Toestellen
26 september 2011 - Ron Smeets

ZTE Tania; de 1e Chinese Windows Phone 7.5 Mango smartphone

ZTE is bij ons, als onafhankelijke toestel fabrikant niet zo heel erg bekend. Er liggen wel een aantal (smart)phones van dit merk in de winkels, maar de meeste toestellen zijn toch zogenaamde OEM's met het merk van een provider er op.

Vandaag heeft ZTE, qua verkoopaantallen al een tijdje de nummer 4 van de wereld, in China haar eerste Windows Phone 7.5 (Mango) toestel onthuld. De ZTE Tania wordt een mid-range toestel maar het is nog niet bekend of zij ook in de Nederlandse winkels zal opduiken.

De meest noemenswaardige specs van de ZTE Tania bevatten een 4.3 inch WVGA touchscreen display, dual band UMTS / HSPA support, 4GB intern geheugen, een 1 GHz single core processor met 512MB RAM, een 5 megapixel camera, Bluetooth, WiFi en A-GPS. Zoals gezegd geen bijzonder high-end smartphone maar dat is voor de gemiddelde ZTE niet echt een verrassing. Meer specs (indien die er zijn) en betere foto's zijn er op dit moment helaas nog niet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.