foony (20857)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MC nieuwsbrief:

DC Mobile

Zoeken

Facebook MCContact met MC

Add to Google
RSS Feed

© 2005-2014 Mobilecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Mobilecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines