Toestellen
30 juni 2011 - Ron Smeets

ZTE verwacht 80 miljoen mobieltjes te verkopen in 2011

Als onafhankelijk merk is ZTE niet echt een bekende naam bij ons, maar de Chinese fabrikant was in 2010 na Nokia, Samsung en LG toch de vierde fabrikant ter wereld, gerekend naar het aantal verkochte toestellen. Daarmee liet het onder andere Apple, HTC en Sony Ericsson (ver) achter zich.

Voor dit jaar heeft ZTE de verwachting uitgesproken om meer dan 80 miljoen toestellen te verkopen. Een stijging van ruim 40% vergeleken met 2010.

Als dat uitkomt, de top drie niet al te veel steken laat vallen en Apple of HTC geen ver(drie)dubbeling van hun verkoopaantallen boeken, dan blijft ZTE ook dit jaar de nummer vier van de wereld. Overigens verwacht de Chinese fabrikant dat een substantieel deel van de groei voor dit jaar op rekening komt van de groeiende vraag naar (goedkope) smartphones. Vorig jaar werden 3 miljoen ZTE smartphones verkocht. Dit jaar zou dat aantal verviervoudigen naar minimaal 12 miljoen.

Persbericht

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.