Toestellen
31 mei 2012 - Ron Smeets

ZTE wil 's werelds dunste smartphone record pakken

Dit soort wereldrecords zijn meestal maar een kort leven beschoren maar op een Chinese site is zijn enkele kiekjes opgedoken van een, nog onbekende, ZTE smartphone die maar 6.2 milimeter 'dik' zou zijn. Als dat klopt dan is dat inderdaad een 'dunste smartphone wereldrecord'.

In januari was het nog Huawei dat deze 'titel' binnensleepte met de Ascend P1 S (6.68mm), maar die waren hem al weer kwijtgeraakt aan Oppo die onlangs een smartphone van 6.65mm presenteerden. De stap van ZTE naar 6.2mm is in verhouding wel groot.

Een van de bobo's van ZTE, die de foto's online gezet heeft, zegt verder dat de ZTE Athena een 720p IPS scherm, een Cortex A15 processor, 64GB intern geheugen en Android 4.0 (ICS) met ZTE's eigen Mifavor Android UI zal krijgen. De kiekjes:

ZTE-6mm-Smartphone-Teaser-a ZTE-6mm-Smartphone-Teaser-b

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.