Toestellen
26 december 2012 - Ron Smeets

ZTE presenteert de Nubia Z5 in China

ZTE heeft vandaag de Nubia Z5 officieel gepresenteerd (Chinees). Dit is de 5 inch quad core Android smartphone die een week of drie geleden al eens gespot werd.

Enkele specs waren toen dus ook al gelekt en de meeste daarvan zijn nu bevestigd. De ZTE Nubia Z5 is bovendien met 7.6 millimeter erg dun en het 'randje' naast het scherm is maar 2.67mm 'breed'.

De Nuba Z5 wordt geleverd in een 'standaard' aluminium uitvoering die rond de 450 euro zal kosten. Ook komt er een titanium model. Die wordt met bijna 1100 Euro ietsje (ahum) duurder. Wanneer, en waar (behalve in China), de ZTE Nubia Z5 in de winkels zal liggen is nog niet bekend. Mogelijk dat daarover meer bekend gemaakt wordt tijdens de CES in Las Vegas over een week of twee.

Alle (belangrijke) specs op een rijtje:
- 5 inch full HD display (1920 x 1080)
- 1.5GHz quad core Qualcomm Snapdragon S4 processor met 2GB RAM
- 32 GB geheugen
- 13 megapixel camera met full HD video opname functie
- 3000 mAh accu
- Android 4.1.1 (Jelly Bean)
- WiFi, 

ZTE-Nubia-Z5-b ZTE-Nubia-Z5-c

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.