Nieuws
10 juni 2010 - Richard Otto

Zonbeschermingsadvies op je mobiel

KWF Kankerbestrijding wil vooral dat iedereen lekker geniet van de zon, maar wel zonder te verbranden. Vanaf vandaag helpt het Zonbeschermingsadvies op maat om op tijd voorbereid te zijn. Het advies is  beschikbaar via e-mail, twitter, hyves, widget en zelfs via een mobiele site en een mobiele applicatie voor meerdere telefoontypen. 

In de mobiele site en applicatie is een huidtypetest en zonkrachtmeter opgenomen. De applicatie koppelt de zonkracht van de dag aan het huidtype. De ontvanger krijgt alleen een waarschuwing als zijn of haar huid door de hoogte van de zonkracht, extra risico loopt om te verbranden.

De app is op diverse mobiele platformen (oa LG, Nokia, Sony Ericsson, Windows Mobile en Samsung) gratis beschikbaar via: sms ZON naar 4414, maar ook via App Store van iPhone en de Android Market. De zonkracht app is ontwikkeld door de colourful tribe in samenwerking met mobile mediabureau Gemoro.

Huidkanker in Nederland
Het aantal gevallen van huidkanker neemt de laatste jaren enorm toe. Dit jaar zullen weer zo’n 40.000 Nederlanders de diagnose huidkanker krijgen. Daarmee is huidkanker uitgegroeid tot epidemie. In 90% van de gevallen is er een relatie met de hoeveelheid UV-straling. De kans op een basaalcelcarcinoom is in Nederland gemiddeld 1 op de 6 voor mannen en 1 op de 7 voor vrouwen. In Australië is dit al 1 op de 2.

Via www.kwfkankerbestrijding.nl en www.zonverstandig.nl is meer informatie te vinden over de campagne en het Zonbeschermingsadvies op maat.

Over de auteur: Richard Otto