Geruchten
27 november 2008 - Ron Smeets

Zune phone gerucht duikt weer op

Het is weer bijna tijd voor de Consumer Electronics Show in Las Vegas en dus duikt ook weer eens het gerucht rondom de komst van een Microsoft Zune met belfunctie op.

Volgens Jim Goldman van CNBC heeft een 'betrouwbare bron' binnen Microsoft hem toevertrouwd dat de software gigant van plan is de nog steeds niet bijster succesvolle Zune Player aan een grondige in- en uitwendige facelift te onderwerpen.

Volgens de bron zou het project, met codenaam 'Pink', moeten leiden tot de verdere ontwikkeling en productie van de Zune Phone.De reden dat de geruchten nu wel geloofwaardig zouden zijn is het feit dat Microsoft een tijdje geleden Danger Inc, de makers van de populaire HipTop, gekocht heeft.

We zullen zien maar ik gok er op dat deze geruchten na de CES in Januari, als blijkt dat er wederom niets concreets het kamp van Microsoft verlaten heeft dat op de Zune Phone lijkt, vanzelf weer (voor zo lang als het duurt) zullen verdwijnen. Of Steve Ballmer komt zelf weer met een ontkennende verklaring.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.