Geruchten
27 februari 2015 - Ron Smeets

ZTE Nubia Z9 lijkt op de iPhone 6 (Plus) en de Xperia Z2 Twee gelekte foto's tonen gelijkenis met Apple en Sony smartphones

ZTE behoort met Huawei en Xiaomi tot de grootste Chinese smartphone fabrikanten. Helaas lijkt ZTE het stadium van 'beter goed gejat dan slecht gemaakt', nog niet helemaal ontgroeid te zijn. Neem nu de Nubia Z9. Dit is een toestel die waarschijnlijk de komende dagen in Barcelona gepresenteerd gaat worden.

Vandaag lekte een tweede afbeelding van dat toestel uit. Daarop is toch wel enige (ahum) gelijkenis te zien met de Xperia Z2 van Sony. Echter, enkele weken geleden dook ook al eens een vermeende afbeelding van de Nubia Z9 op. Die was van de voorzijde genomen en vanuit dat perspectief leek het toestel duidelijk meer op de (witte) iPhone 6 Plus.

Echter, enkele weken geleden dook ook al eens een vermeende afbeelding van de Nubia Z9 op. Die was van de voorzijde genomen en vanuit dat perspectief leek het toestel duidelijk meer op de (witte) iPhone 6 Plus. Kijk zelf maar.

Afgaande op bovenstaande kiekjes een duidelijk gevalletje van 'we kopieren van iedereen een beetje' ;) Over de specs wordt nog niet al te veel geroepen. Een 5.5 of 5.7 inch display met hoge resolutie (full HD of QHD) en een Snapdragon 810 processor of eentje van Mediatek. Kortom, het kan nog alle kanten op.

Bron