Entertainment
14 maart 2010 - Ron Smeets

Zo'n 10.000 Microsoft medewerkers hebben een iPhone

Mensen die bij Nokia werken zullen nagenoeg allemaal met een Fins toestel bellen, met uitzondering natuurlijk diegenen die als opdracht hebben de concurrentie te bestuderen. Hetzelfde beeld zul je waarschijnlijk ook bij alle andere fabrikanten zien.

Bij Microsoft zit de vork natuurlijk iets anders in de steel. De software gigant uit Seattle maakt immers zelf (nog) geen mobieltjes met de eigen merknaam erop.

Toch zou je mogen verwachten dat vrijwel alle medewerkers een Windows Mobile toestel gebruiken, toch? Welnu, een van de topmannen van Microsoft heeft zich laten ontvallen dat ongeveer 10% van alle medewerkers een iPhone heeft. Die schattingen zijn gebaseerd op het aantal iPhone email clients dat toegang zoekt tot het interne mailsysteem van Microsoft.

Overigens durft niet iedere Microsoft medewerker met een iPhone het toestel openlijk te gebruiken op de werkplek. De meesten hebben het toestel namelijk 'vermomd' door middel van een hoesje, anders dan de standaard iPhone cases. Ik neem aan dat ze dan ook voor een andere ringtone gekozen hebben. OK, ik geef toe, dat is ietwat flauw en heel erg oppervlakkig om te doen, maar we hebben het wel over een Amerkaans bedrijf dat geleid wordt door de over-energieke en -enthousiaste Steve Ballmer, een iPhone 'hater' van het eerste uur ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.