Accessoires
30 november 2006 - Ron Smeets

Zune in twee weken naar 9% marktaandeel

Het is nu twee weken geleden dat in de VS de Zune, Microsoft's antwoord op de iPod, gelanceerd werd.

Hoewel de reviews van de Zune over het algemeen behoorlijk positief waren voorspelden velen dat de speler toch geen succes zou worden. De oprichter van MP3.com noemde de Zune zelfs al DE flop van 2007.

CNN meldt vandaag dat de Zune er echter in geslaagd is om in twee weken tijd een marktaandeel van 9% te veroveren en da's bepaald geen geringe prestatie als je het mij vraagt.

Natuurlijk blijft de iPod onbetwist de nummer 1 in de VS, met een marktaandeel van meer dan 70%, maar let op, de Zune komt er dus aan!

Bron: WebwereldGerelateerde links:
Zune: geen toekomst?
iPod of Zune?
Zune wellicht ook in het roze
Eerste review van de Zune: licht, sexy en goed
Zune pas eind 2007 naar Europa
De Zune en iPod fotoshoot. . .
Microsoft's iPod wordt de Zune
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.