Nieuws
09 augustus 2011 - Ron Smeets

ZTE verkoopt 35 miljoen mobieltjes in de 1e helft van 2011

Eind juni kondigde ZTE nog aan dat de Chinese fabrikant van vooral OEM mobieltjes dit jaar 80 miljoen mobieltjes wil gaan verkopen.

Welnu, in de eerste helft van 2011 heeft ZTE daarvan al 35 miljoen toestellen verkocht, zo blijkt uit de meest recente cijfers van de fabrikant.

Zoals gezegd is ZTE hier met name bekend als maker van mobieltjes die onder de merknaam van een provider verkocht worden, maar de fabrikant richt zich ook al geruime tijd op de priductie en verkoop van (goedkope) smartphones In de EU heeft de fabrikant inmiddels contracten met meer dan 65 providers. Vooral de ZTE Blade (foto hierboven), een Android smartphone, doet het goed. Daarvan zijn er inmiddels, wereldwijd, meer dat 2.5 miljoen verkocht en ZTE verwacht nog dit jaar de grens van 5 miljoen te kunnen doorbreken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.