Nieuws
23 augustus 2011 - Ron Smeets

Zuid Korea wil 'eigen' smartphone OS voor LG en Samsung?

Dit is toch wel een bijzonder berichtje. Ten eerste omdat er al zoveel smartphone OS'en zijn en ten tweede omdat de Zuid Koreaanse overheid zich ermee wil gaan bemoeien.

Schijnbaar denken de lokale politici dat Samsung en LG het nodig hebben om, met inbreng van de overheid, een eigen, Zuid Koreaans, smartphone OS te gaan ontwikkelen in de concurrentiestrijd met andere fabrikanten die gebruik maken van iOS, Android en Windows Phone.

Het plan van de Zuid Koreaanse overheid is om een joint-venture met LG en Samsung op te starten waarbij de overheid geld gaat investeren in de ontwikkeling van (weer) een nieuw, open source, smartphone OS. Dat zou de twee fabrikanten niet alleen moeten gaan helpen in hun strijd tegen Apple en diens iOS maar ook in de concurrentieslag met andere fabrikanten die gebruik maken van het Android OS. Het idee hiervoor is mede ook ingegeven door de overname van Motorola Mobility door Google.

Welnu, Samsung heeft al laten weten daar geen interesse in te hebben en als je het mij vraagt zit de mobiele wereld ook niet echt te wachten op nog een nieuw smartphone OS. Kijk maar naar de marginale prestaties van Bada en WebOS (dat nu dus zelfs ophoudt te bestaan). 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.