Nieuws
10 april 2013 - Ron Smeets

Zoektocht naar bedrijven en personen steeds vaker via mobiel

Volgens een onderzoek van Telefoonboek.nl werd in 2012 eenderde van alle zoekopdrachten naar personen of bedrijven uitgevoerd vanaf een mobiel toestel. Van de gemiddeld 5.5 miljoen bezoekers die maandelijks de site van telefoonboek.nl bezoeken gebruikten 1.6 miljoen een smartphone of tablet.

Zowel bij de smartphones als tablets werd een Apple het vaakst gebruikt. 60% van alle mobiele zoekopdrachten kwamen vanaf een iPhone of iPad. Samsung toestellen werden in 23% van de gevallen gebruikt en HTC was de nummer drie met 4%.

Vergeleken met een jaar eerder (2011) groeide het mobiele gebruik met 32%. In 2007 was dat overigens nog maar 0.01%, maar dat was dan ook aan het begin van de smartphone revolutie. Verwacht wordt dat in 2014 meer dan de helft van alle zoekopdrachten naar personen en bedrijven vanaf een mobiel toestel uitgevoerd zullen worden. Hieronder nog enkele gegevens uit de infographic van Telefoonboek.

Telefoonboek-Gebruik-Mobiel-2012 Telefoonboek-Gebruik-Mobiel-Groei-2012 Telefoonboek-Gebruik-OS-2012 Telefoonboek-Gebruik-Toestellen-2012

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.