Nieuws
20 juni 2015 - Ron Smeets

Zorgeloos overstappen van Android naar Windows Phone? Daar is nu een app voor

Microsoft had al een app voor iPhone gebruikers die makkelijk de overstap naar Windows Phone willen maken. Nu is er ook een app voor de ongetwijfeld miljoenen ontevreden Android eigenaren die eigenlijk al lang een Lumia met Windows Phone wilden aanschaffen maar het overstap proces te ingewikkeld of te veel werk vonden. Uhmmm... dat zouden ze willen bij Microsoft ;)

Maar even serieus. De Android naar Windows Phone switch app bestaat sinds kort echt. Uiteraard in twee uitvoeringen; een Android versie om het overstap proces in gang te zetten en een Windows Phone versie die er voor zorgt dat de meeste data van je Android toestel automatisch, en in goede orde, overgezet wordt naar je nieuwe Lumia (of andere Windows Phone).

Behalve de contacten en foto's kunnen ook video's, muziek en tekstberichten overgezet worden. Dat kan direct naar je nieuwe smartphone, maar als je die nog niet in huis hebt kun je de gegevens ook alvast opslaan in OneDrive, de Microsoft Cloudservice. Het klinkt, en lijkt, allemaal erg makkelijk.

Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat je al je apps wel nog even zelf moet opzoeken, downloaden en installeren vanuit de Windows store. En wees niet verbaasd wanneer blijkt dat van sommige apps (nog) geen Windows Phone versies beschikbaar zijn. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoeveel extra Windows Phone gebruikers deze 'zorgeloos overstappen app', en de iPhone versie ervan, Microsoft gaat opleveren.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.