Geruchten
26 november 2012 - Ron Smeets

ZTE Apache krijgt een octa core processor

Het Chinese ZTE zou volgens berichten uit China, net als Samsung, ook werken aan de ontwikkeling van een octa (= acht) core processor voor smartphones en tablets. De processor wordt door het eveneens Chinese Mediatek gemaakt op basis van een 28nm ARM 15 MT6599 chip.

ZTE, als de geruchten kloppen, zou deze octa core processor als eerste gaan toepassen in een nog onaangekondigde smartphone met de codenaam ZTE Apache . Dat toestel moetvolgend jaar (2013) al op de markt komen.

De overige specs, voor zover daar nu dus overgespeculeerd wordt, van de ZTE Apache zijn ook niet verkeerd. Zo zou het toestel onder andere ook een full HD (1080p) display met een 13 megapixel camera en zowel 3G als 4G (LTE) support aan boord hebben.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.