Geruchten
05 februari 2007 - Ron Smeets

Zune Phone dichterbij dan verwacht

Vlak voor de introductie van de iPhone liet Robbie Bach al doorschemeren dat Microsoft met de gedachten speelt om een GSM versie van de Zune op de markt te gaan brengen als tegenhanger van Apple's mobieltje.

Inmiddels hebben zowel Steve Ballmer als Bill Gates, toch niet zomaar twee Microsoft 'medewerkers', al de nodige kritiek geuit op het concept van de iPhone, maar volgens Crunchgear is de komst van de Zune Phone toch echt nog maar een kwestie van tijd.

Ronduit opvallend is de stelling dat Microsoft's Zune Phone hoogstwaarschijnlijk NIET uitgerust zal worden met Windows Mobile 5 (of 6) maar van een aangepaste versie van het OS dat nu ook op de muziekversie van de Zune geinstalleerd is.

Volgens de anonieme bron binnen Microsoft zal de Zune Phone voor de Kerst van 2007 in de winkels liggen. Waarschijnlijk alleen in de VS want Europa verwacht rond die tijd pas de 'gewone' Zune.

Als deze geruchten waar blijken te zijn, dan mogen we nog een felle strijd verwachten tussen de mobiele afdelingen van Microsoft en Apple.Gerelateerde links:
Bill koopt geen iPhone
Microsoft over de IPhone
iPhone laat nog genoeg te wensen over
iPhone al nagemaakt?
Zune in twee weken naar 9% marktaandeel
iPod of Zune?
Zune pas eind 2007 naar Europa
Oprichter MP3.com noemt de Zune nu al de Flop van 2007
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.