Tablets
28 september 2011 - Ron Smeets

ZTE toont eerste tablet met Tegra 3 (quad core) processor

Op de Chinese 'CES' heeft ZTE behalve haar eerste Windows Phone 7.5 (Mango) smartphone ook 's werelds eerste Android tablet die voorzien is van een 1.5GHz quad core Tegra 3 processor; de ZTE T98.

Behalve de (belangrijkste) specs heeft ZTE helaas nog geen informatie gegeven over de eventuele (Europese) beschikbaarheid en prijzen van ZTE T98.

Naast de Tegra 3 processor en Android 3.2 (Hineycomb) heeft de ZTE T98 onder andere een 7 inch WXGA touchscreen display (1200 x 800), 1GB RAM, 16GB geheugen, een 5 megapixel camera met full HD (1080p) video opname functie aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorkant en een 4000mAh accu. De ZTE T98 ondersteund zowel 3G / GSM als WiFi verbindingen maar met 11.5mm is hij niet erg dun, vergeleken met de meeste andere tablets.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.