Geruchten
23 augustus 2012 - Ron Smeets

ZTE Blade III gespot in Finland

ZTE is al een paar jaar de op drie na grootste mobiele telefoonfabrikant ter wereld. Dat hebben de Chinezen met name te danken aan de 'lokale' verkoop maar zo langzamerhand duiken ZTE toestellen ook steeds vaker buiten China op. De Blade (en Blade II) modellen zijn daar het meest aansprekende voorbeeld van.

Binnenkort presenteert ZTE de Blade III. Het toestel is deze week al gespot op de website van een Finse, online, telefoonwinkel. Bij mij kwam gelijk een 'HTC Desire' gevoel naar boven. Jammer dat sommige Chinese fabrikanten het principe van 'beter slecht gestolen dan goed gemaakt' (of zoiets ;-)) nog steeds niet hebben laten varen. Oordeel zelf maar.

De ZTE Blade III heeft volgens de gegevens van de Finse telefoonwinkel een 3.5 inch display met een resolutie van 800 x 480 pixels, een 1 GHz Snapdragon processor, het Android besturingssysteem (ICS?) en een 5 megapixel camera. Het prijskaartje dat aan de ZTE Blade III hangt bedraagt €199,90. Eerdere geruchten spraken echter over een 4 inch scherm. Kijkend naar de afbeeldingen lijkt mij dat dit display ook groter is dan 3.5 inch maar het bewijs daarvoor kan, door het ontbreken van vergelijkingsmateriaal, nog moeilijk geleverd worden. Afwachten dus maar op de eerste officiele berichten uit het kamp van ZTE. De kiekjes:

ZTE-Blade-III-b ZTE-Blade-III-c ZTE-Blade-III-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.