Accessoires
10 oktober 2006 - Ron Smeets

Zonneklok op je mobieltje

Een poosje geleden zagen we een applicatie die de status van de accu van je GSM in het display weergaf als een leeglopend glas water. Hoe meer power verbruikt werd, des te lager het waterniveau.

Deze variant werkt ongeveer hetzelfde, maar dan met de stand van de zon in relatie tot de tijd van de dag. Bij zonsopkomst zie je op je display aan de onderkant een klein geel streepje verschijnen dat zich, naarmate de dag vordert, uitbreid en in de avond weer ‘onder gaat’.

DE mobiele 'Sunclock' is vrij te downloaden (zip) en werkt op iedere GSM die Flash ondersteund.Gerelateerde links:
Water in m'n display?!?
Ringtones en wallpapers van Mister Twin Peaks
Interactieve GSM wallpaper
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.