Accessoires
06 november 2008 - Ron Smeets

Zweedse stereo Bluetooth Audio speakerdock onthuld

Tegelijk met de W705 heeft Sony Ericsson ook haar eerste Bluetooth Stereo speaker, MBS-900, dock voor mobieltjes en andere MP3 spelers (met Stereo Bluetooth functie) officieel onthuld.

Dit is het gadget dat ik ruim een maand geleden, samen met nog een tiental gelukkige journalisten en bloggers, al even mocht bekijken, betasten en beluisteren tijdens een bezoek aan Sony Ericcson's R&D kantoor in Lund ;-)

Ja, dit is dus het gadget waarvan ik toen, bij terugkeer in Nederland, al eens een schetsje van heb gepubliceerd.

De MBS-900 kan dus de muziek afspelen die je draadloos vanaf je Walkmantoestel (of andere MP3 speler met Stereo Bluetooth functie) naar het apparaat streamt. Mocht je hem willen aansluiten op een speler die geen Bluetooth heeft dan kun je daarvoor de 3.5mm audio ingang gebruiken. Bedienen kan rechtreeks via je Walkmanphone of op het OLED display met touch-toetsen op het apparaat zelf.

Ik heb het toestel in Zweden al kunnen beluisteren en hoewel de Sony Ericsson medewerkers toen benadrukten dat de hardware nog niet helemaal af was en er in het prototype ook nog niet de definitieve speakers zaten klonk hij toen al best goed.

Ten opzichte van het prototype is vooral de voorkant, daar waar de speakers achter zitten, nog behoorlijk aangepast. De speakers zijn, zo lijkt het nu, niet meer zichtbaar achter de stoffen befekking.

De MBS-900 zal, net als de W705, begin volgend jaar (2009) op de markt komen. De prijs is nog niet bekend.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.