Toestellen
18 maart 2008 - Ron Smeets

Zwarte N82 nu ook officieel aangekondigd door Nokia

Foto's waren er al en hij werd zelfs al in een reclamefilmpje gespot, maar nu heeft Nokia de zwarte uitvoering van de N82 ook officieel aangekondigd.

Het toestel zal binnen enkele weken in de winkels gaan verschijnen en kost 400 Euro (ex BTW en abonnement). Daarbij wordt overigens niet vermeld in welke landen het toestel als eerste zal gaan uitkomen, maar gezien het feit dat de huidige uitvoering al bijna overal te koop is zal het zwarte model ook hier in Nederland en België niet lang meer op zich laten wachten, denk ik.

Qua specs is de zwarte N82 gelijk aan de titanium zilveren versie die al een tijdje te koop is, maar hij wordt wel uitgerust met de nieuwste firmware versie waarbij opties als 'Geotagging' en direct uploaden van video's naar YouTube toegevoegd zijn.

Natuurlijk zal de betreffende firmware ook beschikbaar komen voor de bestaande N82 modellen.Gerelateerde links:
Live foto's van de zwarte N82
Zwarte N82 in Zweedse video
De N82 in zwart en pastelkleuren
Eerste echte foto's van de zwarte Nokia N82 uitgelekt?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.