Accessoires
07 januari 2016 - Ron Smeets

Zwanger of niet? Daar is nu ook een smartphone app met bluetooth tester voor High tech predictor test geeft ook tips en zorgt voor afleiding tijdens het wachten

Vrouwen die willen weten of ze al dan niet zwanger zijn kunnen al jaren vertrouwen op de bekende predictor tests. Aangezien tegenwoordig voor vrijwel alles een smart variant en of health app ontwikkelt wordt kon de zwangerschapstest natuurlijk ook niet achter blijven. Op de CES is de First Response Pregnancy Pro test gepresenteerd. Die bestaat behalve uit de bekende urine tester uit een smartphone app. De tester wordt bovendien via Bluetooth aan de smartphone en app gekoppeld.

De zwangerschapstest zelf werkt overigens als vanouds. Nadat je over de tester geplast hebt duurt het enkele minuten voordat het resultaat bekend wordt. Echter, dat verschijnt niet meer door verkleuring van een stripje maar op de smartphone. Om de privacy te waarborgen staat op de tester een pincode die je in de app moet invoeren voordat het resultaat zichtbaar wordt.

Maar er is meer. Bij aanvang van de test moet de dame in kwestie eerst een paar vragen beantwoorden. Dit is onder andere om te bepalen of de eventuele zwangerschap al dan niet gepland is en wat de eerste dag van je menstruele cyclus was. Tijdens het wachten kun je de spanning verlichten met wat in-app entertainment of rustgevende (meditatie) tips. Als de uitslag bekend is dan volgen eventueel nog extra tips. Heb je aangegeven dat je zwanger wilt worden en is de uitslag negatief, dan verschijnen linkjes naar informatie over het vergroten van de kans op succes. Of je bij een ongewenste zwangerschap ook doorverwezen wordt naar een abortus kliniek wordt niet gezegd...

Voor zover bekend is deze 'high tech' zwangerschapstest nog niet in Nederland of België verkrijgbaar.

First Response Pregnancy Pro, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.