Toestellen
06 december 2011 - Ron Smeets

ZTE V881 met Android gespot

ZTE was in 2010 al uitgegroeid tot 's werelds vierde mobiele telefoonfabrikant. De Chinezen verkopen vooral veel, vriendelijk geprijsde, toestellen in hun eigen land en maken diverse 'OEM modellen' voor providers, ook hier in Europa.

In februari presenteerde ZTE de V880 Blade, een goedkope Android smartphone die het, volgens de verkoopcijfers, behoorlijk goed gedaan heeft. Nu is in China de vermoedelijke opvolger gespot, de ZTE V881.

Bij het zien van de kiekjes hieronder moest ik gelijk aan de Sony Ericsson Xperia Neo denken. ZTE heeft in het verleden ook al diverse toestellen gemaakt die schaamteloze kopiën waren van bestaande modellen van onder andere Nokia, Samsung, HTC en dus ook Sony Ericsson.

De ZTE V881 is nog niet officieel gepresenteerd maar volgens de geruchten wordt dit een Android Smartphone met een 3.8 inch WVGA display (800 x 480 pixels), een 1GHz Qualcomm processor met 512 MB RAM en een 5 megapixel camera. De verkoopprijs zou rond de 160 dollar (ca 120 Euro) liggen.

ZTE-V881-c ZTE-V881-a ZTE-V881-b ZTE-V881-d

Bron (Chinees), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.