Toestellen
14 maart 2007 - Ron Smeets

Zwitserse Opus Operis Smartphone komt deze lente

Toen we deze Smartphone voor het eerst zagen wilde de Zwitserse maker Zenum ons nog doen geloven dat de releasedatum ergens in November van het afgelopen jaar (2006) zou liggen.

Die datum is echter al een maand of vier geleden gepasseerd. Nu staat op de site van Zenum inmiddels de (aangepaste) aankondiging dat de Opus Operis deze lente uitgebracht zal worden. Die aankondiging en het tijdstip waarop dat gedaan wordt zal ongetwijfeld iets te maken hebben met de CeBIT die morgen in Hannover van sart gaat. We zullen zien!

Voor de volledigheid nog even de specificaties die Zenum op haar website eerder al noemde: Tri-band GSM, GPRS, 2 MP camera, WiFi, OMAP 750 processor, 128Mb ROM, 64Mb RAM, 2.5inch (6.2cm) QVGA display, Bluetooth 1.2 en een miniSD kaart. Als OS stond Windows Mobile 5 in de planning, maar dat zou nu dus ook wel eens versie 6 kunnen worden natuurlijk.Gerelateerde links:
TAG Heuer ook bezig met luxe GSM
Veelzijdige Zwitserse design smartphone op komst
Design Smartphone van Russische 'afkomst'
Zwitserse multimode smartphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.