Toestellen
03 maart 2015 - Ron Smeets

ZTE Grand S3 kan met het oog ontgrendeld worden Nieuwe Chinese smartphone is uitgerust met een iris scanner

In films zie je het vaker; een deur, of ander soort slot, die ontgrendeld worden door het oog van de eigenaar te scannen. Het Chinese ZTE heeft in Barcelona een nieuwe smartphone gepresenteerd die, als een van de eersten ter wereld, uitgerust is met een iris scanner. Ofwel, de ZTE Grand S3 kun je met je oog ontgrendelen via de ingebouwde Eyeprint ID scanner en software

De technologie daarvoor is door ZTE en EyeVerify gezamenlijk ontwikkeld. De scanner 'leest' het voor iedere persoon unieke bloedvatenstelsel in je oogbol en kan op basis daarvan bepalen of het oog dat gescand wordt inderdaad aan de eigenaar van het toestel toebehoort. De scanner is overigens gewoon in de 8 megapixel front camera van het toestel verwerkt.

Toen de eerste vingerafdruk scanners in smartphones geintroduceerd werden doken wilde verhalen op, gezien in films, van afgehakte vingers om smartphones te stelen. Uiteraard zullen er ook nu weer personen zijn die denken met het oog van de buurman zijn ZTE Grand S3 te gaan stelen. Nee, dat werkt niet!

Voorlopig zal de ZTE Grad S3 alleen in China op de markt komen. De prijs bedraagt 2999 Yuan (ca 425 euro). Hieronder staan nog enkele kiekjes en de specs van het toestel

- 5.5 inch full HD (1920 x 1080) display
- 2.5GHz Quad core processor
- 3GB RAM
- 16GB intern geheugen
- 16 megapixel camera met full HD video opname
- 8 megapixel front camera met Eyeprint ID irisscanner
- Android 4.4 KitKat
- 3100 mAh accu

Foto Irisscan demo: GSM Helpdesk

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.