Nieuws
31 oktober 2006 - Ron Smeets

Zune pas eind 2007 naar Europa

De Europese gadgetfreak heeft nogal wat klappen te verduren gekregen de afgelopen maanden. De volgende in de rij is de aankondiging van Microsoft dat de Zune, ondanks eerdere berichten, NIET voor deze kerst in de Europese winkels zal komen te liggen.

De Amerikaanse release is op 17 November aanstaande, gelijktijdig met de PS3. Volgens Dene Schonknecht, verantwoordelijk voor samenwerkingen op het gebied van media en entertainment, is er nog geen verkoopkanaal voor de Zune in Europa opgezet. "Dit betekent dat we nog een heel eind verwijderd zijn van een Europese release."

Microsoft verwacht dat de Zune op z'n vroegst volgend jaar, in 2007, rond de kerst, maar mogelijk zelfs pas begin 2008, het Europese daglicht zal zien.Gerelateerde links:
Countdown klok voor de Zune
Dock voor de Zune
Oprichter MP3.com noemt de Zune nu al de Flop van 2007
De Zune en iPod fotoshoot. . .
Microsoft Zune komt voor de kerst
Zune voor 300 Euro in de winkel
Microsoft's iPod wordt de Zune
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.