Entertainment
20 oktober 2006 - Ron Smeets

Zwanger van 48 mobieltjes

Een zwangere Egyptische vrouw die op het vliegveld van Cairo de douane wilde omzeilen door te zeggen dat haar weeen begonnen waren is door haar eigen slechte acteerprestatie ontmaskerd als GSM smokkelaar.

Oplettende douaniers kregen argwaan doordat haar paspoort vol stond met recente visum stempels. Veel te veel voor een hoogzwangere vrouw, zo concludeerde de controleur.

De vrouw werd vervolgens gefouilleerd en toen bleek dus dat ze zwanger bleek te zijn van 48 mobiele telefoons die ze op die manier het land wilde in smokkelen. De vrouw werd gearresteerd en haar 48 'kinderen' in beslag genomen.

Update: Op zoek naar de gerelateerde berichten ondekte ik een vrijwel identiek verhaal van een jaar geleden. Ook toen een vrouw op het vliegveld van Cairo met 48 GSM's onder haar burka. Dezelfde dame? Of een broodje aap verhaa?!?Gerelateerde links:
Na de drugshond nu ook een GSM hond
40 jaar voor het smokkelen van een mobieltje
GSM's in zak chips
Vrouw met 48 GSM's onder haar 'jurk'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.