Nieuws
20 januari 2012 - Ron Smeets

ZTE betaalt 18 tot 24 Euro per Windows Phone licentie

Tijdens de lancering van de ZTE Tania, afgelopen woensdag in Londen, heeft de Chinese fabrikant een bijzonder inzicht gegeven in de kosten die men aan Microsoft moet afdragen voor een Windows Phone licentie.

Volgens een ZTE woordvoerder liggen die namelijk voor hun tussen de 18 en 24 Euro. Als dat bedrag juist is, dan betekent het dat Microsoft aan fabrikanten niet dezelfde licentiekosten in rekening brengt.

Volgens analisten betalen fabrikanten als Samsung en HTC namelijk (veel) minder, tussen de 8 en 12 Euro. Daarnaast is het alom bekend dat Microsoft aan Nokia eerst ruim 1 miljard dollar betaald heeft om de Finse fabrikant 'in te lijven'. Dat is natuurlijk wel een overeenkomst die meer behelst dan alleen de levering van Windows Phone licenties (waarvoor Nokia op haar beurt natuurlijk ook weer betaalt), maar toch.

Volgens ZTE zijn de (software en licentie) kosten voor het produceren van een Windows Phone toestel beduidend hoger dan voor een Android smartphone.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.